Sportolóknak repülőt is tervez a Nike

Egy kizárólag sportolóknak, elsősorban kosárlabdázóknak tervezett repülőgép kifejlesztésén gondolkodik a Nike és az egyik legmenőbb dizájncég, a seattle-i székhelyű Teague, akik már futurisztikus látványtervet is készítettek elképzeléseikről. Az ötlet egyébként onnan ugrott be a sportmárka kreatívosainak, hogy egy nemrég végzett felmérés kimutatta, hogy azoknak a sportolóknak, akik három vagy annál több időzónán át kell átszelniük útban egy versenyre, hatvan százalékkal nagyobb az esélyük a vereségre.

„A repülés a fizikai, fiziológiai és egyéb kognitív funkciók miatt gyakran a hátráltatja a sikeres sportteljesítményt. Amikor a profi sportolók több időzónán át utaznak, akkor a statisztika szerint a csapat nagyobb valószínűséggel veszíteni fog” – magyarázza a Teague kreatív igazgatója, Phillip Steiner, aki szerint legalább négy elszeparált teremre lenne szükségük a sportolóknak ahhoz,hogy maximálisan ráhangolódjanak a mérkőzésre.

Így a tervek szerint helyet kapna a luxusgépen egy alvásra kijelölt helység, egy társalgó, egy étkező, valamint egy vizsgálóként és relaxációs szobaként is működő terem is, ahol akár masszázst is kérhetnek a feltöltődésre vágyó sportolók – írja a mindössze 13 üléses Boing gép koncepciójáról a dezeen.com.

A Nike egy speciális ruhát is kifejlesztene a repülésre, az ebbe beépített szenzorok segítségével a sportolók fizikai állapotát szeretné figyelemmel kísérni és kezelni, ha szükséges. A kabinokat egyébként úgy tervezték, hogy a játékosoknak elegendő helyük legyen járkálni is, amivel a vérkeringésüket kívánják javítani. A gépbe természetesen plazmatévéket is beépítenének, amin nem csak játszani lehet majd, hanem a szemléltető filmek segítségével a mérkőzésre is felkészülhetnek a játékosok, vagy esetleg kielemezhetik a teljesítményüket az esemény után. Nézze meg a galériában, hogy milyen lesz a jövő repülőgépe!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek