Apró ajándékötletek óvónéninek, dadusnak, tanárnak

Minden év vége felé gondolkodom, hogy minek örülnének az oviban dolgozó óvónők, és a dadus. Igen, én adok nekik egy jelképes ajándékot, mert a mi ovink nagyon klassz, pedig nem is magánovi. Szóval számomra nem kérdés az ajándékozás, nem azért mert elvárják, hanem azért, mert én szeretnék örömet okozni nekik. Az viszont, hogy értelmes, és hasznos ajándékot adjak, az mindig egy kis fejtörést okoz.

Két eset van: vagy összefog a csoport/osztály, és közös az ajándék, vagy egyedül kell megoldani. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is, és mindkettőre adunk tippeket.

Ebben a cikkben lássuk az egyedi ajándékra a tippeket, maximum ezer forint értékben a tanítónénik, óvónők és a dadusok számára, a közös ajándékozáshoz pedig itt találja az ötleteket.

Amivel tele van a padlás

Sok fórumot végigolvastam régebben, amikor az ajándékötletekért bújtam a netet. Fura módon minden második kommentelő a személyre szóló, tollat, bögrét, vázát írta le ötletként. Szerintem is klassz dolog, hogy a gyerkőc készíti az ajándékot, ő rajzol a bögrére, az ő képe vigyorog a pólóról, de az évek során szerintem tele lehet a padlás az ilyen bögrékkel, pólókkal és vázákkal.

A névre szóló hímzett kéztörlő törölköző és toll sem ötlettelen, de vajon nincs nekik legalább kettő már? Az elszállt luxus mamik luxus ajándékutalványai számomra személytelen és túl drága megoldások. Az ilyen és hasonló kérdések miatt valami mást szerettem volna ajándékozni azoknak, akik a nap legnagyobb részében arra a kis emberre vigyáznak, aki az egyik legfontosabb számomra az egész világon.

Árulkodik rólam

Az ajándékokkal kapcsolatban két tézisem is van.

shutterstock 520397665
Shutterstock

Egyrészt olyat ajándékozz, aminek te magad is örülnél, másrészt azt vallom, hogy az ajándékok rólad is árulkodnak így vagy úgy. Tehát egy kicsit magadat is odaajándékozod a meglepetéseddel. Éppen ezért ezen az úton elindulva találtam ki az alábbi ajándékötleteket.

Fűszercsomag, szépen összeállítva

Ha már semmi időm nem marad az ajándék elkészítésre, akkor az egyik kedvenc megvásárolható ajándék ötletem a fűszerek. Hasznosak, és kevés nő létezik, akit így vagy úgy de nem hoznak lázba. Ezt a kettő az egyben tippet nem csak az óvodában, de nagyobbak esetében akár a suliban a tanító néniknél is be lehet vetni.

Összeválogatom a forralt borhoz való fűszereket egy csokorba: fahéjat persze, szegfűszeget, szerecsendiót, szegfűborsot, vaníliát, de tehetünk mellé aki szereti csillag ánizst, vagy gyömbért is. Az a jó ebben a keverékben, hogy ha nem forralt bornak, akkor mézeskalács sütemény keveréknek is "el lehet adni". Egy szép szalaggal átkötve, akár receptet mellékelve hozzá, igazán klassz és hasznos ajándék.  

Karácsonyfadísz fillérekből szeretettel

Az abszolút befutó nálam, amit a gyerekekkel is el lehet készíteni, a natúr karácsonyfadísz. Csak egy pár toboz, és színes szalag kell hozzá, vagy dió, esetleg fahéjrúd. Ezekre csillogós ezüst szalagot is köthetünk masnival, a dióra mondjuk ragasztani kell, de én már készítettem a dió számára vékony drótból is kis kosárkát, mely tartja, és arra fűztem a színes szalagot.

Ezekből érdemes hármat, vagy négyet egy kicsi zacskóba rakni, és mint karácsonyfa dísz odaajándékozni. De száríthatunk narancsot is, és az előzőekkel együtt vagy külön akár, girlandként egymás után köthetjük egy spárgára, vagy szép szalagra, hiszen olyan jól mutatnak az ablak előtt, vagy lelógatva a konyhaasztal fölött, de a függöny mellett egyaránt.

Ha a natúr túlságosan is natúr, egy kis ragasztóval és csillámporral, vagy arany/ezüst sprayfestékkel ezeket akár csillogósítani is lehet, és még mindig nem lesz óriási a beruházás.

Aki tud, horgolhat!

Végül, de nem utolsó sorban a terveim közt szerepel, hogy egyszer majd megtanulok horgolni. Sokszor nézem a cuki kis sapkákat, amiket az anyukák alkotnak a gyerekeiknek, meg azok a kis horgolt állatfigurák is nagyon tetszenek.

shutterstock 520652836
Shutterstock

De leginkább azért is klassz lenne ha tudnék horgolni, mert akkor tuti három hópelyhet horgolnék ajándékképpen az óvónőknek és a dadusnak. Szóval aki tud, annak jó ötlet lehet a hópehely, melyet akár a karácsonyfára , vagy a szoba kilincsére is fel lehet akasztani dekoráció gyanánt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek