Létezik, hogy ennyire hibás egy matekkönyv?

Ezt a fotót a facebookon lőttük; egy első ránézésre matematika tankönyv vagy munkafüzet megoldandó példájának fényképe, amelyben a szerzőnek meggyűlt a baja a kilences szám leírásával.

Persze, a matek az első, de talán nem kellene ilyen hibákkal kiadni egy feladatfüzetet, amitől még a rosszabb helyesírással rendelkező gyerekek is dobnak egy hátast. Ki a felelős ezért? Ki lektorálja a matematika tankönyvek helyesírását?

matematika tankonyv

Mi aztán tényleg szeretünk felháborodni a hibás/gagyi tankönyveken, de ez annyira gyanús, hogy felmerült bennünk, átverésről van szó, és csak azért fotosoppolt valaki egy ilyet, hogy aztán begyűjthesse a megosztásokat a közösségi oldalon.

Küldtünk egy kérdést az EMMI-nek, hogy ez egy létező tankönyv-e egyáltalán, vagy valami hoaxba botlottunk. A válasz az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől jött; azt írták, hogy a fotó nem az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tankönyvéből származik. Valószínűbbnek tartják, hogy egy nem állami kiadó fejlesztő, gyakorló füzetéből való.

Ezzel sokkal nem vagyunk beljebb, ezért az önök segítségét kérjük. Önök láttak ilyet a gyerek valamilyen könyvében vagy munkafüzetében? És ha igen, melyikben? Hányadik osztály, melyik kiadó, mi a címe?

Ön felismeri, hogy milyen könyvből származhat a fotó?

Oszd meg másokkal is!
Mustra