Körkép: szőrös lakáskiegészítők a hideg napokra

A téli időszakban az ember szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amik nemcsak melegek, de megjelenésükben is meleget sugallnak: a kellemes, otthonos, téli hangulathoz ezek is hozzátartoznak. Ezek pedig jellemzően a puha, szőrös holmik, amelyek a lakberendezési kiegészítők közt a jelek szerint szinte bármilyen formában megjelenhetnek.

Párna

Egyszerű és könnyen beszerezhető, ráadásul a hangulatot is nagyon könnyű vele megteremteni. Párnákkal sokkal otthonosabbá teheti a nappalit, a hálót, de még az előszobai padot vagy az étkező székeit is. Nagy előnyük, hogy nem vészes az áruk, és ha csak a huzatot veszi meg, amit aztán hangulata szerint cserélget, akkor többféle hangulathoz is tarthat otthon készletet. A szőrös párnák között a nagyobb áruházakban is kedvére válogathat. A Jysk kínálatában már 2500 forintos, akciós áron is hozzájuthat, igaz, ezért rövidszőrű verziót kap. Nagyon hasonló párnát szerezhet be a Tesco-ból is, de az ára ebben az esetben már 3290 forint lesz.

Ha szőrös párna, akkor a korona mindenképpen a H&M Home szekcióját illeti. Ez a darab ugyanis téglalap alakú, ami könnyebben kezelhető kivitel, és nem lehet panasz a prémességre sem: egy igazi Csubakka kiegészítőt kapunk a személyében, és még az ára is megfizethető, hiszen 2990 forintért be lehet szerezni.

Kép: H&M Home
Kép: H&M Home

Takaró

Érdekes, de hosszú szőrű takaróból a felhozatal messze nem olyan széles, mint párnák terén. Az olcsóbb kategóriában nem is nagyon akad ellenfele a Jysk takarójának, ami valóban hosszú szőrű, és jó meleg is. Az sem hülyeség, hogy csak az egyik oldalán prémes, a másikon termo anyagot talál, így akár váltogathatja is a két felet (már ha szereti, hogy a feje búbjáig húzott takaró befelé fordított prémje iszonyatosan csiklandozza az orrát), az ára akciósan 7500 forint. Ebben az árkategóriában mozog a Tesco kínálta takaró is, bár a hófehér szín egy kicsit kényes – de legalább az ára nagyon kedvező a maga 5990 forintjával. A következő takaró a Butlers polcain található, ebből már sejtheő, hogy az árképzése sem szívbajosoknak való: a tömött műszőrme mutatós, több színben is beszerezhető, de 29900 forintot kérnek érte.

Kép: Jysk
Kép: Jysk

Szőnyeg

Nem csak magára terítve, hanem a lába alatt is élvezheti a szőrös kiegészítőket, bár tény, hogy nem mindegyik szőnyeg a padlóra való, illetve nem csak oda használható fel. Az IKEA polcain a báránybőr utánzat lehet csalogató, és az ára is elfogadható, 2990 forint. Az igaz, hogy ha nagyobb felületet szeretne borítani vele, akkor egy nem lesz elég belőle, de ezek az utánzatok a fotelekben, vagy a kanapén is mutatósak. A Tesco is kínál 5490 forintos áron hosszú szálú, műszőrme szőnyeget, de ez sokkal inkább néz ki lábtörlőnek, szóval a hangulati hatásához fér némi kétség. 12990 forintos műszőrméjével a Tchibo is beszállt a versengésbe, és bár az ára több, mint a duplája az IKEA megoldásának, a hangulatteremtéssel biztosan nem lesz baj ebben az esetben sem.

Kép: Tchibo
Kép: Tchibo

Puff és apróság

Ha szeretné még egy kicsit fokozni a szőrös kiegészítőkkel megteremtett hangulatot, akkor egy kicsit mélyebben a tárcájába kell majd nyúlnia. Szintén a Tchibonál találhat olyan puffot, ami remek eszköze lehet a téli hangulat megteremtésének. Sajnos az ára elég húzós a maga 26995 forintjával, és az sem sarkallja az embert azonnali vásárlásra, hogy a téli időszak után nem igazán illeszkedik majd a szobához, ha csak nem kifejezetten a prémvadász hegyimenedék imidzsre gyúr lakberendezésben egész évben.

Külön kis apróság gyanánt ugyanitt beszerezhet egy szőrmével bevont melegvizes melegítőpalackot is. Ez ajándéknak sem utolsó, és a forró kakaós, hóhullást nézős téli estékhez tökéletes kellék lesz. A 3990 forintos ár pedig még simán az elfogadható kategóriába esik.

Kép: Tchibo
Kép: Tchibo
Oszd meg másokkal is!
Mustra