Wifi-jelen élő hal: menő vagy ciki?

A Sphere Corporation és a The Capsule kollaborációjának köszönhetően elkészült a világ első vezeték nélküli, indukciós meghajtású robotállata, a LumiPUFF. A felmérések szerint több ezer otthon tartott hal pusztul el hanyagság vagy tudatlanság miatt a háztartásokban. A 2012-ben alapított cég munkatársai úgy gondolják, mindenkinek jobb lesz, ha az arra alkalmatlanok inkább egy ilyen sötétben világító, kapszulában úszkáló robot életben tartásával próbálkoznak, ahelyett, hogy igazi halon kísérleteznének.

Íme a jövő akváriuma!
Íme a jövő akváriuma!Picasa / sphere.technology

A szándékosan cukinak szánt kamuháziállat egyébként ugyanúgy reagál egyes ingerekre, mint egy igazi hal, ráadásul az otthonául szolgáló búra sem igényel különösebb karbantartást, hiszem teljesen önellátó. A wifi-jelet fogó robothal másik nagy előnye, hogy még feltölteni sem kell, hiszen sosem merül le; a hal és a tartály egy infravörös kommunikációs rendszer segítségével működik, amit általában kis hatótávolságú, alacsony energiaszintű kommunikációra fejlesztettek ki – írja a Gizmodiva.com a polikarbonátból készült gömbről és lakójáról.

A futurisztikus termékhez egy okostelefonra letölthető applikáció is készült, amellyel gazdája szabályozhatja az új házikedvenc színét, megvilágítását, az akvárium hátterét, de lehetővé teszi azt is, hogy telefonról etethesse őket, mikor megéheznek. A halak villogással is jelzik éhségüket, de egy értesítést is kérhet telefonunjára az esedékes etetésről.

A Tamagotchi utódjaként emlegetett kis robothal várhatóan jövőre kerül forgalomba, a kiskereskedelmi ára 169 dollár (41.255 forint) lesz, a boltokban pedig 269 dollárért (65.660 forint) lehet majd lecsapni rá. Ön mit gondol, menő ilyen háziállatot tartani vagy inkább cikinek találja, hogy ilyen kütyükkel helyettesítse az élőlényeket? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1479) (1279) Ciki!
Mustra