Igenis lehet szemétből várat építeni!

Christian Montez és Kyra Powell 9 hét alatt fejezte be az építkezést. Egy kétszintes házat építettek ennyi idő alatt konyhával-előszobával, amiben még dolgozószoba is van. Ráadásul az egész ezer fontba, azaz nagyjából 435 ezer forintba került. A titok nyitja, hogy mindent újrahasznosított elemekből, vagyis tulajdonképpen szemétből építettek. 

Nem állítjuk, hogy a 2,8 méter széles, 5 méter hosszú és 3,8 méter magas házikó valóságos palota volna, de minden megvan benne, amire a fiatal párnak szüksége lehet - kivéve a fürdőszobát, amire már csak azért sincs lehetőség, mert a ház kerekeken áll. Éppen emiatt azonban nem is kellett semmilyen engedélyt kérni rá. A lakásárak nagyon magasak Hereford környékén, ahol egy két hálószobás házért legalább 190 ezer fontot, azaz 82 millió forintot kérnek. Mivel Montez építésznek tanult Bristolban, míg a barátnője bútortervezőnek, így nem meglepő, hogy úgy döntöttek inkább maguk építenek egy házat. "Elegünk lett abból, hogy lakást béreljünk. A bérleti díjak mellett képtelenség annyi pénzt félretenni, hogy hitelt vehessünk fel, közben pedig folyamatosan emelkednek a lakásárak. Ezzel a házzal esélyünk van arra, hogy félretegyünk annyit, hogy bele merjünk vágni egy kölcsönbe" - mondta Montez.

A falak és a padló újrahasznosított faanyagból készült, míg az ablakok vagy a bútorok alapanyaga nem egy esetben valódi szemét. Például egy egyik ablakuk egy elöltöltős mosógép ajtaja. A ház most a lány szüleinek birtokán áll, és bár nyugtalanít bennünket a fürdés gyakorlati bonyolítása, azért a galériában megmutatjuk, milyen takaros házat lehet építeni kevés pénzből, de jó ötletekből. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra