Ilyenek a használati tárgyak, ha használhatatlanok

A terméktervezők általában azzal vannak elfoglalva, hogy valami igazán hasznos és hosszútávon működőképes tárgyat hozzanak létre. Ebből a sorból igencsak kilóg az athéni székhelyű építész, Katerina Kamprani, aki olyan hétköznapi tárgyakat felsorakoztató kollekciót alkotott, melynek egyik érdekessége, hogy nagy műgonddal hasznavehetetlenre tervezte a tárgyait.

Az ipari tervezésben jártas Kamprani ugyanis éppen azoktól a funkcióktól fosztotta meg székeit, gumicsizmáját, evőeszközeit és egyéb ház körül hasznos szerszámait, melyek nélkül azok teljesen használhatatlanná válnak – írja a hasznos tanulmánynak is beillő, újraértelmezett tárgyakról a boredpanda.com.

Az „Uncomfortable” (Kényelmetlen) néven futó project annyira megtetszett a society6.com nevű online webáruháznak, hogy az egyszerre vicces és gonosz alkotásokat olyan klasszikus ajándéktárgyra nyomta rá, mint a póló, párna, telefontok, bögre vagy bevásárlótáska. Ezeket a termékeket átlagosan 15-42 dollár (3680-10.300 forint) közti áron rendelheti meg, ha látja értelmét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra