Élőben nézheti és az asztalára teheti a holnapi időjárást

Azt már tudjuk, hogy az időjárás-előrejelző oldalakra hosszú távon hallgatni nem életbiztosítás, viszont egy nappal előre már elég sok kütyü jósol megbízható módon. De telefonkijelzőn nézegetni számokat, esetleg grafikákat azért nem túl izgalmas vizuális élmény - na, ezt fogja felpezsdíteni a Tempescope, amely egy asztali lámpához hasonlít, de igazából a másnapi időjárást mutatja meg nekünk. Csakhogy teljesen élethűen: a dobozkában bizony köd van, eső esik, villámlik vagy süt a nap, és ha még mindig nem tudja elképzelni a működését, a hajtás után videón is megnézheti.

Az átlátszó dobozkába a designtaxi oldalán futottunk bele, ahol kiderült az is, hogy egy Ken Kawamoto nevű szoftertervező ötlete, ami a netről gyűjti be az időjárási adatokat, amelyeket aztán megjelenít (az egyetlen hiányossága, hogy havazni sajna nem tud benne, de nekünk azért már így is kellene). A tervező már 2012-ben elkezdett dolgozni rajta, de csak idén jutott odáig, hogy hamarosan elindítsa a pénzgyűjtő kampányt, amelynek segítségével - már amennyiben sikeres lesz - belefoghat a gyártásába.

Kawamoto viszont igazán jó fej: mivel ő annak idején egy párszáz forintos samponosflakonból készítette el a prototípust, nagylelkűen meg is osztja bárkivel, hogyan készíthet magának hasonlót. Ha tehát nem tudja kivárni, míg megveheti, a szerkezet honlapján megtalálhat minden információt, ami a DIY elkészítéséhez kell. Ha megpróbálkozik vele, mindenképp küldjön nekünk képről-képre ismertetőt és videót!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek