Gozsdu Antik Market: zsibvásár novemberig

"Itt asszem én vagyok a legidősebb" – hallani egy nézelődő dohogását, aki azt hitte, a "Gozsdu Antik Market és könyv bolhapiac" című rendezvényen tényleg antik dolgokkal fog találkozni. Tulajdonképp igaza is van, a kézzel készült gyöngyfülbevalók, kamu Swarovski-karkötők, antikolt mágneses képek és széthordott táskák valóban nem tartoznak a régiség kategóriába. De éppenséggel nézelődni lehet köztük.

Nem vagyok egy nagy antik szaktudós én se, de azért az elég nyilvánvaló volt, hogy az ál-régiesen kopottas Coca-Colás mágnestábla 2800 forintért bizony csak olcsó szuvenírnek jó (annak viszont remek, tolongtak a környékén a külföldiek), ahogy a kézműves bőr baseball sapkák se épp antik piachoz illenek, de nekem nincs ezzel bajom: aki komolyan foglalkozik antik tárgyakkal, nyilván nem a Gozsduban akarja/fogja megkötni élete üzletét. Nézelődni meg mindig jó, vásárolni pedig nem kötelező.

A nagy nézelődésben azért érdekes holmikat is láttunk: egy rakás lemezt, könyveket, régi újságokat (megjegyzem, a 2006-os Joy inkább a szemétre való, mint antik piacra), régi pénzeket. Kedvenceink voltak a régi fényképek tele idegen emberekkel: nem tudom miért, de imádom nézegetni ezeket. Találtunk szép ezüst ékszereket, melyek ugyan nem voltak egyáltalán régiek, de cserébe drágák se. A leharcolt Pandora karkötőért viszont kicsit sok a 9800 forint, ennyiért vehetek újat is. Rengeteg a szocialista jelvény – ez szintén a határtalanul hömpölygő turistatömeg nagy kedvence –, és rengeteg a kacat, de szerencsére legalább náci kések nincsenek. Engem a 100 éves csaptelepek fogtak meg egyébként (aztán vagy valóban 100 évesek, vagy nem), és a Lego-Jabba, és egy jó réz nyaklánc (ami ugyan szintén nem antik, még csak nem is retro vagy vintage) 4000-ért, de az egyik legjobb befektetés az örök életet ígérő kiskönyv lehet, ilyen csak egyszer adódik az életben... ha elég sokáig élünk hozzá.

Az eredeti krokodilbőr táskák is tetszettek, de ezeket jóval olcsóbban össze lehet bolhapiacozni, ha az ember komolyan gondolja: ha meg nem, akkor ahelyett, hogy hajnalban tipródna valahol a külvárosban, megveheti 15 ezerért a Gozsduban. Alkudni persze mindenhol lehet, sőt, kötelező!

Összességében tehát jó hangulatot visz a zsibvásár a Gozsduba, jót tesz a helynek, akkor is, ha az antik mivoltát számon lehet kérni és élete fogását nem itt fogja megtalálni. Kár, hogy nem hirdetik jobban, csak Facebookon találkoztam az eseménnyel. Viszont jó, hogy november közepéig minden szombaton be lehet nézni, így van esélyem visszakúszni azokért a kiegészítőkért, amiket fájt otthagyni.

Mi, hol?

Gozsdu Antik Market és ingyenes könyv-bolhapiac

"Avagy Nagy Budapesti Kultúrzsibi Régiségvásár és közösségi könyvvásár"

Helyszín: Gozsdu udvar, Budapest, VII. ker. Király u. 13. - Dob u. 16.

Nyitva: szeptember 19-től november 15-ig minden szombaton 10-től 15 óráig

Látogatóknak a belépés ingyenes.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek