RAKTÁR

Dörzsöld le magad kávézaccal, az legalább ingyen van!

Aladár 2017. április 29., szombat 13:37

Kertészettel kapcsolatos trükkök, nem csak kertészeknek!

A 5-Minute Crafts videójából bárki megtanulhatja, hogy kell pár virágcserép, egy csomó festék, és egy pohár felhasználásával egy darab gyertya befogadására képes cserépvárat építeni. Vagy, hogy ha lekonyult a cserepes virág akkor meg kell öntözni házi tápoldatot kell készíteni neki banánból meg tojáshéjból meg kávézaccból.

Na jó, nem gonoszkodunk tovább, egy csomó valóban hasznos tippet is elleshetünk a videó készítőitől, akik megint biztosra mentek, és nézőik elégedettségének biztosítása érdekében 13-nál sokkal több trükköt zsúfoltak a videóba.

Van itt műanyag palack alapú pohár-, törlőkendő-, és rizsadagoló; furfangos cserepek, kertészek számára ideális, lehasznált farmerből készült szerszámtartó; és pólóból készült, virágok felfüggesztésére alkalmas virághinta is. A kávézacc újrahasznosítására is vannak itt tippek, a kávézacc ezek szerint szagelszívó berendezés, bolhariasztó kutyasampon, és testradír szerepét is betöltheti az életünkben.

Hogy mi köze a testradírnak a kertészethez, az persze jó kérdés. A trükkök nagy része valóban olcsó, az esetek többségében 0.00 magyar forint az anyagköltség.

Erre figyelj, ha kanapét vásárolsz

Aladár 2017. április 28., péntek 17:30

Nem árt körültekintőnek lenni a megfelelő kanapé kiválasztásakor.

A kanapévásárlás elviselhetetlen könnyűsége

Vajon sikerült az ideális kanapét kiválasztanod? És nem fizettél túl sokat érte? Ha alaposak akarunk lenni, a bútorválasztás zavarba ejtő, akár ijesztő feladatnak is tűnhet. Sajnos a bútorgyártók sem mindig őszinték termékeik képességeit illetőleg, és gyakran túl is árazzák azokat.

shutterstock 514912501
Fotó: Shutterstock

Nem árt tehát egyértelműsíteni magunkban, mik azok a dolgok, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy igazán kényelmes, tartós bútordarabot tudjunk kiválasztani. A négy legfontosabb ilyen kategória a keret minősége, a rugórendszer, a párnázás, és a bútorszövet szabása. Mindezt szem előtt tartva, a következő dolgokra érdemes figyelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dühös vagy? Takaríts! Takaríts durván!

Aladár 2017. április 26., szerda 17:10

Ha van olyan ismerősöd, aki a mérgét vak rombolással vezeti le, itt az ideje, hogy megismerje a düh alapú takarítás módszerét.

Ha valami miatt idegesek, mérgesek vagyunk, jó ötlet lehet a sötét oldal energiáit a környezetünk és önmagunk ököllel vagy alkohollal való lerombolása helyett valamilyen konstruktívabb tevékenységbe ölni. Egy jó jedi ilyenkor takarít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt vedd meg: szuper lámpák aliról, ebayről

Divany.hu 2017. április 25., kedd 17:41

Körbenéztünk a neten, és bizony jobb ajánlatokat találtunk csillárokra és falikarokra, mint a környező boltokban. Légy eredeti, merj törékeny holmit is netről rendelni, és figyelj a lámpa áramfelvételére, valamint arra, hogy olcsó húsnak sokszor híg a leve...

Egyedi csillárt, falikart és/vagy akár állólámpát találni frissen felújított lakásunkba korántsem egyszerű feladat. Ha boltokba megyünk nézelődni az ízléstelenség teljes elhatalmasodása mellett az áraktól dobunk még nagyobb hátast. Ha otthon, a négy fal között keresgélünk lámpákat, az árak továbbra is lehetnek sokkolóak, és az időt is rá kell szánni, de legalább sokkal több mindenből választhatunk. 

És ha kitartóak vagyunk, és tudjuk, mit keresünk, akár az ebay-en, sőt, az aliexpressen is találhatunk kincseket, és persze vannak nemzetközileg is szállító lámpaboltok, ahol szintén keresgélhetünk.

Külföldi netes rendelésnél viszont triplán figyelj oda, ki az eladó, ha nem akarsz melléfogni, csak olyantól rendelj, akinek már sok-sok (több ezer) megrendelés után is jó az értékelése, és az is klassz, ha az adott darabra is sok pozitív visszajelzés van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kicsit benézte a nagyi a virágmintát

Aladár 2017. április 24., hétfő 17:03

Ízlés szerint el lehet könyvelni reménykeltő, vagy épp ellenkezőleg, az apokalipszis közeledtét jelző jelenségnek is, tény azonban, hogy 2017-ben néhány kattintás elegendő ahhoz, hogy pár nap múlva már át is vehessük saját, vadiúj, péniszmintás díszpárnánkat.

Idősödő családtagjaink egyes könnyfakasztó melléfogásait látva egyáltalán nem rendkívüli A nagyi és a hímtagokkal gazdagon meghintett díszpárna esete, inkább az lehet meglepő, hogy aránylag kevés hasonló incidensről tudni. Egy Reddit felhasználó publikálta a következő míves, inkább műtárgynak, mint használati tárgynak tűnő párnáról készült fotót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez lesz az új menőség a lakberendezésben!

Adamek Alma 2017. április 23., vasárnap 17:52

A Milánói Design Héten kiállító tervezők szerint menő lesz a csőváz, a pasztell és a színes üvegek.

Pár hónappal a stockholmi Design Weeket követően az olasz divatfővárosban is bemutatták a legújabb trendeket a Milánói Dizájnhéten, az 56. Salone del Mobilén és kétévente megrendezésre kerülő Euroluce lámpavásáron.

A galériára kattintva mutatjuk, hogy milyen formákban és színekben gondolkodtak a kortárs dizájnerek a világ egyik legelismertebb és legnagyobb bútorkiállításán, ahol kiderült, hogy a jól bevált klasszikusok mellett a jövőben menő lesz a csőváz szerkezet, a műgyanta, a színes üvegek, a márvány és a pasztell. Meg az is, hogy a galériában összeszedett, szakmai berkekben szenzációt keltő újdonságok egy részénél egész ügyesen be tudjuk azonosítani, hogy az egy szék vagy asztal, vannak viszont olyan műremekek, amelyek funkciójával kapcsolatban a sötétben tapogatózunk.

Valószínűtlenül gyönyörű fák

Aladár 2017. április 22., szombat 16:34

De legalábbis megnyugtatnak. Szánj minden nap legalább 10 percet fa nézegetésre!

A fák csodálatos jószágok. Nemcsak lajhárok, Ford Anglia típusú személygépjárművek, és Mijazaki karakterek otthonául szolgálnak; ellátnak minket oxigénnel; és árnyékot szolgáltatnak a hőségben. Emellett, szakszerű kivágás után tüzelőanyagként is megállják a helyüket.

De az itt megmutatott fákról reméljük senkinek nem a tüzelő ugrik be elsőre, bár kétségtelen, hogy a lentebb szemügyre vehető Angyal Tölgy például évekre megoldást jelenthetne egy nagyobb baráti társaság barbecue szükségleteire is.

Nem kell megijedni, ha valaki nem látja benne az angyal formát, az Angyal Tölgy a helyi folklór szerint a körülötte bandázó angyalokról, illetve egy még szárazabb magyarázat szerint az ott élő Angel házaspár birtokáról kapta a nevét.

Ilyen és ehhez hasonló fanevezetességekkel találkozhat, aki végigböngészi a következő fa-válogatást, amelyben sok különleges és gyönyörű fát mutatunk meg.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

D&G+Smeg: robotgép ilyen csicsás még nem volt!

Menő/Ciki

Aladár 2017. április 21., péntek 11:29

A Smeg gépek letisztult formavilága, és a D&G még a szokásosnál is csiricsárébb, de most egyszerre régies hangulatot is keltő mintái úgy tűnik jól megférnek egymás mellett. Csicsás új kollekció konyhai sznoboknak.

Összeállt a Smeg és a Dolce & Gabbana egy konyhai kollekcióra, amelyben létrehozták a világegyetem minden bizonnyal legcsicsásabb robotgépét (és kenyérpirítóját, stb). Mivel az árak egyelőre nem ismertek, a kérdés csak az, vajon a csillagászati áron kínált hűtők és konyhai eszközök, és a hasonlóan elérhetetlen luxusmárka árai összeszorzódnak-e.

Létrejön-e minden idők legdrágább konyhai kollekciója, vagy egy mezei Smeg kenyérpirítót használó háztartás számára is opció lesz a kis vitorlásokat és tudományos nevükön „színes verebeket” felvonultató Smeg x Dolce pirító beszerzése? 

A post shared by SMEG USA (@smegusa) on

Távolról sincs vége, olvasson még »
29 szavazat 54 szavazat

8 tipp az igazán menő erkélyért!

maze 2017. április 20., csütörtök 16:46

Itt a tavasz, ideje kihajigálni mindent az erkélyről, ami nem oda való, és beköltöztetni a növényeket, kávézó asztalkát és a jókedvet!

Hívják bár balkonnak, erkélynek, terasznak, az embernek szüksége van egy térre, ahol úgy tud szabadban lenni, hogy közben otthon is van egyszerre. Tudja ezt minden olyan szerencsés, akinek valaha volt terasza, de mi most senkit nem a terasz fontosságáról akarunk meggyőzni, hanem sokkal inkább arról, hogyan kell berendezni azt úgy, hogy kedvünk is legyen kiülni akár a hűvösebb tavaszi estéken is. 

Kezdjük azzal, ami ugyan egymondatossá teszi cikkünk értelmének lényegét, de mégis a legnagyobb igazság: Legyen ZÖLD! Mondjuk így: 

Aztán, ha ezt átvittük a mélyen tisztelt lakógyűlésen, akkor nincs is nagyon miről beszélni... Persze, hogy csak viccelünk, hiszen az első és legfontosabb, hogy meglegyen az akarat, ami egy élhető erkélyhez kell, azaz hogy ne a lakás ezen helyisége legyen az úgynevezett "rumpelkammer", azaz az a hely, ahova a biciklitől a sílécen át a kinőtt gyerekágyig minden megy. Tudom, nem könnyű, de érdemes elhinni, hogy csak akarni kell, házasságok múlhatnak egy kellemes intimitással berendezett erkélyen.

Ha kisebb erkélyünk van, és nincs kedvünk/időnk komoly bútorokkal feldíszíteni azt, akkor választhatjuk ezt a tökéletes megoldást és a földön ülést, amikor az idő engedi. Persze a növények gondozása és a miniszökőkút vízellátása annyira itt is komoly feladatnak tűnik, de kicsire nem adunk, és tényleg frankón néz ki. 

How cute is this balcony Garden!* #interiordesign #interiordecor #interiorforall #interiorinspo #balconygarden #balcony pic credit homewoo

Lady.MaryTherese (@lady.marytherese) által megosztott bejegyzés,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Soha többet kupi a konyhapulton!

Divany.hu 2017. április 18., kedd 17:24

Ki nem ismeri az érzést, amikor már a frissen vett zöldségeket se tudjuk kipakolni a konyhapultra, mert az tele van az előző napi vacsora maradványaival, meg a heti postával. Pedig tök egyszerűen meg lehetne úszni a rendetlen konyhapultot: rendesnek kell lenni!

Amióta a fránya amerikai konyhák a divatba jöttek, azóta tudjuk, hogy ha rend van a konyhában, a lakásban is rend van. Mégis a világ legnehezebb dolgai között tartjuk számon az üres konyhapultot, pedig sokkal nagyobb kedvvel állunk neki akár egy komolyabb vacsora elkészítésének is, ha rend van körülöttünk. Az apartmenttherapy-n találtunk néhány praktikus ötletet arra, hogy egész évben rendezett konyhai körülmények várjanak ránk, legyen szó akár amerikai típusú, akár normál konyháról.

Az egész alapját az a felismerés adja, hogy a rendetlenségnek általában minden lakásban van néhány fix kiindulópontja, magyarul van pár olyan hely, ahová először tesszük le a dolgokat. Aztán, amikor az megtelt, akkor kezdünk máshova pakolni, aztán megint máshova. Ha az elsődleges kupizónát megtanuljuk viszonylag jól kordában tartani, az az egész lakás rendességére látványos hatással lesz.

És a tapasztalatok szerint az emberiség univerzális elsődleges kupizónáinak megfontosabbika a konyhapult.

Főzés közben folyamatosan rakjunk rendet

Elsőnek nem árt, ha miután előkészítettük az ételt, rögtön minden felesleges edényt, kést, vágódeszkát elmosogatunk. Ennek gyakorlati haszna is van: először is a desszert nem lesz fokhagymaízű a főétel elkészítése után, másrészt a folyamatos pakolás-mosogatás-újrakoszolás triumvirátusa ugyan sziszifuszi munkának tűnik, de egyszer csak vége lesz, és asztalhoz lehet ülni nyugodt körülmények között. Az más kérdés, hogy ebéd után, az asztal leszedésével ,még vár ránk egy feladat, de mennyivel kisebb, mintha az egész főzés összes szemetét, kellékét, koszos edényét is akkor kezdenénk el rendberakni. 

shutterstock 422846599

Ne a konyhapultra dobáljuk az iratokat

A postaláda kiürítése után annak tartalmát folyamatosan a konyhapultra halmozod? Együtt vár jobb sorsra a Nemzeti Együttműködés kérdőíve a villanyszámlával? Ez a megoldás teljesen természetes, kiváltképp, ha éppen bevásárlásból, óriási zacskókkal jövünk haza, ám nem állapot! Legalábbis, ha rendezett konyhapultot szeretnél.

A postának és egyéb reklámanyagoknak, ha nem a szelektív kukában, akkor egy, erre a célra kialakított tárolóban van a helye. El lehet helyezni az előszobában, vagy a konyhának egy kevésbe feltűnő, kihasználatlan területén egyaránt. Értelemszerűen ezt is üríteni kell néha, ami mondjuk azért sem árt, mert talán nem zárják el az áramot, ha időben befizetjük a csekkeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lepukkantból menő konyha 120 ezerért

Adamek Alma 2017. április 17., hétfő 14:15

Egy kreatív blogger szerint akár 100 ezer forintból helyrepofozhatjuk a helyiséget.

Többször is foglalkoztunk az elmúlt hetekben a konyhákkal, sőt azt is megmutattuk, hogy milyen változásokon ment át a helyiség az elmúlt 100 évben. Ezúttal a Dr. Livinghome bloggerének, María Jesús Vázquez olcsó és könnyen kivitelezhető projektjét mutatjuk be, amiből kiderül, hogy nem feltétlenül kell nagy költségekbe vagy adósságba verni magunkat ahhoz, hogy egy szerethető, trendi főzősarkat varázsoljunk magunknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kertészkedj az erkélyen sikeresen!

Aladár 2017. április 16., vasárnap 16:19

A tavasz érkeztével ellenállhatatlan vágyak, soha nem látott érzelmek ébrednek sokakban: "Itt az ideje, hogy hobbikertésszé váljak!"

A tavaszi zöldben sétáláskor sokak fejében megszületik az ötlet, hogy kertészkedésre adja a fejét. Hiába azonban az elhatározás, a város szívében nem igazán adottak a körülmények a nagygazdálkodásra. Ha a Gladiátor fantáziánkat nehéz is lesz valóra váltanunk, azért mindenkinek van esélye a kistermelővé válásra. Egy kis kreativitással bárki belevághat a földművelésbe, elég lehet ehhez egy erkély is. 

shutterstock 503237617
Távolról sincs vége, olvasson még »

Géza, már a villanykörte is okosabb nálad!

Aladár 2017. április 14., péntek 14:31

Mi az okos világítás? Például, amikor telefonnal vagy távirányíthatóval is kapcsolgathatjuk (akár távolról is) a lámpákat, vagy amikor világítani kezd az ajtó, ha arra van szükség.

Az első és legegyszerűbb lépés, ha valaki okosotthont szeretne, egy okos izzó beszerzése. Ez általában magának az izzó vezeték nélkül vezérelhető változatra való cseréjét jelenti. Most az Ikea is előállt a maga okos világításával, ami a Trådfri  névre hallgat és már itthon is beszerezhető. 

Skärmavbild 2016-12-05 kl. 11.06.20.png
Fotó: Ikea
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudod, hogy néz ki egy "a" betű? Haha!

Aladár 2017. április 12., szerda 10:02

Érezted már, hogy elviselhetetlen, hogy az egyes betűk mindig ugyanúgy néznek ki gépelés közben? Ha te nem is, van egy bogaras zseni, aki nem tudott így tovább élni, és feltalálta az alakváltó betűket, amik mindig máshogy néznek ki.

Manapság, amikor szinte fulladozunk a különféle betűtípusokban, a betűtípus tervezők kicsi, de annál fanatikusabb csoportjától eltekintve kevés lelkesedésre számíthat egy-egy új font megjelenése. Ezen próbál változtatni a Futuracha Pro.

Odysseas Galinos Paparounistnak, az ízlés szerint zseniálisnak vagy hangyásnak is nevezhető grafikusnak szemmel láthatólag pont azzal volt problémája, ami a gépelést úgy általában lehetővé teszi. A görög tervezőt idegesítette a  betűtípusok kiszámíthatósága, az, hogy amikor gépelni kezdünk, tudjuk, mi történik majd a papíron/képernyőn. 

A csótányokról elnevezett betűtípust a kis rovarok csápjai és kinövései ihlették. Ezért hát a cizelláltság, a rengeteg sarkantyú és ide-oda kanyargó kettős betű. A Futuracha lényege, hogy gépelés közben képes kaméleon szerűen változtatni külsejét. Egy-egy betű formáját, elhelyezkedését a szomszédos betűk határozzák meg, kontextusfüggővé varázsolva így a szövegképet.

A Futuracha célja, hogy játékosabbá tegyen egy hétköznapi, eseménytelen tevékenységet, kreativitást csempészve egy átlagos betűtípus funkcionalitása mögé, még ha nekünk, hétköznapi felhasználóknak ez előrendelt, előre leszállított mirelit-kreativitás is.  Aki viszont képes ilyesmire, tovább is szabhatja saját kedvére, egyéni mutációkat létrehozva.

A videó második felében láthatjuk az új betűtípust akcióban.

Ilyen volt a biztonságtechnika 300 évvel ezelőtt

Aladár 2017. április 11., kedd 13:14

1680-ból származik a londoni Victoria és Albert múzeum kiállításának egyik legkomolyabb darabja: egy olyan biztonsági zár, amit kinyitni akkor is kész ügyességi feladvány, ha amúgy tudjuk, hogyan kell.

A több mint 300 évvel ezelőtt készült zár egy brit lakatos, John Wilkes keze munkáját dicséri. A jelenleg a londoni Victoria és Albert Múzeumban kiállított, rézből és acélból készült szerkezet jó pár, korát igencsak meghazudtoló extrával dicsekedhet, mi a MyModernMet oldalán találtuk ezt a csodálatosan paranoid lakatos mesterművét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Folpack helyett méhviaszos pamut: menő vagy ciki?

Aladár 2017. április 10., hétfő 17:14

Az új csomagolóanyag létrehozásával a műanyagok száműzése volt a cél. A Bee's Wrap fenntartható, környezetkímélő megoldás lehet, kérdés persze, a valóságban mennyire praktikus a használata.

Belegondoltál már, mennyi műanyag fóliát és zacskót használsz el a konyhában? Elég sokat, ha magunkból indulunk ki. Szendvicsek a gyerekeknek, fél citrom, maradék kenyér és pékáru, felvágott alma és így tovább.

A vermonti Sarah Koeck nem csak elgondolkozott ezen, de elege is lett belőle. Így született meg találmánya a Bee's Wrap. Sarah egy olyan csomagolóanyagot akart előállítani, ami helyettesítheti a műanyag csomagolásokat és tárolóeszközöket a konyhájában.

A környezetvédelem, és a családtagok által óhatatlanul elfogyasztott műanyag fejadagok csökkentésére érdekében megszületett tehát a Bee’s Wrap. Alapját organikus pamut adja, amit méhviasz, jojoba olaj, és fagyanta keverékével kezelnek. Az így kapott, különböző méretben elérhető lapok a leírás szerint antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, enyhe mosószer és hideg víz segítségével bármikor megtisztíthatóak és körülbelül egy év folyamatos használatra alkalmasak.

A viaszt a kéz melege megolvasztja, így a lapokat könnyű megformázni, ha pedig kihűlt, sokáig megtartja formáját, így gyakorlatilag bármilyen formában rögzíthető, bármi belecsomagolható. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hong Kong felkészült a sárkányokra

Aladár 2017. március 26., vasárnap 12:54

Ilyen érvvel sem gyakran lyuggatnak ki házakat. Jó, arrafelé kicsit talán komolyabban veszik a feng shuit.

Hong Kong lyukacsos sajtra emlékeztető felhőkarcolóit úgy tűnik, nem egy egész generációnyi szélsőségesen inkompetens építésznek köszönhetjük. A lyukak azért vannak ott, mert ott kell lenniük. Mégpedig azért, mert a feng shui így kívánja - derítette ki a Business Insider.

A nyílások ugyanis valójában kapuk. Kapuk sárkányoknak. Ezek a nyílások teszik lehetővé a láthatatlan energia-sárkányoknak, hogy mindennapos tengeri fordulójuk során ne legyenek útban nekik a tengerparti épületek, zavartalan röppálya álljon a rendelkezésükre. A helyiek szerint a kapuk hiánya rossz szerencsét hoz, a Bank of China nevetséges, tömör tornyát például jó pár tönkrement vállalkozás vádolja a spirituális energiafolyam akadályozásával. Valószínűleg jó a Game of Thrones nézettsége arrafelé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem látott még ennél menőbb Don Pepét!

Adamek Alma 2017. március 25., szombat 09:58

Sosem gondoltuk volna, hogy egy dizájnnal és belsőépítészettel (is) foglalkozó rovatban egy budapesti külvárosi pizzériáról fogunk beszámolni, de az őrmezői Don Pepe annyira belenyúlt a tutiba, mikor leszerződtette napjaink egyik legsikeresebb belsőépítészét, hogy hetek óta a közös együttműködésről beszélnek a városban. Sőt, még azon is túl: a végeredmény az építészettel foglalkozó nemzetközi magazin, az Archetizer ingerküszöbét is átvitte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Díszítse a kertet és az erkélyt virágzuhataggal!

ST 2017. március 24., péntek 10:34

Ahogy melegszik az idő, mindenki elkezdi a házak, balkonok díszítésére szolgáló növények kiültetését. Erre a célra gyakorta használunk függesztett cserepeket, amivel sokkal egzotikusabb látvány érhető el – arról nem is beszélve, hogy mennyivel nagyobb az élvezeti értéke a leomló színes virág- és levélzuhatagnak, ha nekünk van szemmagasságban, nem a kutyának. A lecsüngő virágzatú növények közt nem könnyű választani, ha mostanában tervez bevásárolni belőlük, olvasson tovább, mert ehhez igyekszünk most szakértőnk segítségével ötleteket adni.

shutterstock 413528413
Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a vakoknak is lehet okosórájuk

Aladár 2017. március 24., péntek 07:25

Előrendelhető a vakoknak és gyengénlátóknak segítő okosóra, ami Braille-írással mutatja az információkat.

A Dot Watch nevű újfajta okosóra bluetooth segítségével tartja a kapcsolatot az okostelefonokkal, és egyszerre négy Braille-karaktert képes megjeleníteni, amivel képes szöveges üzenetek, illetve értesítések továbbítására. Az óra oldalán található gombok egyszerűbb üzeneteket küldését is lehetővé teszik. Eric Kim, a Dot feltalálója akkor vette a fejébe, hogy akadálymentesíti az okoseszközök piacát, amikor szembesült vak egyetemi csoporttársa küzdelmével a vaskos Braille-írású tankkönyveivel. Kim nem is állna meg az óránál: tervei közt szerepel egy Dot Mini nevű Braille-oktatóeszköz, valamint a Dot Pad nevű tablet piacra dobása is. 

A kollekció első darabját, az órát márciusig lehet előrendelni, és várhatóan 84 ezer forint körül alakul majd az ára.

Romáknak köszönhetjük a lakókocsi ősét

Adamek Alma 2017. március 21., kedd 19:32

Valószínűleg a megemelkedett lakásáraknak is betudható, hogy egyre többen élnek konténer lakásokban vagy mobilházakban. A housebeautiful.com hívta fel a figyelmünket arra, hogy az úgynevezett gypsy wagonok, más néven vardók, azaz a cigány lakókocsik is reneszánszukat élik, olyannyira, hogy nemcsak a 20. század első felét túlélt darabokat újítják fel, de sokan vágnak bele a hippi stílusú kocsik összerakásába is. Sőt, olyan is van, aki az airbnb-n hirdeti felcicomázott, franciaországi vardoját éjszakánként 31 ezer forintért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem halott tér a lépcső alatti rész sem!

ST 2017. március 20., hétfő 13:32

A lépcső mindig egy igen bajos részlete a lakásnak. Próbáljuk úgy megalkotni, vagy kihasználni, hogy a lehető legkevesebb helyet veszítsük el. Csakhogy a csigalépcső nagyon szűk, a normál lépcsők alatti hely pedig sokszor elég kicsi. De ez nem lehet akadály, hiszen egy alapvetően kis helyet is nagyon jól ki lehet használni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csipkemintás mosógép a hálószobában? Miért ne!

ST 2017. március 18., szombat 16:38

A hűtő mellett a mosógép az az eszköz, amit kifejezetten nehezen illeszthető be egy lakásenteriőrbe, ha kiszorul a fürdőszobából. Ha nem a drága dizájner darabokat veszi, úgy lesz egy ormótlan, stílustalan tömbje, ami legalább jó nagy is, csak hogy tényleg kiszúrja a látogatók szemét. Pedig ez nem okvetlenül kell hogy így legyen. Egy kis kreativitással még egy ekkora háztartási gép is eltüntethető, bevállalósabbak pedig akár dizájntárggyá is alakíthatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Medúzaakvárium: ez lenne a legújabb divat?

Menő/Ciki

Divany.hu 2017. március 17., péntek 19:27

purple-jellytank
Fotó: Jellytank

Sok buggyant akvárium-ötlettel találkoztunk már – íme egy jó példa – de többnyire a leggyakoribb víz alapú életforma a töltelék: a hal. Más a helyzet a JellyTank-kel, a floridai Blake és Brock Gratton agyszüleményével.

Távolról sincs vége, olvasson még »
162 szavazat 472 szavazat

Nézze meg az év legjobb épületeit!

Adamek Alma 2017. március 15., szerda 16:14

Nemcsak a film és gasztro világban van díjátadó szezon, hanem az építészetben is, így a Mies van der Rohe díj döntőseinekkihirdetése mellettaz egyik legmeghatározóbb építeszeti portál, az Archdaily is nyilvánosságra hozta, hogy melyek lettek a 2016-os szerintük legjobb épületei, azaz az Archdaily Building of the Year díjazottjai.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés