Ilyen lesz az ősszel nyíló ágymozi

Ágymozi, folklór terem, kézműves részleg, bárok és egy ún. „Art & Craft Market' is nyílik Budapesten, a Bécsi úton, az átalakított Új Udvar Bevásárlóközpontban novemberben. Az első ütemet ekkor adják majd át, de a komplexum teljes átformálására valószínűleg még 2015 nyaráig várni kell. Sajtótájékoztatón mutatták meg, hogy állnak most, mi meg megnéztük, az ágymozira különösen kíváncsiak voltunk.

Az új részlegben, persze, nemcsak ágymozi, hanem előcsarnok is van, ennek hét kupoláját fiatal művészek alkotásai díszítik, az illusztrációk a teremtés hét napját szimbolizálják, így:

Ágyból nézhet filmeket

Az ágymozi valahogy nem olyan, mint a McDonald's, nem futunk bele minden sarkon – olyannyira nem, hogy állítólag a világon összesen csak négy ágymozi található, Európában eddig egyedül Londonban volt hasonló. Azért kicsit mégis ismerős, hiszen az úgynevezett Bed Movie újra feltalálja a régi Cirkogejzír mozi nagy kunsztját: a látogatók heverőről nézhetik a filmet, miközben ehetnek és ihatnak is. 

A komplexum mozijában összesen 35 ágy van (mindnek van pohár-, étel- és cipőtartó része), az öt-hatezer forint körül tervezett jegyárakat pedig ágyanként, nem pedig személyenként számolják majd. Mielőtt azonban azt gondolná, milyen jó is lesz a mozizás így az ötfős haveri társasággal, szólunk, hogy azt azért megszabják, hány felnőtt vehet igénybe egy ágyat (valószínűleg kettő). A gyerekfilmeken természetesen az egész család, tehát szülők és gyerekek együtt foglalhatnak el egy ágyat, és még az is lehet, hogy az árban üdítő és némi nass is lesz, erről egyelőre még nem döntöttek. A moziban napközben inkább könnyedebb, többek között családi filmeket, este drámaibb vagy éppen akciófilmeket, míg éjjel horrort adnak majd. 

Az ágymoziért egyébként először nagyon lelkesedtünk a szerkesztőségben, de aztán felmerült bennünk, hogy talán nem túl higiénikus megoldás. Aztán kedden megtudtuk, hogy minden film után takarítják majd az ágyakat (csak remélni merjük, hogy ez tényleg így lesz), ezért is lesz csak 3 óránként vetítés. „Az ágyak anyaga olyan, mint a repülők business osztályán az ülések” – tudtuk meg Arie Yom-Tovtól, a komplexum társtulajdonosától. Hogy ez mit jelent? Hogy könnyű őket tisztítani, erős anyagból vannak, ezért nagyon strapabírók, de egyúttal luxus érzetet keltenek. 

Kézművesek és divattervezők

Az új részlegben helyet biztosítanak a kézműveseknek és a divattervezőknek, ők hatvan pultot vehetnek majd használatba. Ezekért az eladott alkotásaik arányában, egy közösen megállapított százalékot kell majd fizetniük a tulajdonosnak. A komplexum még vár olyan kézműveseket és divattervezőket, akik szívesen mutatnák meg és árusítanák termékeiket a standokon, amiket elnézve leginkább a karácsonyi vásárok jutottak eszünkbe.

Folklór és szórakozóhely is lesz

Szintén novemberben nyílik meg a folklór terem is, ahol naponta két alkalommal, 18 és 20 órától néptáncosok, népzenészek lépnek fel és egy Magyarországot bemutató – bizonyára őszinte –imázsfilmet is vetítenek majd. A modernebb zenét és táncot kedvelőknek is meglesz a maguk helye: az Ötkert alapítóinak új létesítményében, a koktélbár mellett két külön helység várja a 25 év alattiakat és felettieket, eltérő zenei stílusokkal.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek