Hogyan képzelik el londoni dizájnerek az otthont?

Az idei London Design Fesztiválon a felkapott lakáskereső oldal, az Airbnb is képviseltette magát a „Place Called Home” névre keresztelt projektjével, melynek keretében négy elismert dizájner mutathatta be különböző elképzeléseit az otthon fogalmáról - írja a London egyik legismertebb pontján, a Trafalgar téren megrendezett kiállításról a design-milk.com

A négy házat és annak berendezéseit elnézve a tervezők személyes víziói ténylegesen valósággá váltak a téren. A brit Jasper Morrison például egy galambkedvelő otthonát képzelte el, mivel szerinte a galambok a Trafalgar tér elsőszámú lakói. Morrison furcsa kellékeket szórt el az egyszerű berendezésű térben, amiből egyértelművé válik, hogy egy szenvedélyes galambásszal van dolgunk.

A Studioilse munkatársa, Ilse Crawford egy egészen más irányba ment el, mikor egy olyan közösségi teret hozott létre, melyben mindenki elmondhatta a véleményét arról, hogy mit jelent számára az otthon fogalma. A kérdésre a látogatók a Twitteren is felelhettek, ha akartak. A kék házban egyébként játékos, de könnyen felismerhető módon a hétköznapi élet rutinfeladatait vetítették a falra a szervezők, háttérzajként pedig ajtócsukódást vagy a teáskannában forró víz hangját játszották be a közönségnek. A dizájner a későbbiekben szeretne kidolgozni egy olyan speciális illatot is, ami az otthon illatát testesíti majd meg.

A londoni dizájnerstúdió, a Raw Edges egy flexibilis otthont hozott létre, amely különböző időpontokban képes megváltoztatni különböző helyiségeit. Az ötletet egy mozgatható tárolórendszer ihlette, amely különböző panelek segítségével, használattól függően fedi fel vagy éppen rejti el a hálószobát, a nappalit, a konyhát és a fürdőszobát. Ez az otthon kiváló példája annak, hogyan lehet hatékonyan kihozni a maximumot a kis lakásokból. A zuhanyfej például az összes térben működik, a hálószoba ágyból pedig egy könnyed mozdulattal egy kényelmes kanapét varázsolhatunk a nappaliba.

Az innovatív ötletekből kifogyhatatlan Patternity csapata, Anna Murray és Grace Winteringham egy kaleidoszkóp házat húzott fel a téren, amivel egy interaktív közösségi játszóházat kívántak bemutatni az odalátogatóknak. A készítők szerint a magával ragadó, vizuálisan feltűnő minták a körülöttünk lévő folyamatosan változó világot tükrözik. Nézze meg a galériában, hogy mivel készült az Airbnb a londoni design hétre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra