Őrült cukiság: ők az állatkert örökbefogadási sztárjai

Végre kiderült, ki a legcukibbak a cukik között az első félévben! A Fővárosi Állatkert készített egy rangsort; a listán azok az állatok szerepelnek, amelyeket a legtöbben fogadnak jelképesen örökbe, így az állatkert legnépszerűbb lakóinak tekinthetőek.

Asha, a kölyökelefánt
Asha, a kölyökelefánt

Valószínűleg nem fog nagyon meglepődni senki az első hely hallatán; Asha, az idén hároméves kiselefánt vezeti az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáját. Második helyen is egy kölyök áll; Sisi, a kiszsiráf, aki tavaly született, a tavalyi első helyezett Nur-Nuru-Bin koala „visszacsúszott” a harmadik helyre.

Nur-Nuru-Bin, a kölyökkoala
Nur-Nuru-Bin, a kölyökkoala

Az világosan látszik, hogy továbbra is odavagyunk a kölyökállatokért, azonban a listára felkerültek a cuki kisállatok mellett nagyvadak és emberszabásúak is. Niva, a 10 éves nőstény szibériai tigris az ötödik, párja, a 13 éves Norbi a hatodik legnépszerűbb az örökbe fogadható állatok közül. Basil, a hétéves, ázsiai hímoroszlán lett a toplista hetedik helyezettje. A nagyragadozók mellett roppant népszerűek a kispandák, Auróra a nyolcadik lett a népszerűségi versenyben. A lajhárfronton Lujza kilencedik helye bizonyítja, hogy nem csak a tekintélyt parancsoló állatokra van igény. A Lone nevű másfél éves kölyökorángután a 36 éves Golo nevű gorillával osztozik a tizedik helyen.

Sisi, a kölyökzsiráf
Sisi, a kölyökzsiráf

Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Top 10

(2016. első félév)

  1. Asha (kölyök elefánt)
  2. Sisi (kölyök zsiráf)
  3. Nur-Nuru-Bin (koala)
  4. Ambrus (kispanda)
  5. Niva (szibériai tigris)
  6. Norbi (szibériai tigris)
  7. Basil (oroszlán)
  8. Auróra (kispanda)
  9. Lujza (lajhár)
  10. Lone (orángután kölyök); Golo (gorilla)
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek