Felgyújtható kiscica: menő vagy ciki?

Jóval túllépte a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalon a kitűzött 40 ezer dollárt a PyroPet néven futó márka bizarr projektje, melynek megvalósításához végül 100 ezer dollárt zsebeltek be. A termék ötletgazdáinak, Thorunn Arnadottirnak és Dan Kovalnak a sikeréhet pedig nem más jelentette, mint egy szerethető külsejű kiscica formájú viaszgyertya vicsorgó fémvázzá olvasztása – írja a Kisa nevet kapott figuráról a runfreakrun.com.

Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünkpyropetcandles.com

„Egyszer végignéztem, ahogy a pufók testű Mikulás gyertya lassan elolvad és végtagjai eldeformálódnak. Akkor jutott eszembe, hogy a látványt lehetne még teátrálisabbá is tenni, például egy hátborzongató csontvázzal. Innen jött a macska formájú gyertyába ágyazott fémváz ötlete. A macskák mindig is tudathasadásosak voltak. Egyik percben még elégedetten dorombolnak, míg a következőben már temperamentumosan fújnak rád. Míg a közvélekedés szerint általában aranyosak és bújósak, van egy boszorkányos és elvarázsolt oldaluk is. Kisa - ami izlandi nyelven cicát jelent  ebből a kettőségből jött létre. Kisa lassan alakul át aranyos kiscicából komor csontvázzá" – magyarázza sajátos ötletét Thorunn.

 Az összecsukható alumínium lemezből és viaszból, hagyományos kézműves technológiával készült gyertya halvány rózsaszín és szürke színekben rendelhető a márka oldalán 17 x 7.5 x 11.5 cm méretben, megfizethető, de azért elég drága áron, 39.95 dollárért (9375 forint). Ön mit gondol, menő a felgyújtható cica gyertya, vagy inkább hátborzongatónak találja magát az ötletet is? 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1784) (1562) Ciki!
Mustra