Menő vagy ciki a vécécsésze-világítás?

Az éjszaka közepén felkelni csak azért, hogy az ember könnyítsen magán, eleve szívás. Hát még akkor, ha ez az ember történetesen férfi: hiszen a nők csak helyet foglalnak, ehhez pedig nem kell a vakító fény, míg a férfiak számára a célzáshoz ez elengedhetetlen.

Tehát az erősebbik nemnek két lehetősége adódik: vagy helyet foglal ő is, és akkor sötétben maradhat, vagy lámpát gyújt, és vállalja, hogy a retinája is kiég, ráadásul teljesen fel is ébred (a harmadik lehetőségről, miszerint sötétben, állva próbálkozna, feledkezzünk is meg azonnal, legalábbis azok, akik nem egyedül élnek és takarítják a saját vécéjüket). 

Kép: illumibowl.com
Kép: illumibowl.com

Ezt az égető problémát ismerte fel Matt Alexander, aki megalkotta az IllumiBowl prototípusát, és a Kickstarter.com segítségével meg is kezdte a gyártáshoz szükséges indulótőke összegyűjtését. Hogy mi is ez a kütyü? Lényegében egy elemes kis lámpa, ami a csésze belsejére rögzítendő, így könnyítve meg célzást.

A tervező ráadásul mindenre gondolt, hiszen a kis szerkezet mozgásérzékelős, egy tapadókoronggal könnyen a csésze oldalára rögzíthető – nagyjából úgy néz ki, mintha a vécéillatosító tartóját kifelé fordítva tenné fel –, ráadásul kifejezetten a hangulatra gyúr: 6 különböző színben segíti a célzást, és ezeket váltogatja is egyetlen pisilésnyi idő alatt.

Ha kedvet kapott az éjszakai vécédizsihez, 15 dolláros (kb 3800 forintos) összeggel beszállhat a gyártáshoz szükséges indulótőkébe, amivel egyúttal elő is rendeli a terméket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1166) (1354) Ciki!
Mustra