Tudjuk, mit fog olvasni a vécén!

450 ezer példányban jelent meg az új IKEA katalógus, amit elsősorban az áruházakban lehet beszerezi, a szerencsésebbek pedig a postaládájukba kapják, hogy aztán boldogan tehessék az x-eket és post-iteket, a megvásárolni kívánt termékek mellé (vagy a falhoz csaphatják a cukibbnál cukibb álomcsaládokat nézve). A katalógus újdonsága, hogy a hozzá letöltött applikáció segítségével körbe lehet járni a szobákat és kipróbálni, hogy milyen lenne a saját lakásunkban egy adott bútor. Ezzel jól el lehet játszani, mi rendesen kipofoztuk a szerkesztőséget. 

Ami biztosnak látszik, hogy az Ikea idén az ételre és az étkezésre fókuszál – csakúgy, mint a világ. Piqniq,Yummber nem is beszélve a szétfilterezett Instagram képekről, amin mindenki főz vagy eszik (vagy legalábbis azok, akik azt hiszik, ezzel aztán igazán menő arcok). Nem is kell ezt tovább ragozni, a svédek is meglátták benne a wow faktort, úgyhogy rámentek az "élmény perszonalizációra" és a "fluid home"-ra, amely élettereken átívelő funkciókat takar. Egyszerűen mondva: ha akar, egyen a kanapén, a gyerekszobában, vagy ahol csak akar. Idén két priorizált stílus van (szerintem már évek óta): a modern skandináv és a népszerű hagyományos.

photo: Varga Benedek - WUNDERPEST

Posted by IKEA Magyarország on Friday, August 14, 2015

Újra megjelentek a pálcikalábú bútorok, a parafát is újra felfedezték a tervezők. Ez a trend jól megfigyelhető az új Sinnerling kollekciónál, bár ez jelenleg még nem kapható. Az akác, a kő, az üveg és a pamut egyre nagyobb szerepet kap a konyhában is, a fa természetes formáját követő vágódeszkák pedig a waldorf anyák kedvenc eszközei lesznek. 

A Pinterestnek hála a cementlap nagyon megy, szinte minden konyhás képen szembejön, de már a nappalikba is megérkezett ez az igen hideg anyag. Üdvözlendő, hogy egyre több figyelem fordul a kis konyhák felé, nem csak a 30 négyzetméteres hodályokra kínálnak megoldásokat. A konyhaszigetek még mindig eszméletlenül drágák, mintha az lenne a luxus maga, és az étkezőasztalok árának tervezésekor is megszaladt a ceruza. A zöldségesrekesz 3490 Ft-ért szintén vicces, bár biztos vagyok benne, hogy kapós lesz. A gasztobloggerek szétfilterezett képeket fognak készíteni az új Risatorp kosaruk tartalmáról, Franta Ági pedig zokoghat, mert a 695 forintos papír lámpaernyővel nem fog tudni árban versenyezni. 

Van viszont egy csomó nagyon jó előszobai tároló, és pirospont jár a svédeknek a falra fúrható, amputált lábú fürdőszoba bútorokért. Karácsonykor a gyerek ütőhangszerkészletétől fog megőrülni, bár szerintünk a robotruha is elég menő (Lattjo néven fog mindkettő megjelenni a boltokban). 

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a vegán húsgolyó egész jó, hogy mostantól a fagyigépből fagyasztott joghurt fog jönni gyümölcsöntettel, és az üdítőautomatákban hamarosan nem csak kóla lesz, hanem természetes ízesítésű üdítők. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra