Naná, hogy tojást is készít a 3D nyomtató

Az áprilisban megrendezésre kerülő milánói Salone del Mobile kiállításon debütál Michiel van der Kley 3D nyomtatott, tojás alakú pavilonja, melynek egyik érdekessége, hogy a hágai művész 4760 darab kinyomtatott alkatrészből rakta ki a Project EGG névre keresztelt munkáját. Az 1962-ben született művész a hihetetlen látványt nyújtó alkotás fejlesztésével és kiépítésével több mint három évet töltött úgy, hogy minden egyes modulját egyenként nyomtatta ki és illesztette egymáshoz – írja a hatvan köbméteres óriás tojásról a dezeen.com.

4760 darabból rakta ki tojását.
4760 darabból rakta ki tojását.projectegg.org

„Néha azért szeretem a dizájnt, mert olyan nagy gesztusokra késztet, míg van, hogy csak azért szeretem, mert egyes apró részletei egészen különlegesnek hatnak számomra” – mondta Kley, aki a világ vezető bútorgyárainak is tervezett már az elmúlt harminc évben. A dizájnert számos díjjal is kitüntették, Szingapúrban elnyerte a 2006-os Merit Awardot, ugyanebben az évben a Best of the Best Awardot valamint 2009-ben a Gio for Globust.

Project-Egg-Michiel-van-der-Kley-5
projectegg.org

„Személy szerint szeretem ha a tárgyak valamilyen formában hasonlóságot mutatnak a természettel, legyen az strukturális egyezés vagy csupán egy apró részlet, mint például egy széknek a kárpitja. De engem mindig is vonzottak a monolitikus dolgok is, annak ellenére, hogy szeretem kitolni a határaimat. „ - mondja a jazz zene rajongó tervező. A tojásra és egy kavicsra is emlékeztető végeredményt megnézheti a nyolc perces videóban!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek