Mesevilág: izlandi bringatúra, kisgyerekkel

Kisgyerekes családok – főleg az első babánál – gyakran úgy gondolják, hogy a porontynak nyugalomra és a megszokott környezetre van szüksége. Hiába van itt a nyár, inkább nem mennek sehová, vagy ha igen, csak rövid időre, esetleg egy jól körbepárnázott, de legalább méregdrága bababarát szállodába. Ennyit a kalandról.

Nos, nem mindenki gondolja így. Egy spanyol házaspár, Agueda Monfort szerkesztő és  Noel Arraiz fotós, – valamint a hegyek szerelmesei – szerint a gyerek egyáltalán nem akadály. A kétéves kislányukkal, két biciklivel és egy utánfutóval végig tekertek Izlandon. A kislánynak egyébként szemmel láthatóan pazar dolga van az úton, izlandi pónit simogat és meleg vizű tóban fürdik, valamint sokat mosolyog – bár ezt nem tudhatjuk, nyilván mindenkiről lehet mosolygós képeket készíteni időnként. 

A pár egyébként nem kezdő túrázó, sokkal inkább ez az életmódjuk. 2011-ben például 300 nap alatt 22 országot jártak be 6 kontinensen. Az erről készült fotókat a blogjukon lehet megnézni. Ehhez képest az izlandi 430 kilométeres útjuk nem is számít különös kihívásnak. Jelenleg a WildKids projekten dolgoznak, ahol azoknak a kisgyerekes családoknak szeretnének információkkal segíteni, akik szeretik a természetet, a túrázást és a hegyeket.

A weblap sajnos spanyol nyelvű, és főleg Spanyolországra vonatkoznak az információk, de például a háti babahordozók paramétereiről készített táblázatuk jól jöhet minden kisgyerekkel túrázó családnak.

Kedvcsinálónak nézzen gyönyörű képeket az izlandi kalandról, gejzírekről, vulkánokról, vízesésekről, bugyogó iszapról,  és akár már most el lehet kezdeni gyüjteni az inspirációkat a jövő évi családi nyaraláshoz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek