Ilyen drónból nézve a világ egyik legmenőbb háza

Frank Lloyd Wright Hollyhock (Mályvarózsa) nevű épülete Los Feliz tetején található, és öt év felújítás után februárban lehetett megnézni - mindössze 24 órán keresztül. Az 1921-ben épült ház Los Angeles egyik leghíresebb épülete, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, kilenc másik Wright művel együtt. Az épület eredeti gazdája Aline Barnsdall olajmágnás örökös, aki még 1927-ben adományozta a városnak. 

Barndsdall a házat eredetileg az Olive Hill-i komplexum részeként művészeti központnak és színháznak képzelte el, ám a nagy terv sosem teljesült. Wrightnak ez volt a második épülete, amit Kaliforniába tervezett meg, és - rá nem jellemző módon - nem ő felügyelte az építkezést, mivel ekkor Japánban élt, és az Imperial hotel tervezésével volt elfoglalva. 

Az épület a város kezébe került, de Barnsdall kikötése alapján 15 éven át a California Art Club (Kaliforninai művészeti klub) székhelyeként kellett hogy szolgáljon. A házat többször is felújították, mert az 1994-es Northridge földrengésben megsérült, és csak 2005-ben nyitották meg újra. 2007-ben a ház elnyerte a Nemzeti történelmi pont elnevezést. 

Mivel sokan így nem látogathatják a házat, ezért egy különleges felvétel készült, melyben a Hollycock ház kurátora, Jeffrey Herr mesél a ház történetéről de angoltudás nélkül is látható, mitől is fantasztikus ez az épület.

Oszd meg másokkal is!
Mustra