PORONTY

Lúgosítsd hüvelyed, ha fiút szeretnél!

2009. október 20., kedd 07:48 |

Ha fiút akarsz, szeretkezz az ovulációkor vagy utána, lúgosítsd a hüvelyed, pasid hátulról hatoljon be, előtte egy órával pedig vegyen forró fürdőt.

babyboy

A leendő kismama fogyasszon sok sós ételt, húst és tésztát, így nagyobb eséllyel fogan kisfia, javasolja olvasónk, Anikó, aki hozzáteszi, hogy végül is mindegy, fiú lesz vagy lány, a lényeg, hogy egészséges legyen.

Bárki bármit mond, egy kicsit vágyik arra, hogy inkább kisfia vagy kislánya szülessen. Főleg akkor, ha már a második vagy harmadik babát várja. A legtöbb családban a kisbaba nemének meghatározásával nem is próbálkoznak, de akadnak olyan párok, akik ennél elvetemültebbek és a következő fortélyok valamelyikét alkalmazzák a kívánt nemű gyermek megfoganásához. Mielőtt a következő praktikákkal ismertetnénk a kedves olvasót, ismételjük csak tudományos ismereteinket, hogyan is lesz gyermekünk fiú vagy leány?

A férfiak kétféle spermiummal rendelkeznek: az egyik X kromoszómát hordoz, a másik Y-t. A női petesejt mindig X-t tartalmaz. Ha ezt egy X-es spermium termékenyíti meg, akkor XX - tehát kislány lesz a baba. Ha Y-os , akkor XY -tehát fiú. A kutatások azt mutatják, hogy az Y-os spermiumok kisebbek, gyengébbek, de gyorsabbak, az X-esek nagyobbak, erősebbek , de lassabbak.

Czeizel Endre-módszer

Ha a ovulációkor játszunk papás-mamást, fiú utódra van nagyobb esély a gyorsan úszó hímspermiumok miatt. Ha 3 vagy több nappal az ovuláció előtt tesszük ugyanezt, akkor valószínűleg kislányunk lesz, mivel meg kell várni, amíg a petesejt megérik, a hosszadalmas várakozásra leginkább az X -spermiumok alkalmasabbak. Előtte 2 nappal és utána pár napig ismét a fiúk vannak előnyben. A szerző egyértelműen a hibaszázalékba esett, de ami az esélyeket illeti, mindegyik módszernél 50 százalék volt, hogy fiunk, 50 százalék, hogy lányunk lesz. Ez teljesen biztos. A peteérést ki tudjuk számolni a menstruáció alapján, de ehhez segítséget nyújthatnak a patikában vagy drogériában kapható ovulációs tesztek.

PH, orgazmus

A pH alapján a savas környezet a kislányoknak kedvez, mert elpusztítja az Y-spermiumokat, a lúgos a kisfiúknak. Például orgazmusnál a hüvely lúgosabb lesz, ez a fiúknak kedvez. Ha viszont lányt szeretnénk, az orgazmusról mondjunk le, legalábbis, amíg a leány megfogan.

Recept a pH érték “megváltoztatásához”:

Hüvelylúgosításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál szódabikarbónát. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.
Hüvelysavasításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál ecetet. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.

Behatolás mélysége

A hüvely bemenete a legsavasabb, így mély behatolásnál a fiúnak, felszínesebbnél a lánynak van nagyobb esélye. Misszionárius pózban lányoké, hátulról történő behatoláskor fiúké az előny.

Spermiumszám

Az alacsony mennyiség egyiknek sem kedvez, de a spermiumok magas száma a fiú utódok létrehozásában előnyös. A megfelelő időzítés, és szünet fontos lehet! Ha fiút szeretnénk, az ovuláció előtti 2. napon kezdődik az alkalmas időszak, de előtte 3-4 napig tartózkodjunk az együttléttől. Kislányért minden nap szeretkezzünk, amennyit csak lehet, de 3 nappal az ovuláció előtt álljunk meg, már ha meg tudjuk állni, amikor már úgy belejöttünk a mindennapi hancúrba.

Ha már az időzítésnél tartunk, a kínaiaknak van egy több száz éves fogamzásnaptáruk. A táblázat adatai a 13. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak. Szerinte egy tetszőlegesen kiválasztott női ciklus során csupán az egyik nemű magzat fogantatása lehetséges. Az asszony életkorából ki lehet sakkozni, hogy melyik hónapban melyik lesz a nyerő. Ezt a táblázatot a mai napig használják, erről részletesen egy korábbi Poronty-poszt olvasható.

Hőmérséklet

A természet jól kitalálta, hogy a spermiumok testen kívül vannak, a herezacskóban, így a testhőmérsékletnél alacsonyabb hőnek vannak kitéve. Ha fiút szeretne egy pár, a férfinak ajánlott közvetlenül az együttlét előtt forró fürdőt venni, ha lányt, akkor a szobahőmérséklet a legjobb. Például előtte ruhátlanul kergesse az asszonykát.

