Lámpabúra lett Marilyn Monroe szoknyájából

Ahogy 2008 óta minden évben, idén is képviseltette magát a dán dizájnerek krémjére fókuszáló Mindcraft a Milánói Designhéten. A nemzetközileg elismert kiállítási koncepcióval bíró csapat egyik legfigyelemfelkeltőbb darabja kétség kívül a Boris Berlin és Aleksej Iskos által 2010-ben alapított Iskos Berlin márka egyik lámpaburája volt.

Az új technológiákkal és anyagokkal bátran kísérletező tervező duót ugyanis megihlette az egyik első számú stílusikon, Marilyn Monroe metróhuzatban fellibbenő szoknyája, melyet az 1955-ös Hétévi vágyakozás című Billy Wilder film óta nem felejtett el neki a világ. A villantásra alkalmas fehér ruhát egyébként William Travilla tervezte, és a színésznőnek hála körülbelül 2 millió dollárt (443 millió forint) ér a piacon.

Így néz ki a szoknya ihlette búra
Így néz ki a szoknya ihlette búraMINDCRAFT

A „The Birth of Marilyn” fantázianévre keresztelt búra különleges hullámait a tervezőpáros ragasztó vagy gyanta használata nélkül, egy speciális hőformázási technika segítségével alkotta meg. Szerintük ennek köszönhető, hogy a forma olyan, mintha lebegne a levegőben – írja az inhabitat.com a kiállított darabról, ami nem az első ilyen „szoknyakísérlete” a márkának, 2012-ben már dobtak piacra hasonlót Tütü néven. Bár azt akkor nem egy szőke szexszimbólum, hanem a gyermekkori emlékek inspirálták.

A Dán designereknek idén is sikerük volt Milánóban
A Dán designereknek idén is sikerük volt MilánóbanMINDCRAFT
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek