no

Így csomagoljuk az ételt a jövőben

Évről-évre egyre elképesztőbb élelmiszer-csomagolásokkal jön ki a Stockholmban és Párizsban székelő Tomorrow Machine kreatív csapata, akik egyedi és rendkívül innovatív munkáikkal számos díjat és elismerést bezsebeltek az elmúlt években – írja a természettudományokból ihletet merítő, fenntarthatóságra és esztétikára is hangsúlyt fektető stúdióról a fastcoexist.com.

A bátor elképzeléseket megvalósító csapat tagjai, Hanna Billqvist és Anna Glansén az Inventiának készített csomagolással hívták fel magukra a figyelmet, melynek lényege az volt, hogy a hőre reagáló csomagolás magától szétnyílik a sütőben, mikor az étel készre sült.

Kik vagytok ti, és hogyan jött létre a Tomorrow Machine?

„Én és Anna Glansén majdnem két évvel ezelőtt vágtunk bele a Tomorrow Machine vállalkozásunkba. Mindketten terméktervezőként végeztünk a stocholmi Beckmans College of Designon. Hamarosan kiderült, hogy ugyanazok az elképzeléseink a designról, mindketten úgy véljük, hogy a design is fontos szerepet játszik majd a fenntartható világ kialakításában a jövőben.

Mi a fő mozgatórugója annak, amit csináltok?

A fő hangsúly mindig azon van, hogy egy innovatív dizájnt hozzunk létre, ami egyaránt jó az embereknek és a környezetnek. Mindezt igyekszünk oly módon kialakítani, hogy az szórakoztató és izgalmas is legyen egyben.

Melyik a kedvenc projektetek és miért?

A „This too shall pass” a kedvenc projectünk, mert tökéletesen bemutatja, hogy mit is szeretnénk elérni a munkáinkkal. Azt, hogy a fenntartható tervezésnek és csomagolásnak nem feltétlenül kell egyhangúnak lennie, lehet az színes és figyelemfelkeltő is” – magyarázza Hanna Billqvist az itsnicethat.com szerkesztőjének.

A márka legutóbbi, Microgarden névre keresztelt munkája is hamar nagy népszerűségre tett szert az internetezők körében. A berlini székhelyű városgazdálkodási cégnek, az Infarmnak készített project nem más, mint egy mini üvegház.

„Valami nagyon könnyen használhatót akartunk csinálni. Olyat, amivel nem kell különösebb tapasztalat ahhoz, hogy növényt termesszünk otthonunkban. Szerintünk a városlakóknak is a mindennapi életük részévé válhat az élelmiszer termelés. Úgy gondoljuk, hogyha saját magunknak állítjuk elő az élelmiszert, akkor jobban meg is becsüljük azt. Sokkal kevésbé valószínű, hogy kidobjuk az ételt, ha mi magunk állítottuk elő" – mondja az újrahasznosítható műanyagból és átlátszó zseléből készült csíráztató üvegházról Anna Glansén. Az átlátszó felületnek köszönhetően egyébként a vállalkozó kedvű gazdák figyelemmel kísérhetik a növekedés teljes folyamatát a magok kihajtásától a gyökerek növekedéséig. Az asztalon is tartható összecsukható szerkezet egyébként 5-14 nappal a csíráztatás után készen áll az első szüretre. Nézze meg az ötletekben gazdag csapat munkáit a galériában!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra