Látott már ennél tahóbb első szülinapi meghívót?

A babazsúroknak mindig nagy divatja van, és bár az egy-két éves gyermekek ebből semmit nem fognak fel, jó lehetőség arra, hogy az anyukák végre szocializálódjanak – és nem mellesleg bezsebeljék az ajándékokat is.

Az már más kérdés, hogy valóban hasznos dolog kerül-e elő az ajándékdobozból, éppen ezért egy anyuka biztosra ment: a Redditre április 17-én A legkövetelőzőbb szülinapi meghívó, amit láttam címmel posztolt fotó szerint a túlbuzgó szülő szokatlanul precíz instrukciókkal látta el a rokonokat, nehogy rossz ajándékot vegyenek, vagy esetleg duplikáció forduljon elő, és kérte őket, hogy szóljanak, ha nem tudják beszerezni őket, mert akkor megveszik majd ők maguk – olvasható a HuffPost oldalán.

A vita a kommentelők között arról folyik, hogy

a, menjen anyuka a jó francba, és örüljön, ha egyáltalán gondol valaki arra, hogy ajándékot vegyet
b, anyuka stílusa valóban elég meredek, de egyébként van ráció a kéréseiben

Az egyéves számára a szülők négy (pontos beszerzési linkkel is megtámogatott) ajándéktippet adnak, ezek amúgy nem megdöbbentőek, bármelyik első szülinapon előkerülhetnének. Persze azt is több kommentelő megjegyezte, hogy első szülinapra még egy pár összecsavart színes zokni is jó ajándék, hiszen mekkorákat lehet már játszani azzal is.

Az a rokon sem jár jobban, aki a fenti listán kívül szerezne be valamit a csecsemőnek: az anya ugyanis itt is felállított néhány játékszabályt, amit jobb, ha betart a nagymama vagy éppen unokatestvér. Ezek pedig az alábbiak:

  • Bármit is vesznek a gyereknek (legyen szó születésnapról vagy ünnepekről), mellékeljék a blokkot is, így ha nem tetszik, vagy van már belőle, vissza tudják vinni a boltba, és visszakapják az árát. Blokk nélkül legfeljebb az összeg felét kapják vissza, márpedig drága a gyerek tápszere, kell a pénz - magyarázza az anyuka.
  • Könyvet – a listán már említetten kívül– köszönik, de nem kérnek: az utódnak ugyanis már így is 32 van, és 25 további vár rá, ha már betöltötte a harmadik életévét, ráadásul utálja a gyerek, ha felolvasnak neki.
  • Mindenképpen kerüljék a házon kívüli használatra szánt, névvel ellátott ajándékokat, ugyanis ez szinte egyenesen emberrabláshoz vezet. (Magyarázat: könnyebb elcsalni a gyermeket, ha a nevén szólítják. a szerk.)
Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.Mike Windle / Europress / Getty

Ezek után el tudjuk képzelni, milyen fergeteges hangulatú (és meglepetésekben gazdag) lehet a buli, viszont arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ön mit gondol erről az egészről?

Diktátorok a szülők, és nézzenek már kicsit magukba? Vagy teljesen jogos például az, hogy ne legyen már mindenből kettő, és inkább olyat kapjon a gyerek, amire amúgyis vágyik? Jobb tisztázni, mire költsön a lelkes nagyi, mielőtt egy vagyonért vásárol valami teljesen értelmetlent? Szavazzon!

Ön mit gondol?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek