Ezért nem szabad túl korán terhességi tesztet csinálni

Ugyan léteznek már olyan, bárki által megvásárolható terhességi tesztek, amik azt állítják magukról, hogy már az első kimaradt menstruáció előtt néhány nappal is pontos eredményt tudnak mutatni arról, hogy az illető terhes-e, egy bostoni nőgyógyász mindenkinek azt tanácsolja, hogy a túl korai tesztelés helyett inkább várják meg a ciklus elmaradását - írja a Glamour.

Dr Daniela Anne Carusi elmondása alapján inkább pszichológiai okai vannak annak, hogy miért érdemes várni a teszttel. A fogantatás utáni első két hétben ugyanis a vetélés gyakorisága nagyjából 25 százalék, az első kihagyott menstruáció után viszont leesik 15 százalékra. "Gyakorlatilag teljesen normális, hogy nők teherbe esnek, és még azelőtt elvetélnek, hogy kimaradt volna a menstruációjuk" - mondta az orvos.

shutterstock 130694273

Sok nő, aki nem vár a teszttel, utána azzal megy az orvoshoz, hogy biztosan van valami problémája, ezzel stresszeli magát, pedig csak egy teljesen természetes folyamatba nyert betekintést a korai teszt miatt.

Azt Dr Carusi is elismeri, hogy a korai teszt abból a szempontból viszont lehet hasznos, hogy meg lehet bizonyosodni belőle a termékenységről, kiderül, hogy meg tud foganni a magzat, ami növeli a későbbi teherbe esés valószínűségét, legalábbis nem kell azt nyomozni egy be nem induló terhességnél, hogy valamelyik fél meddő-e.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek