Így néz ki egy mesélő ágynemű

Nem kell sokat várnia annak, aki interaktív ágyneművel szeretné meglepnie gyermekét (és egyben saját magát is), hiszen április 20-án indul a hozzá kapcsolódó Kickstarter kampány. Hogy mi is ez az egész? Dióhéjban: egy magyar csapat, a Bedtime Bedding célja, hogy piacra juttassák a világ első, mesélést segítő ágyneműszettjét, amely segítségével a szülők és a gyerekek egyszerűen találhatnak ki történeteket, és amelynek elemeivel el is játszhatják azokat.

A paplanhuzatot digitálisan nyomtatott, színes grafikával látják el, felülete pedig egy mozgalmas erdőt ábrázol, tele felfedeznivalóval a gyermekek számára. A huzat felületén a grafikához kapcsolódó zsebeket és hajtókákat találni, így a szereplők elmehetnek pecázni, sátorozni, vagy betekintést nyerhetünk akár a házaikba is! A szett része még három plüssfigura is – egy nyuszi, egy maci és egy mókus. Akkor sem kell kétségbe esnie, ha nincs minden nap új ötlete: a cég egy okostelefon-alkalmazást készített, amely tippekkel és trükkökkel látja el önt, hogy profi mesemondóvá válhasson.

04 Lake Viola Stormy
Bedtime Bedding

„Gyerekkoromban a szüleim rengeteget meséltek nekem. Sajnos, ma erre egyre kevesebb családban marad idő“ – mondja Dóra, az egyik alapító. Egy amerikai kutatás szerint a szülők mindössze 13 százaléka veszi a fáradságot arra, hogy a hét minden napján meséljen a gyerekének. A fő okok a kimerültség és az időhiány. „Számomra félelmetesek ezek a statisztikák, hiszen gyerekkorom meghatározó élményei azok a játékkal és mesével töltött órák, amikor szabadon elveszhettem a saját kis képzeletbeli világomban. Mi hiszünk abban, hogy a technológia segítségével megkönnyíthetjük a szülők dolgát, és visszacsempészhetjük a mesélés évszázados hagyományát a gyerekszobákba.“

„Ágyneműt mindenki használ, mi csak kicsit felturbóztuk.“ – mondja Gábor, a cég ügyvezetője és Dóra vőlegénye. „A prototípusunk kész van, és közel egy éve teszteljük családokkal és szakemberekkel. A textilipar nem a kis mennyiségekről szól, ezért ahhoz, hogy a termékünket versenyképes áron kínálhassuk, minimum 500 darabot kell megrendelnünk a gyártótól. Ezért fordulunk a Kickstarter közösségéhez segítségért” - teszi hozzá.

Bedtime Bedding Laura 03 hq
Bedtime Bedding

Az ágynemű 100% pamutszaténból készül, és megfelel az OEKO-Tex szabványnak, azaz gyártása során nem használnak az emberi érintkezésre allergén anyagokat és festékeket. A szett valamennyi eleme megfelel az amerikai és az európai biztonsági előírásoknak. Használata 3 és 8 év közötti gyerekek számára ajánlott.

Bennünk csak két kérdés merült fel: vajon hány mosást bírnak az ágyneműre varrt részletek, illetve hova tesszük a gyereket mese közben, ha a takarót kiterítve kell tartani közben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek