Ezzel a gyereküléssel nem felejthető autóban a gyerek

Pár hete – a sírásának köszönhetően – megmenekült egy autóban hagyott baba, viszont sajnos nem telik el úgy nyár, hogy ne hallanánk hasonló, de halálos kimenettel végződő történetről. Ezt elégelte most meg a Walmart: a cég úgy döntött, piacra dob egy olyan gyerekülést, ami jelez, ha a kicsit az autóban felejtik – olvasható a Yahoo oldalán.

Walmart

Az ülés 150 dollárba (42 ezer forintba) kerül a cég honlapján, az érdekessége pedig az, hogy wifin keresztül jelez, ha az autót leállítják, de nem oldják ki utána a rajta található biztonsági övet. Ha ezt megteszik, akkor a minisziréna is kikapcsol.

„A jelenleg a piacon kapható autók közül mindegyik jelez, ha a sofőr elfelejti bekötni magát – ugyanez a gyerekeknek is jár" – mondta Sarah McKinney, a Walmart kommunikációs igazgatója. A szenzor akkor is jelez, ha a gyerekülés biztonsági öve nincs bekapcsolva menet közben.

Nem a Walmart az egyetlen, akinek ez eszébe jutott. Éppen közösségi finanszírozást vár az a kezdeményezést, amely Never4get.us (never forget us! - sose felejts el minket!) néven szeretne piacra dobni egy sokkal olcsóbb készüléket. Itt két üléstakaró szenzort kapnánk, az egyiket a vezetőülésre kell tenni, a másikat a gyerekülésre, és ez akkor jelez, ha a vezetőülés terhelése megszűnt, viszont a gyerekülésen továbbra is van súly. Erre azonban még várni kell, mert cikkünk születésekor éppen 5 dollár jött össze a kért 75 ezerből.

Működő megoldás lehet még egy mobiltelefonhoz kapcsolható közelség-jelző (proximity alarm), ami jelez, ha az érzékelő és a telefon egy előre meghatázott távolságnál messzebb kerül egymástól. Ilyen kis kütyü szinte bármelyik okostelefonnal összepárosítható.

Oszd meg másokkal is!
Mustra