Karácsonyi gyerekszerkók konzi, punk, vagy hipszter kölyköknek

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, mibe öltöztessük csecsemő- vagy óvodáskorú gyermekünket karácsony környékén. A klasszikus, elegáns fodros ruhácskák és öltönyre hajazó fiúszettek mellett beöltöztethetjük mikulásnak vagy csomagolhatjuk talpig rénszarvasba is az áldozatot.

De ha a vicces feliratok vagy popkulturális utalások állnak közelebb a szívünkhöz, arra is van megoldás, mi nem kívánunk ítélkezni olvasóink ízlése felett. Néhány magyar és külföldi webshop kínálatából válogattunk.

Klasszikus elegancia

A Milibaby webshop célja saját bevallásuk szerint, hogy minőségi, elegáns és stílusos termékekkel lássa el az ilyenre áhítozó babák szüleit. Spanyol és amerikai dizájnerek termékeit forgalmazzák. Ami a karácsonyi kollekciót illeti, úgy tűnik, a kisfiúknak háromrészes öltönnyel kell beérniük, melyhez arany vagy piros-zöld kockás mellényke tartozik. Kislány-fronton jóval nagyobb a választék, piros fodros ruhácskák, karácsonyi tematikájú harisnyák és hajpántok közül válogathatunk. A legkisebbeknek karácsonyi mintás bugyit, illetve egy általam eddig még ismeretlen ruhadarabot, a karácsonyi mintás pelenkatakarót ajánlják.

Rénszarvast márpedig muszáj

Ha feltétlenül szeretnénk néhány rénszarvast látni a kisdeden, erre szinte minden életkorban van lehetőség. A Bonga webshop kínálatában egymást érik a rénszarvasos pulóverek, rugdalózók, kissapkák, kispólók. Ugyanitt komplett Mikulásnak is felöltöztethetjük kiskorú csemeténket, bár nem tudjuk, ennek pontosan mi értelme lehet, pláne karácsonykor.

Ha éjszakára is szeretnénk megőrizni a karácsonyi hangulatot, akkor érdemes az erre (azaz pizsamákra) specializált Pizsamaosztás webboltba látogatni. A karácsonyi kollekcióban piros-zöld csíkos, télapós, illetve egyéb karácsonyi mintás pizsamák és gyermek hálóruhák találhatók. Igen, rénszarvasos is van, nem is egy.

Van zsákodban minden jó

A Scamp nevű magyar csecsemőruha-márka idén karácsonykor aranyos rugdalózókkal és body-kkal jelentkezett. A kollekcióban szereplő minták közül először a rajzot kell kiválasztanunk, majd ezután az „amire nyomtatni lehet” kosárból jelölhetjük ki, milyen ruhadarabon szeretnénk a rajzot viszontlátni – jellemzően body-k és rugdalózók szerepelnek itt. Az előrerajzolt manócskák, mikulások és kész karácsonyi minták mellett saját feliratot is kérhetünk karácsonyi háttérrel.

Egy fokkal vagányabb kínálattal rendelkezik a punk és rocker csecsemők kedvenc webshopja, a Vampiregang. A karácsonyi szériában a fogdában láthatjuk viszont a Télapót, a Diótörőt és egy tócsává olvadt hóembert, de Star Wars-fanoknak boldog karácsonyt kívánhat a mikulásruhába öltözött Yoda vagy egy birodalmi lépegető is. Azoknak, akiknek még nem mosta ki teljesen az agyát a popkultúra, karácsonyi díszbe öltözött cumisüveg-, esetleg rossz gyerekeknek virgácsmintás ruhácskákat ajánlanak. A grafikákat különböző színű és ujjhosszúságú rugdalózókra és body-kra kérhetjük.

A baba első karácsonya

A nemzetközi kínálatban klasszikusnak számítanak a „Baby's first Christmas”-feliratos csecsemőruhák. A Zazzle kínálatában számtalan betűtípussal vagy grafikával rendelhetjük meg ezt. A második leggyakoribb mintájuk a „Mikulás nem létezik, de még úgysem tudok olvasni” szellemességgel ellátott rajzocska – reméljük, a nagyobb testvér sem tud még olvasni, vagy ha tud, akkor már értesült a szomorú hírről. Kicsit tanácstalan vagyok, vajon keresztény érzelmű vásárlóik mennyire értékelik majd a „Keep Christ in Christmas” feliratot. A webshop különböző alapszínben rendelhető body-kat és kispólókat kínál a fenti mintákkal.

Csendes éj, aha, persze

Első karácsonyos minták a Cafepress-nél is kaphatók, itt kispólókon kívül partedlin és body-n rendelhetjük a vicces mintákat. Csak halkan jegyzem meg, hogy télen a body leginkább alsóruházatként használatos, így ez esetben csecsemőnkön nem sokan fogják látni a szellemes feliratokat. Amiből itt is nagyon sokféle van: a mi kedvencünk egy rosszul alvó csecsemő szüleiként idén a „Silent night, yeah, right” (Kb: Csendes éj, na, persze) feliratú body, angolul tudó nagymamák pedig a Who needs Santa, I've got Grandma (Kb: Kinek van szüksége a Jézuskára, amikor itt van nekem a nagyi) mintának örülhetnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek