Kéri az újszülöttet? 40 dollár lesz!

Vicces képen pörög az internet, egy amerikai férfi a Reditten megosztotta azt a kórházi számlát, amit kaptak a felesége császármetszése után. Egy tétel kicsit kilógott a sorból, ugyanis a kórház pénzt számolt fel azért, hogy az újdonsült anyuka magához vette az újszülött babát. -írja a Scary Mommy.

császármetszlés
Imgur

A férj által posztolt számlán fel vannak tüntetve az ilyenkor megszokott kórházi költségek, mint például a műtét költségei, a szoptatási tanácsadás, és a meglepetés: annak az ára, hogy az anyuka megkapta a gyerekét a születése utána, amire a kórház felszámolt 40 dollárt.

De hogy is történt pontosan az eset? A férj elmesélte: " A császármetszés közben a nővér megkérdezte a feleségemet, hogy szeretné-e a születés után megkapni babát, és természetesen igent mondott, majd a nővér oda is tette a feleségem mellkasára a gyermekünket. Sőt, még el is kérte a fényképezőgépünket, hogy csináljon rólunk egy közös képet. Majd észrevettük ezt a költséget a számlán, és csak nevettünk."

A házaspár a kórház álláspontja szerint egyébként nem egy különösen vicces lehúzás áldozata lett. Az érintettek azzal magyarázták a különös költséget, hogy a császármetszéses műtétek esetén plusz egy fős személyzet szüksége ahhoz, hogy az anyuka kezébe vehesse az újszülöttet, akinek figyelnie kell arra, hogy minden rendben van-e a babával, ezt fedezi a plusz 40 dolláros tétel.

A család egyébként inkább szórakoztatónak találta az esetet, és nem csak a képet hozták nyilvánosságra, de azt is hangsúlyozták, hogy mindennel nagyon elégedettek voltak, és  kórházi személyzet kifejezetten hozzáértő, kedves és készséges volt.

A kommentszekció viszont nem volt ilyen megértő, és azonnal fellángolt a szokásos vita az amerikai egészségügyi rendszer tarthatatlanságáról, és arról, vajon tényleg kötelező-e milliomosnak lenni ahhoz, hogy valakinek a gyereke egyáltalán megszülethessen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra