nono

Na jó, de hogy főzzek ezekkel kávét?!

Azt gondolná, a kávéfőzők piacán soha nem történik semmi érdekes? Ha bemegy egy üzletbe, akkor valóban az unalmas formákat és a megszokott kávékat kapja. Ám ha körülnéz a neten és onnan rendel gépet, akkor olyan különleges darabokkal is találkozhat, amik nemcsak kávét főznek, de konyhájának díszei is lehetnek - ilyenekből gyűjtött párat a fastcodesign.com.

Kémiai kávéfőzés

Az első kávéfőző egy kicsit sem hasonlít azokra a készülékekre, amiket eddig megszokhattunk. A leginkább egy kémialaborba illő, CAFÉ BALĀO névre keresztelt gépet egy portugál diák, Davide Mateus tervezte. Az alsó, edzett üveggömbből a víz az elektromos melegítő hatására felforr, és a felső gömbbe pumpálódik, ahol a kávé is van. Így egy törökösen főzött feketét kap, ami biztosan aromás, ám esetleg egy szűrőn átcsurgatni nem árt. A gép sajnos egyelőre még nem rendelhető, de ez a helyzet hamarosan változni fog.

Kép: fastcodesign.com
Kép: fastcodesign.com

Fából szűrő

Ha Ön is papír-, esetleg porcelán filteren szűri át a kávéját, akkor bizonyára sajnálattal hallja, hogy nem követi a legújabb trendeket. Hiszen a torontói Fishtnk Design Factory egy olyan szűrővel állt elő, mely fából készült. A lényege, hogy „megtanulja”, hogyan szereti a kávét. Legalábbis ez a reklámszöveg, bár az igaz, hogy a fa képes megszűrni azokat az olajokat, amik ronthatnak a feketéje aromáján. A természetes kávézáshoz 4 fajta fából választhat szűrőt, de akár az egész készletet is megrendelheti itt. A 4 darabos csomag ára nagyjából 54000 forint. De a szűrő már itthon is kapható, darabjáért 13 500 forintot kell kifizetnie. Itt megrendelheti

Kép: canadiano.co
Kép: canadiano.co

           

Tökéletes kávézóhangulat

Hans Steiner, a Bonaverde cég alapítója továbbgondolta a tökéletes kávéfőzőt. Ha Ön is szereti a friss és erős feketét, akkor bizonyára álmodozott már arról, hogy olyan gépet vesz, ami frissen őrli a szemeket, ezzel pedig aromásabb italt állít elő, mint a hagyományos kivitelek. Steiner gépe ezzel szemben nem csak őröl főzés előtt, hanem maga is pörköli a szemeket (az már más kérdés, hogy viszonylag nehezen juthat hozzá a nyers kávébabhoz itthon). A tökéletes kávéélményt nyújtó gép ára nagyjából 73000 forint, és itt rendelheti meg.

Kép: bonaverde.com
Kép: bonaverde.com

Előzze meg a kihűlést, főzzön eleve hideg kávét!

Andy Clark és Gabe Herz létrehozta a Cold Bruer-t. ez a gép abban különbözik a többitől, hogy a főzéshez egyáltalán nem használ energiát. A működése ugyanis egy nagyon lassú folyamat: hideg víz csepeg a zaccra, amit a szerkezet csak nagyon lassan enged át az őrleményen. Így tulajdonképpen hideg kávét tud főzni, ami ugyan állítólag szépít, de nem biztos, hogy a legjobb reggeli indító (arról nem is beszélve, mi lesz, ha reggel döbben rá, hogy előző este elfelejtette betölteni a gépet). Ha pedig bedobja a bögrét a mikróba, már az energiamegtakarítás is kétségessé válik. A jó hír viszont, hogy a hideg kávégép olcsó, ára 18000 forint körül alakul, és ide kattintva meg is rendelheti.

Kép: bruer.co
Kép: bruer.co

Az elpusztíthatatlan

Bryan és Rob Kappa megtalálta a törhetetlen kávéfőző receptjét: vegyen egy fa kiöntő tetőt, egy fém kávészűrőt, egy gyapjú hengert és egy befőttesüveget. Ha ezeket összerakja, akkor egy egész életre vállalat garanciális kis szerkezetet kap. Legalábbis a tervezők vállalják, hogy ha mégis eltörik, akkor kicserélik a gépet – vagy csak adnak egy másik befőttesüveget, elvégre a többi rész tökéletesen üzemel. Ára 30600 forint körül mozog, és itt rendelheti meg.

Kép: crowdsupply.com
Kép: crowdsupply.com

A kompakt

Amikor utazik, Önnek is vérzik a szíve, amiért a kávéfőzőt azért már mégse pakolhatja be? Nos, ez most egy csapásra megoldódik, mert Sabina és Matt Ford megajándékozta a világot az acélból készült, kihajtható filtertartóval, ami egy végtelen egyszerűségűre redukált kávéfőző. Az Ön dolga csak annyi, hogy a bögrére illeszti az egyik lapos kört, abba belecsavarja a másikat, amit azután felhúz. Így egy tölcsért kap, amibe a filtert állítva csak a forró vizet kell a kávéra önteni, és kész. Ezzel pedig megoldódott a gond, és ezentúl nem kell a filtert kézzel tartania, amíg a fekete lecsepeg. Az ára nagyjából 14200 forint és itt veheti meg.

Kép: bairroalto.co.uk
Kép: bairroalto.co.uk
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Érdekességek