Senkinek nem kell a Sebhelyesarcú villája

Míg a Keresztapa sztárjának New York-i villája vélhetően hamar elfog kelni, addig a Sebhelyesarcú kaliforniai kastélyára állítólag senki sem kíváncsi. – hívta fel a figyelmünket a curbed.com a 929 négyzetméteres ingatlanra. A Tony Montana-féle kastély tavaly még 35 millió dollárért volt meghirdetve, idén pedig már 17.800.000 millió dollárért is elvihető amiben többek között az 1983-as gengszterfilm híres esküvői jelenete is forgott Michelle Pfeifferrel és Al Pacinóval.

Az „El Fureidis” (Trópusi Paradicsom) fantázianéven futó villa jelenleg egy orosz milliárdos, Sergey Grishin tulajdonában van, aki valami miatt elveszthette a hitét az ingatlanban és minél előbb megakar szabadulni Montecito egyik legpuccosabb birtokától. A villához a négy hálószobán, kilenc fürdőszobán és egyéb luxus szolgáltatásokon kívül egy tíz hektáros botanikus kert is tartozik, amelyben több, mint száz éves fák és pálmafa ritkaságok is találhatóak. A Sebhelyesarcú című filmben is fontos szerepet kapott épületet (Bár a film cselekménye Miamiban játszódik) James Waldron Gillespie terveztette 1906-ban a rendkívüli tehetségéről ismert építésszel, Bertram Goodhue-vel. Az építész nevéhez fűződik többek között a Los Angeles-i Központi Könyvtár, a Szent Tamás templom New Yorkban és a Nebraska Állami Kapitólium is.

Gillespie az 1900-as évek elején egy évig utazgatott Európában, a Földközi tengeren, a Kaszpi tengeren és a Perzsa öbölben, így valószínűleg innen eredhet az a stíluskavalkád (római,perzsa,arab és spanyol stílus), ami a villára rányomja a bélyegét. A ház 18 láb magas központi kupoláját például a római Lateráni Szent János bazilika mintájára készítették el és 24 karátos arannyal vonták be. Az ebédlőből sem hiányzik a hivalkodó pompa, oda maga Henry Wadsworth Moore készített egy 24 karátos arannyal futtatott freskót Nagy Sándorról és Persepolis elfoglalásáról. A házból természetesen nem spórolták ki a márványt sem, van olyan fürdőszoba a villában, ahol szó szerint minden márványból van. A „Trópusi Paradicsomnak” Brian de Palma stábján kívül más híres vendégei és bérlői is voltak az elmúlt 109 évben, megfordult itt többek között Thomas Mann, Albert Einstein, Winston Churchill, Charles Chaplin és John F. Kennedy is. Nézze meg a galériában, hogy miből nem kérnek a milliomosok Kaliforniában!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek