Ez a tökéletes étlap válogatós gyerekeknek

Határozottan frusztráló élmény, és a legtöbb szülő nem is bírja sokáig cérnával, amikor beülnek egy étterembe (kimondottan étkezési céllal), a gyerek meg csak a vállát vonogatja a kérdésre, hogy mit enne.

A helyzetnek persze léteznek frappáns megoldásai (kommentben kérjük a javaslatokat), és mi is találtunk egy jópofát a minap a Bored Pandán. Alighanem a gyermeklélek nagy ismerői dolgozhatnak abban a pennsylvaniai étteremben, ahol kifundálták az alábbi étlapot.

Az étteremben a következő gyermekmenüket lehet kapni a célcsoport válaszának megfelelően:

Ezzel azért tudnánk mit kezdeni
Ezzel azért tudnánk mit kezdeni
  • Nem tudom menü (3,5 dollárért), ami valójában hot dog sült krumplival

  • Nem érdekel menü (4 dollárért), ami rántott csirke sült krumplival

  • Nem vagyok éhes menü (3,5 dollárért), ami grillezett sajt sült krumplival

  • Azt nem szeretném menü (3,5 dollárért) ami halrudacska sült krumplival.

Nagy segítség ez a problémával küzdő szülőknek ha éppen Pennsylvaniában járnak. Ha a gyerek még nem tudja elolvasni az étlapot, akkor a fentiek értelmében lehet neki segíteni választani róla, valahogy így:

- Édes angyalom, Márk, mondd, mit ennél ebédre? Talán egy kis bolognait?

- Nem tudom.

- Á, itt van: Nem tudom menü, hot dog sült krumplival. Akkor ezt megbeszéltük. Főúr, lesz szíves!

- Neeem, azt nem szeretném!

- Rendben, de ne variálj tovább. Főúr, kérem, változás történt, a fiatalember egy Azt nem szeretném menüt kér, én pedig egy grillezett csirkemellet salátával, köszönjük”.

Minden esetre reméljük, hogy a magyar vendéglátósok is látnak fantáziát a dologban, és a „Micimackó kedvence”, meg „Tegnap is ezt tolta a Rumcájsz” fantázianevek helyett ezekre a sokkal használhatóbbakra nevezik át a gyerekmenüket.  

Én a magam részéről még feltétlenül kiegészíteném a felsorolást az „Én csak sütit eszem”, és a „Kólát kérek szívószállal” menüvel, gondolom, igény, az lenne rá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek