Az 5 éves kislány sokkal boldogabb, mióta kisfiú

Az NBC legújabb sorozata transznemű gyerekek életét mutatja be. Az első részt, melyben egy 5 éves, kislánynak született, de önmagát kisfiúnak tartó gyerek és szülei történetét mutatták be, több mint 8 millióan látták. A kisfilm különlegessége az egyszerűségében rejlik, vagyis hogy Jacob azóta felszabadultabb és boldog mióta kisfiúként élhet, szüleinek pedig csak az számít, hogy gyermekük boldog legyen. 

A szülei arról beszélnek a kisfilmben, hogy Jacob teljesen olyan mint bármelyik 5 éves kisfiú. Eleven, szereti összekoszolni magát, rohangálni és vicceskedni. Jacob csak annyiban különbözik a többi 5 éves kisfiútól, hogy ő lánynak született.  2010-ben jött világra Mia, szülei elmesélik azt is, hogyan jöttek rá szépen lassan, hogy Mia igazából női testbe született fiú.

Először csak a lányos ruhákat nem viselte elé magán, egészen addig, amíg egyszer nem kapott egy sima egyszerű kutyás pulóvert, azt viszont le sem lehetett róla imádkozni. Mindig fiús dolgokkal játszott és a szerepjátékok során is a fiú szerepeket választotta magának. A szülei arról is meséltek, hogy félénk volt a felnőttekkel, nem nézett senki szemébe, és lányos játékoknál is rosszul érezte magát, de a fiúk táborába sem illett be.

Jacob édesanyja elmondta az interjúban, hogy egy anya tudja mikor szenved a gyereke, ráadásul az ő gyereke már ilyen fiatalon arról beszélt, hogy nem szereti a testét és nem értette mi történik vele. Szüleinek már egy ideje gyanús volt, hogy lányuk transznemű, de akkor döntötték el, hogy nem harcolnak tovább ellene, mikor egyik nap majdnem balesetet szenvedtek, és az édesanya rájött, hogy nem szeretné ráerőltetni a gyerekére, hogy Mia legyen.

A gyerek már előtte is rövid hajat hordott és csak fiús ruhákat volt hajlandó felvenni, de akkor vettek neki egy hercegjelmezt, majd elmondták hogy élhet fiúként is. Mia egyetlen problémája az volt, hogy az iskolában mit gondolnak majd róla, ezért új iskolába íratták, ahova már mint Jacob íratták be. Azóta mintha kicserélték volna, rengeteget mosolyog és nevet, sokkal nyitottabb lett a felnőttekkel és sugárzik. Szüleinek pedig csak ez számít. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek