Mászófal lakásból: menő vagy ciki?

Az IKEA-ról sok minden el lehet mondani, de azt, hogy az ötleteik maradiak, és elcsépeltek lennének, azt nem. Legalábbis ha marketingről van szó, akkor biztosan nem.

Kép: ubi-bene.fr
Kép: ubi-bene.frFanny-Reynaud

A freshome.com-ról kiderült, hogy Franciaországban a cég a 30. áruházának megnyitása alkalmából egy egészen különleges lehetőséggel szeretné tesztelésre, és persze vásárlásra csábítani az embereket. Amikor elmegy a svéd cég egyik üzletébe, berendezett helyiségeket talál, hogy könnyebben elképzelhesse, hogyan érdemes összeválogatni a bútorokat. Azt is bizonyára látta, hogy milyen eszközökkel bizonyítják, hogy a termékeik tartósak és kényelmesek. Most azonban egy kicsit máshonnan közelítették meg a dolgot. Függőlegesen.

Kép: ubi-bene.fr
Kép: ubi-bene.frFanny-Reynaud

Nem sok esetben van lehetőség a bútorokon átmászva, azokat közel nem rendeltetésszerűen használva közlekedni a szobában, talán csak akkor, ha valaki éjjel ér haza egy nagyon jól sikerült buli után (és akkor sem biztos, hogy élvezi ezt a lazaságot). Azonban az IKEA, a francia Ubi Bene reklámcéggel közösen, most ezt az élményt nyújtotta a franciáknak. Egy olyan mászófalat alakítottak ki, amin a már megszokott kis (mű)kő kapaszkodók mellett egy komplett lakás is helyet kapott a felületen. Ez pedig azt jelenti, hogy a szekrények, a kanapék, az asztalok és a székek mind megmászandó akadályok lettek.

Kép: ubi-bene.fr
Kép: ubi-bene.frFanny-Reynaud

Ezzel egyrészt új színt vittek a falmászás egyébként sem unalmas világába, másrészt egy új tesztelési eljárást is összehoztak. Hiszen mi bizonyítja jobban egy bútor tartósságát, mint az, amikor egyáltalán nem rendeltetésszerűen használva is segítségünkre van. Így biztos lehet abban, hogy a kis szekrénynek akkor sem lesz baja, ha a gyerek mászókának használja, vagy, hogy a szekrény kilincse nem szakad le a rángatástól. És ha mászás közben elfáradna, akkor a kanapén kipihenheti magát, vagy ha egy kicsit ügyesebb, és nem zavarja a fura helyzet meg a nyilvánosság, ledőlhet icsit az ágyba egy kis pihenésre is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra