Itt a lehetőség, bármit kérhet, teljesül

Pár héttel ezelőtt itt a Porontyon levezettük, hogy hogyan tehetnék egyetlen lépésben könnyebbé az anyák életét, és a megoldás az volt, hogy hagyjanak fel végre ezzel a vasárnapi boltzárral. Az anyáknak ugyanis igenis probléma, hogy nem tudják vasárnaponként beszerezni a hétfői tízórainak valót, vagy megvásárolni azokat a dolgokat, amikre hét közben nem jut idő, mivel dolgoznak, a gyerek meg iskolában van. Azt írtuk,  ha másképp nem megy, fogják fel úgy, hogy a boltzár eltörlésével nekünk segítenének abban, hogy a jövő nyugdíjjárulék-fizetőit etessük és ruházzuk.

Nos, már megint nem éltünk hiába. A kormány a minap valóban úgy döntött, hogy nem erőltetik tovább a vasárnapi boltzárat, Rogán Antal pedig a döntést szinte szóról szóra azzal indokolta, amit pár héttel ezelőtti cikkünkben leírtunk. Azt mondta, amit mi: a nők nem tudták elfogadni, hogy vasárnap nem tudtak bevásárolni, és megfelelően gondoskodni a családjukról.

Pár héttel ezelőtt szintén éppen a cikkünk nyomán tett ígéretet arra a tankönyvkiadó, hogy átdolgozzák a rosszul sikerült 3. osztályos környezetismeret könyvet.

Mindezekből arra következtetünk, hogy a Dívány Poronty és Kölyök rovatának rendkívül erős, már-már mágikus érdekérvényesítő képessége van. Kicsit panaszkodunk, alaposan megokoljuk, ékes szavakkal kifejtjük, hogy mi a gond, a döntéshozók pedig hanyatt-homlok rohannak teljesíteni a nők kívánságát.

Úgyhogy azt javaslom, hogy tartsunk egy panasznapot. Itt a lehetőség, felszólítjuk a Poronty és Kölyök rovat minden olvasóját, és az egyenjogúság nevében a férfiakat is, hogy kommenteljenek ide mindent, ami a szívüket nyomja, és amin egy tollvonással változtatni lehetne, mint például a vasárnapi boltzáron. A jelenlegi tendencia szerint a kívánságaik minden bizonnyal teljesülni is fognak.

shutterstock 313426118

Arra az esetre sajnos nem dolgoztunk ki B tervet, hogy mi van akkor, ha a kormány valójában nem is figyelembe veszi a nők (és férfiak) kívánságait, hanem éppenséggel elbújik mögéjük, hogy kivédje a nagyobb presztízsveszteséget. Veszítenivalónk azonban nincs, legfeljebb így sem teljesülnek a kívánságaik. Meg úgy sem. De egy próbát megér. 

Nos, mit kívánnak? 

Oszd meg másokkal is!
Mustra