Hordana anyatejet ékszerként?

Annyi mindent raknak el az anyukák a gyerek születése után emlékbe a hajtincstől a kiscipőig, de valószínűleg sokan nem hallottak még arról, hogy akár ékszert is lehet készíttetni a szoptatós időszak emlékére - akár anyatejből is. A szettekhez kis gyöngyöt vagy figurát formáznak a speciális elárással megszilárdított anyatejből, amit aztán lehet hordani nyakláncon, vagy éppen gyűrűben, fülbevalón, esetleg mandzsettagombon. Ööö.

A Mashable cikke egy Vickie Krevatin nevű kismama saját vállalkozásáról szól ugyan, de egy kis utánatúrással kiderül, hogy nem az ő agyából pattant ki az anyatejből készült ékszerek ötlete. Ez az "iparág" már a kétezres évek közepe óta létezik, ő csak belefáradt, hogy az ezzel foglalkozó gyártóknál több hónapos várólistákba futott, vagy nem is reagáltak a megkeresésére.

"Még mindig szoptatom a négyéves fiam, akinek a születésétől kezdve szerettem volna valamilyen kézzel fogható emléket erről a különleges kapcsolatról, de idővel elkezdtem azon aggódni, hogy mi lesz ha elapad a tejem. Angol és amerikai cégeket kerestem meg, akik szintén anyatejből készítenek ékszereket, de olyan hosszú volt a várólista, hogy azt mondták nem is érdemes feliratkozni rá, ezért eldöntöttem, hogy saját kezembe veszem az egész intézését" - írta Krevatin az azóta erre alapított cége, a Mom's Own Milk weboldalán, ahonnan rendelni is lehet. A kereslet és az érdeklődés óriási, még azután is, hogy az Etsy oldaláról lekerültek, ott ugyanis ott nem lehet "emberi eredetű" árucikkeket forgalmazni.

Az eljárás lényege az, hogy az anyatejet különféle elljárásokkal megszilárdítják, majd gyanta alapú foglalatba kerül. Ha gyöngyöt kér belőle az illető, akkor egy sima, pasztell színű gyöngy lesz a végeredmény, de tetszőleges figurákat is rendelhet belőle. Az árak 7000-17000 forint között alakulnak, erre rakódik még rá a postaköltség. A fotók alatt szavazhat: ön szívesen viselné a nyakában az anyagcseréjének e speciális végtermékét, vagy - ha már ékszer - akkor maradna inkább a medálba zárt baba-hajtincsnél? 

Pink or blue? Which pendant do you think looks best with gold findings? #breastmilkjewellery

Mom's Own Milk (@momsownmilk) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1604) (1324) Ciki!
Mustra