Ezekkel a trükkökkel lesz menő a lakása

Vezetékek, rossz helyen lévő termosztát, rondán lefestett ajtó? Szerencsére van megoldás, néha egészen egyszerű. Bloggerek ötleteit és megvalósításait mutatjuk be..

Ronda a riasztó? Dugja el egy kép mögé!

A világ legegyszerűbb dolga, bár sose jutott volna eszembe, szerencsére a The Third Bobnak igen. A megoldás egy képkeret. A poszt eredetileg a termosztát takarásáról szólt, ám a szemfüles olvasók rájöttek, hogy ebben az esetben nem megfelelő a termosztát érzékelése, ezért nem ajánlott bármivel is elfedni azt.

termosztat
thethirdboob.com

2. Dobja fel a mosógépet (vagy a hűtőt) !

A mosógépek, hűtők baromi unalmasan bírnak kinézni. Erre a problémára keresett megoldást a Beautiful Mess, melynek szerzője hosszú kísérletezés után bukkant a szigetelőszalagra, mint megfelelő eszközre. A mosógép csíkozásához 2 tekercset használt el, a pöttyöket pedig egyenként kivagdosták.

mosogep
abeautifulmess.com

Stenicelezzen a falra!

The Lil House mutatja meg, milyen jó dolog a stencilezés, amit kolléganőink is kipróbáltak. A feladat roppant egyszerű, kell hozzá némi festék, egy henger vagy ecset, és egy megfelelő stencil. Innentől csak a megfelelő állagot kell megtalálni, hogy a festék ne folyjon meg.Ha nem akarja elolvasni az angol nyelvű blogot, nézze meg ezt a videót, ahonnan kiderül, hogyan lehet szépen kivitelezni a stencilezést.

Képkeretből tábla!

Megint egy csodás ötlet, melyet a Jill Ruth & Co. valósított meg. Mindössze egy képkeret, valamilyen anyag és egy üveglap kell hozzá, na meg egy olyan toll, amit utána le lehet törölni ( dry erase marker néven kapható). Üveget bármelyik üvegesnél vágathat, de akár egy százforintos boltban is vehet egy képkeretet, amit úgy dekorálhat, ahogy szeretne.

jegyzettomb
jillruth.com

Plusz rakodóhely pofonegyszerűen!

Thea's Mania blogon jelent meg egy csodás ötlet, amely azóta elözönlötte a Pinterestet. A massziv dobozok lefestve és a falra rögzitve egy csomó plusz helyet biztosítanak. Arra érdemes figyelni, hogy a zöldségestől elkunyizható mandarinos dobozok nem túl erősek, érdemes addig keresni, míg megfelelő ládára bukkanunk. Onnantól csak egy kis csiszoláss és festés vár ránk.

dobozok
theverden.blogspot.com

Textilt az ajtóra!

Jessica Jones textil desginer kísérletezett azzal, mi lenne, ha az ajtaját festés helyett némi anyaggal dobná fel. A méterárun kivül csak kukoricakeményítőre van szükség az anyag rögzítéséhez. Nem viccelek, a recept a következő:

9,6 dl víz

6 evőkanál evőkanál kukoricakeményítő

A vizet fel kell forralni, és egy kis mennyiséget összekeverni a keményítővel. A jól elkevert masszához adja a maradék vizet, és jól dolgozza össze. A megfelelő méretre szabott anyagot a bekent ajtóra kell rásimítani. A jó hír, hogy száradás után nagyon egyszerűen eltávolítható a textília, ha megunta volna a mintát bámulni. 

DIY-fabric-wallpaper.png
howaboutorange.blogspot.com

Ronda a router?

A routerek a legtöbbször nem Red Dot díjas alkotások, Munoz kisasszony csodás ötlete viszont megoldást ad az elrejtésükre. Ráadásul a dolog semmibe nem kerül, csak egy régi, és meglehetősen vastag könyv kell hozzzá, meg egy sniccer.

router
anamariamunoz.com

Dobja fel az ajtót némi színnel!

Senki, de senki nem foglalkozik azzal, hogy néz ki az ajtók éle. Nem így Radical Possibility, aki rácsodálkozott arra, milyen lehetőségek vannak az ajtóban.

 

 

radicalpossibility.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra