A Kertem teraszát szeretik a legjobban az emberek

Tényleg a Kertem lesz a legjobb kiülős hely? – tettük fel a kérdést még pár hete. Mint kiderült, igen: a Terasz Budapest versenyén ugyanis rá érkezett a legtöbb, közel ezer szavazat. Díjazták még a Kioskot, a Mazel Tovot és a Fellinit is, továbbá négy másik hely szóbeli elismerésben részesült.

Kik és mit néztek?

Idén 93 nevezés volt a pályázatra, a bíráló bizottság pedig négytagú volt: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mellett még Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész/dizájner, Jókuti András gasztroblogger és Széll Tamás, az Onxy séfjének szava döntött. A cél az volt, hogy megleljék a főváros jó megítéléséhez színvonanalas vagy éppen egyedi kialakításukkal hozzájáruló teraszokat. A döntésnél több szempontot is figyelembe vettek, ilyenek voltak a városképbe illeszkedés és a közösségi érdekek érvényesülése.

Facebook / Kertem

Figyelték még a bútorozást, az innovatív kialakítást, a biztonságot és az akadálymentességet valamint azt is, hogy mennyire kerékpáros-, kutya- vagy éppen gyermekbarát az adott hely.

Ezen kívül volt még egy közönségszavazás is.

A díjazottak

Három kategóriában – terasz, kerthelyiség és pop-up – fogadtak nevezéseket. Ezeknek mind lett egy-egy győztese, továbbá kiemelt szóbeli elismerésben részesült további négy hely. A nyertesek egyébként Sipos Balázs üvegművész munkájával lettek gazdagabbak.

Kategóriagyőztesek

Legjobb Terasz: Kiosk Budapest, Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov, Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró, Közönségdíj: Kertem (közel 1000 szavazattal.)

Szóbeli elismerésben részesült

Kiemelt Terasz: Gerlóczy Kávéház, Kiemelt Kerthelyiség: Kazimir Bisztró, Kiemelt Kerthelyiség: Liebling Terasz, Kiemelt Pop-up: Petit Café.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek