Világhírt gründolnak a magyar anyák

Az egyedi, kézzel készült játékoknak most nagy divatja van, így alighanem már sokan ismerik a Freshka horgolt játékait. Ezeket a cuki állatkákat nagymamák, kismamák, munkanélküli és megváltozott munkaképességű nők horgolják, vagyis a tervezők részéről messze nem csak üzletről, hanem társadalmi szerepvállalásról is szó van.

Most pedig bővíteni szeretnének, ezért közösségi gyűjtést indítottak az Indiegogo-n. A terv az, hogy a termékeiket bemutatják a nürnbergi kiállításon, ami a játékszakma legnagyobb kiállítása és vására, és mindenki ott van, aki számít, vagy számítani szeretne. A céljuk pedig, hogy ismertséget és további piacokat szerezzenek a termékeiknek, amivel az is együtt jár, hogy ha több játék fogy, akkor több horgolni szerető nőnek tudnak munkát adni itthon. És nem mellesleg, lesz még egy világhírű magyar termék, amit talpraesett magyar nők gründoltak. 

A Freshka Design-t 2010-ben indult, méghozzá úgy, hogy az állatok lemásztak a falról. Kicsit pontosabban arról volt szó, hogy a cég alapítója, Donner Andrea gyerekszobák falának dekorálásával foglalkozott, és eszébe jutott, hogy mi lenne, ha a falfestményeinek szereplői kézbe fogható, ölelhető játékokká válnának. Hamar kiderült, hogy az ideális technika a horgolás, így került a képbe Mike Tünde, aki akkor éppen a kisgyerekeivel volt otthon, közben ügyesen horgolt, és a keze alatt megszülettek az első horgolt állatok. Jelenleg pedig ő irányítja a Freshkának dolgozó, mintegy 100 ember munkáját.

freshka

A kampány során 6400 dollárt szeretnének összegyűjteni, ebből fedeznék a nürnbergi vásáron a standbérlést, az utazás és a szállás költségeit. A gyűjtés Mikulás napjáig tart, és érdemes adakozni. Andi és Tündi a baráti öleléstől egy valódi falfestményig jó sokféle ajándékot kitaláltak, hogy érdemes legyen támogatni a törekvésüket, a felajánlás nagyságától függően kicsi vagy nagy állatot, egyedi színezőt, sőt horgoló tanfolyamot is összeadakozhatunk magunknak.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra