Képes gyereknevelési útmutató nagyon kezdőknek

A Facebookon terjed az a néhány kép, ami próbálja viccesen felhívni figyelmet a gyerekvállalás buktatóira, egyben hasznos tanácsokkal is ellátja azokat, akik eddig még csak képen láttak csecsemőt. 

Nyilván senki sem veszi komolyan ezeket a tippeket és jó tanácsokat (vagy ha mégis, akkor nekik javasoljuk még néhány gyermeknevelési könyv és videó áttanulmányozását) de mégis jó röhögni azon, hogy néha más is úgy tekint a csecsemőkre mintha egy másik bolygóról jöttek volna, illetve azon, hogy mások is mennyire esetlenül próbálnak tökéletes szülőkké válni, miközben azért a legtöbb dolog valahogyan jön magától és nem kell túlmisztifikálni semmit. 

A negatív és pozitív minták bemutatása az olyan komoly kérdéseket is feszegeti, mint hogy hogyan lehet kialakítani a kötődést a gyerekünkkel:

Vagy, hogy hogyan lehet bababiztossá tenni a lakást: 

Arra is kaphat ötletet, hova tegye a gyerekét míg ön például mosogat vagy elmegy a mosdóba: 

És a fürdetés sem tűnik annyira ijesztőnek ha már legalább elméletben tudja, hogy a két kép közül melyik a követendő példa: 

Még több hasonló képet a gyereknevelés témakörében itt talál. Megtudhatja, hogyan játsszon a gyerekkel, mit csináljon ha jön a foga, vagy azt is, hogy hogyan kell jól felemelni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra