Ez idén Magyarország legjobb társasa

A kis herceg 71 éve hódította meg a világot, most pedig társasjátékként kapott díjat, ugyanis a Magyar Társasjátékos Egyesület ennek a játéknak ítélte idén a legjobb magyar kiadású társasjátéknak szóló díjat.

A versenyen az utóbbi két naptári évben megjelent magyar kiadású társasok indulhattak. A zsűri idén 81 játék közül kereste azt, mely a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt élvezetes lehet, a tíz finalista társasjátékot itt nézhetik meg.

A győztes Kis Herceg – Én kicsi bolygómban nem meglepő módon egy bolygót kell építeni a kis hercegnek. Az nyer, aki a legszebb bolygót építi meg. Persze a feladat nem ilyen egyszerű, különben nem is kaphatta volna meg a legjobbnak járó díjat, mindenféle csalafintaság van még a történetben. A játék tervezői Antoine Bauza és Bruno Cathala tervezte, és itthon a gémklub adta ki.8-99 korig ajánlott, és 25 perc alatt lezavarható egy menet.

A finalisták közt volt a nemzetközi díjakat is kapott Elfenland, ahol Tündérországban, ahol sárkányokkal, óriásdisznókkal vagy épp manómobilok segítségével kell végigutazni a lehető legtöbb várost, sportszerű nehezítésekkel bonyolítva az utazást. A játék 10 éves kortól ajánlott, és egy órán át tart egy forduló.

Az Escape történetében 10 perc alatt kell minél több kincset összegyűjtenünk, és elmenekülni vele. A különlegességét azt adja a játéknak, hogy együtt kell működni a többi játékossal. Pluszban kapunk egy CD-t, melynek segítségével még izgalmasabb lesz a 8000 forintba kerülő játék.

3000075644 2

Szintén a döntőbe jutott az állatnevelgetős Ranch társasjáték. A sablonosnak hangzó történet egy logikai társasjátékot takar, melyet Karol Borsuk lengyel matematikus talált ki, még a II. világháború idején.

Nem tud dönteni? Nem probléma. Budapesten két helyen is lehet társasjátékot bérelni. A Gémklubban öt héten át lehet nálunk a kiválasztott játék, ha nem visszük vissza, akkor automatikusan megvásároltnak tekintik a játékot. A Szellemlovasban pedig online lehet keresni a kikölcsönözhető játékok közül, a kölcsönzési díj pedig pont annyi mint a Gémklubban, azaz az eredeti ár 10 százaléka/hét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek