Ilyen egy dizájnvásár a város legtutibb helyén

Szökőkút, zöld fű, árnyas padok, kedves árusok – és egy borzalmas büfé. Így lehetne összefoglalni élményeinket a Barabás villában tett látogatásról, ahol egy designvásárt néztünk meg.

Az alapvetően esküvői helyszínként funkcionáló Városmajor utcai hely tényleg gyönyörű, a kertje pedig sok-sok szép részletet rejt. A negyvenfokos hőség ellenére meglepő módon látogatók is voltak, akik bágyadtan keringtek a villa kertjében.

Bennünket a Villa.Korzó elnevezésű esemény vonzott oda, ami dizájvásárnak ígérte magát, de itt főleg ékszeresek és festők voltak: hiába kerestünk volna bármiféle klassz formatervezésű lámpát vagy bútort, még egy árva szőnyeg sem akadt (mocsokság volna azért elhallgatni, hogy találtunk viszont vízen lebegő betonvirágtartót).

A vásár ettől függetlenül helyes, belépő nincs, van viszont ingyen hideg víz, és szőnyegeken lehet chillezni a vásárlásban megfáradtaknak. Persze van néhány alkotó, aki kicsit túlgondolta a művészetét, és inkább illenének az iskola adventi vásárba, mint egy dizájnvásárba, de ez legyen az ő gondjuk. Ami viszont nem passzol az egészhez, az a büfé: utasellátós hangulatú, lefóliázott szendvicsek, kopogós pogácsák, teljesen jellegtelen kávé és kevéssé szívélyes személyzet. Ehhez az egész rendezvényhez annyira jól passzolna egy izgalmasabb büfé, ahová be lehetne ülni inni egy jó kávét vagy limonádékat, esetleg szendvics helyett enni egy salátát ebben a melegben, hogy alapjában adná meg az egész vásár jobb hangulatát.

Ha azonban nem enni megy egy dizájnvásárra, van egy jó hírünk: lesz még ilyen, ráadásul, ha szerencsénk van, már nem is gatyarohasztó kánikulában, szeptember 13-án. Addig pedig nézze meg az alábbi galériában, mi miket találtunk ezen a hétvégén a Villa.Korzón!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek