Gombás bőrönd: menő vagy ciki?

Erős év elé nézünk, ha már január első felében olyan kincsekre bukkanunk, mint az athéni származású művész, Panos Velentzas gomba védőréteggel bevont bőrönd kollekciója. A fiatal művész állítása szerint mindig is úgy gondolta, hogy a gomba illetve a micélium kulcsfontosságú szerepet tölt be a tudományok területén, ezért mikor megfelelő anyagot keresett bőröndjéhez, azonnal nagy lehetőséget látott abban, hogy ilyen stabil védőfelülettel lássa el fából készített egyedi tervezésű termékeit.

panos-velentzas-mushroom-suitcase-designboom-01
behance.net/panosvelreves

A micélium a wikipédia.org szerint a gombafonalak összeségét, szövedékét jelenti, amely a gombák talajt átszövő részét alkotja. Ezek a fonalak egy-egy spórából nőnek ki és folyamatos növekedésre képesek. A micélium egyébként párás, nedves és sötét helyen gyorsan megvastagszik, de vannak olyan gombák is, amik már a micéliumból fejlődnek ki.

panos-velentzas-mushroom-suitcase-designboom-03
behance.net/panosvelreves

A designboom.com szerkesztői rámutatnak, hogy Velentzas ötlete nemcsak a fura gombás elgondolás miatt érdekes, hanem az egyéb innovatív tervezési és fejlesztési részletek miatt is. Ilyen hasznos például a négy szabályozható fogantyú beépítése valamint az a megoldás is, aminek köszönhetően elkerülhetjük, hogy tiszta bőröndünk nagy felületen érintkezzen a koszos talajjal. Ön mit gondol, menő a gombával bevont mutatós kiegészítő vagy inkább cikinek találja a görög származású tervező abszurd ötletét? Szavazzon!

panos-velentzas-mushroom-suitcase-designboom-02
behance.net/panosvelreves
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1052) (1012) Ciki!
Mustra