Fahéjjal rajzoló toll: menő vagy ciki?

A borsznobok után új menőzési kategória van kialakulóban: a kávésznoboké, amivel az otthoni kávéfőzés is vallásos szertartássá válik. Az igazán elszántak akár barista-tanfolyamokon is képesek részt venni, csak hogy minél nagyobb profizmussal legyenek képesek lefőzni a cibetmacska ürülékéből egyenként, kézzel válogatott, aranyárban mért különleges kávébabjukból a reggeli csésze eszpresszójukat, természetesen nem Szarvasi kotyogóval. A valódi baristák művészi önkifejezési formáját, a latte artot, azaz a kávéhabba rajzolt bonyolult mintázatok alkotását azonban nem mindenki képes (vagy akarja) elsajátítani. Botkezűeknek azonban itt a hazai tervezőpáros, Horváth Réka és Oltvai Balázs kütyüje.

20140427001202-Cinnibird using proto 580
facebook.com/cinnibird

Az új, nekünk első hallásra kissé behatároltnak hangzó Cinnibirdre keresztelt szerkezettel egy gomb megnyomásával rajzolhatunk a szabadon választott élelmiszerekre, a cappuccinótól akár a tojásrántottáig - mivel a találmány természetesen nem csak fahéjjal, hanem más, por állagú fűszerekkel is funkcionál.

A magyarul fahéjjal rajzoló toll néven futó eszközt az indiegogo.com-on népszerűsítik a tervezők, akik szerint csupán 2000 dollár (446.300 forint) lenn szükséges a projectjük beindításához, melynek tetemes részét marketingre és kampányra szeretnék fordítani.

Sós ételeket is dekorálhat a tollal
Sós ételeket is dekorálhat a tollalfacebook.com/cinnibird

A kreatív ötleteket gyűjtő oldalon az áll, hogy a Cinnibird-öt 45-50 dollárért (10.040 – 11.159 forint) kívánják majd értékesíteni a piacon, ám a fiatal márka Facebook oldalán az első ötven vásárló még csupán 10 dollárért (2230 forint) csaphat le az újabb magyar találmányra. Ön mit gondol, menő egy ilyen tárgy, vagy inkább cikinek találja az efféle felesleges kiegészítőket a konyhában? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1601) (1200) Ciki!
Mustra