Íme a New York-i bútorkiállítás legnagyobb dobásai

Mialatt Dubaiban lement a közel-keleti régió legnagyobb eseménye, a Design Days Dubai, és Milánóban is megrendezték a világ egyik legnívósabb bútorkiállítását és dizájnvásárát, a Salone del Mobilét, addig New Yorkban is megtartották az Architectural Digest Home Design Showt. A rendezvényre évről-évre egyre több feltörekvő, független és fiatal tervező, illetve művész érkezik.

Észak-Amerika első számú luxusdizájn-vásárán idén több, mint 300 vállalat vett részt és több, mint 40 ezer ember volt kíváncsi a tervezők által bemutatott újdonságokra. Nagy sikere volt a Material Lust Geometry is God néven futó kollekciójának, amelyből leginkább a nyersacélból készített asztali lámpák nyerték el tetszésünket. Nehéz elmenni a Brit Kleinman által alapított AVO bőrből készült innovatív szőnyegei és feltűnő grafikai mintát kapott párnái mellett, de a márka idén egy klasszikus parittyaszéket is újragondolt a seattle-i székhelyű Ladies & Gentlemen Studio közreműködésével.

Míg a világítástechnikára fókuszáló Damm a háromdimenziós megoldásokkal kísérletezett, addig az Artemis inkább a „belógatós” formákat részesítette előnyben, Rosie Lit pedig leginkább a moduláris elemek érdekelték a tervezés során.

A vásáron helyet kaptak a textiltervezők is, akik nem igazán tértek el a többi kiállítási helyszínen felvonultatott anyagoktól és mintáktól - New Yorkban is a merész, harsány árnyalatú, absztrakt illetve pszichedelikus mintákkal ellátott ágyneműk, párnák, törölközők, konyharuhák és takarók lesznek majd divatosak a közeljövőben. Nagy sikere volt a brooklyni Dusen Dusen textíliáinak, illetve a Los Angeles-i Wolfum gyönyörű tapétamintáinak is.

A kiegészítőktől nem igazán estünk hasra, de a Design Milk szerkesztője szerint sokakat lenyűgözött Elyse Graham hipnotikus tükörkollekciója, pasztelles, ballonszerű vázái és a kissé elcsépeltnek tűnő Csók nyakláncai, ahogy a nashville-i Drew Tyndell kollázsszerű falszobrai, valamint Kaiser Suidan kockákra festett betűi is tömegeket vonzottak a Pier 92-94-ben megtartott eseményen.

Nézze meg a galériában, hogy hogyan milyen innovációkban gondolkodtak Amerika kreatív tervezői!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra