Ön tudja, mitől aktív egy kerekesszék?

Külföldön már régóta létezik, de itthon nem gyártottak ún. aktív kerekesszéket – eddig. A Spinner Kerekesszék Gyártó Kft. ugyanis nemrég bemutatta saját fejlesztésű egészségügyi segédeszközét. De hogy mitől is aktív? Elsősorban a mozgássérült és járóképtelen betegek részére készül az aktív mozgásigény – tehát a mindennapos használat mellett akár labdajátékok, vívás, gerelyhajítás, íjászat, céllövészet, tánc – kielégítésére.

Kazányi Tibor ügyvezető elmondta, hogy a most elkészült kerekesszék egy év munkájának eredménye. „Háromtagú mérnökcsapat dolgozott azon, hogy a dizájn, a műszaki előírások és a felhasználó igények maximálisan találkozzanak egymással" – osztotta meg a részleteket.A kerekesszék megalkotására egyébként a Trodoon Concept nevű termékfejlesztő formációt kérték fel, melynek tagjai Szalva Péter gépészmérnök - aki korábban az M55 Bike-on is évekig dolgozott mérnökként - , Váci Balász formatervező, és Antal Dániel projekt manager (az említett luxusbicikli egykori értékesítési vezetője).

spinner rebel szek
spinnerszek.hu

Mint megtudtuk, a kutatások során egyébként a friss sérültek mellett a születésük óta mozgássérültek, egyéb fogyatékkal élők, valamint a protéziseket használók igényeit is felmérték, a gyártás megkezdése előtt pedig a megrendelő az elemek egyedi megválasztásával személyre szabja az új aktív székét, ezzel biztosítva minőségibb életét. Az elmúlt hetekben a 23 éves Illés Fanni paralimpikon úszó már tesztelte is, neki bejött. A szék egyébként májustról rendelhető, további információkat a honlapjukon talál.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra