Így trollkodjon a telefonfüggőkkel!

Ahogy a telefonok egyre inkább az életünk és az alapvető napi feladataink részévé váltak, úgy férkőzött be a köztudatba és a tudományokba egy újabb típusú félelem, a Nomophobia, ami elsősorban azokat az okostelefonjuktól teljes mértékben függő embereket érinti, akik pánikba esnek, ha egy másodperce el kell szakadniuk a technológia egyik legmenőbb vívmányától.

Állítása szerint erre a 21.századi "betegségre” keres megoldást a Nophone.eu kiváló humorérzékkel megáldott tervezője, aki egy olyan kamu-okostelefont dobna piacra, ami az eredetivel sok szempontból megegyezik. A készülék törhetetlen és vízálló, de töltést nem igényel, előfizetés sem szükséges hozzá, és minden felesleges tartozékot nélkülöz – mivel gyakorlatilag csak egy műanyag tömb, ami mindössze annyit tud, hogy a szeretett mobilkészülékkel azonos méretű és súlyú – írja a gajitz.com a találmányról. Az egészben az a legjobb, hogy feltalálója már a Kickstarteren is viszonylag sikeresen nyomult: a kitűzött 30 ezer dollárból sikerült 10 ezret összekalapozniuk rá.

Okostelefon funkciók nélkül
Okostelefon funkciók nélkülnophone.eu

A NoPhone készítői természetesen komolyan vették a dolgukat, állítólag tesztelték is a terméküket, ami során leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy a tesztalanyok hogyan viselik, hogy a téglalap formájú kütyü igazából csak egy játék a zsebükben. „ Telefonnal a kezemben szoktam aludni, de az éjszakai hívásoktól olyan pánikba esem, hogy gyakran a szoba másik sarkába vágom a telefont. A NoPhone-al továbbra élvezhetem a kényelmet, ráadásul nem arra kelek fel, hogy már megint összetört a kijelzőm. Köszönöm, NoPhone!” – olvasható "David" levele az oldalon. „A NoPhone-nak köszönhetően egy hétig nem írogattam üzeneteket az expasimnak, mikor részeg voltam” – dicsekszik el sikerével egy másik "tesztelő".

Ön mit gondol, menő ilyen termékekkel gúnyolódni a társadalmon, vagy inkább cikinek és teljességgel hasznavehetetlennek találja az ötletet? 

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1226) (1295) Ciki!
Mustra