Étrend

Az ásványi anyagok állítólag nagyon fontos szerepet játszanak a gyerek nemének alakulásában.

Ha lányt szeretnénk, akkor a fő alapelv: Sok kalcium, kevés só!
Ajánlott ételek: tejtermékek ( kivéve a sajt ), gabonafélék – rizs, húsfélék - szárnyasok, zöldségek - saláta, zöldbab, spenót, gyümölcsök - ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper. Nem ajánlott azonban sajt ( sós ), elkészített gabonafélék ( cornflakes, tészta), zöldségek ( burgonya, bab, lencse ), füstölt hús, felvágott, sertés, füstölt hal, tenger gyümölcsei, konzerves gyümölcsök, banán, datolya, sárgabarack, cseresznye, őszibarack, aszalt gyümölcs, készételek ( konzerv, sózott vaj, csoki )

Ha fiút szeretnénk: Ajánlott: sós ételek, bármilyen húsféle, legjobbak a hirtelen sültek, zöldség - bármi, ami nem spenót, salátát kenyér, tészta
Nem ajánlott: tej ( tejcukor miatt ), spenót, zölbab, saláta, tojás.

Jó hír kávéfogyasztóknak: Nő az esély fiúgyermekre, ha az aktus előtt a leendő anya egy csésze kávét elkortyolgat. Ez a módszer természetesen nem tudományos alapokon nyugszik, de a tapasztalat szerint ez is az Y-os spermiumoknak segít.

Az egyik magyar hagyomány úgy tartja, aki elhörpint egy pohár bort, fiút nemz. Nem mindegy ám, hogy milyen bort, csak és kizárólag somlói juhfarkot. A hírek szerint a hegy környékén több fiú születik az országos átlagnál.

Még sorolni lehetne a jobbnál-jobb praktikákat, de ezt meghagyjuk a kommentező társaságnak, szóval a kérdés adott: Hogyan legyen fiunk vagy lányunk?

Sokan azt fogják mondani, hogy minek beleavatkozni a természetbe, hiszen a természet dönt helyettünk, de azért próbálkozni szabad, hátha....a lényeg, - minden közhelytől eltekintve – MINDEGY, HOGY FIÚ VAGY LÁNY, CSAK EGÉSZSÉGES LEGYEN!!!

Ha pedig már megfogant az a baba, játszhatunk egy kicsit és megpróbálhatjuk különböző trükkökkel kideríteni a nemét, még mielőtt ultrahangon látszana. (Nekem nem jött be - a szerk.)

Anikó

KOMMENTEK

 • 2009.10.20 07:58:11Starlark

  Mi tüszőrepedés /frankón megérzem mikor van/ előtt félórával hoztuk össze a fiúnkat.
  úgyhogy részünkről bejöttek a biológia órán tanultak. :)

 • 2009.10.20 08:03:13Rosa Rugosa

  Akkor tényleg igaz, hogy 20 centit fel, aztán jobbra? :D:D:D

 • 2009.10.20 08:09:07Farkasokkal táncoló

  Ami azt illeti, a PCO-val kezelt, és sikeresen teherbe esett nők 80%-ának fia születik. Ugyanis olyankor pontosan ki van mutatva a peteérés, és megadott órában kell utána akciózni.

  Szóval biztosan van benne valami... :-)

 • 2009.10.20 08:14:47Pekár Szabi

  Kedves olvir: "Hüvelylúgosításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál ecetet...." azért ezt nem kéne.. az ecet még mindig sav...

 • 2009.10.20 08:28:24bogyócska

  érdekes cikk, köszi, Anikó!!

 • 2009.10.20 08:29:06Rosa Rugosa

  Pekár Szabi

  Tudat alatt mégis lányt szeretne?:))

 • 2009.10.20 08:30:32Xmas

  Azért ha lehet, senki se itt próbáljon genetikát tanulni...

  "az egyik X kromoszómát hordoz, a másik Y-t" - Először is 23 pár kromoszómánk van, minden páros egyikét hordozza a spermium. Az X és Y pedig a nemi kromoszóma pár egyik illetve másik tagját jelöli. Tehát összesen 23 kromoszómát hordoz a spermium, amiből egy a nemi kromoszóma, ami vagy X vagy Y.

  "A kutatások azt mutatják, hogy az Y-os spermiumok kisebbek, gyengébbek, de gyorsabbak, az X-esek nagyobbak, erősebbek , de lassabbak" - Én még ilyenről nem hallottam, de ha kutatásokat emlegetünk, legyünk már olyan kedvesek, és hivatkozzuk is azt be szépen. Ez maximum olyan brit tudósos lehet...

  A copy/paste technika hüvelylúgosításnál nem menő... A kettőből az egyik savasítás akar lenni. És mindenesetre írjuk azt is oda, hogy eléggé nagyon buta dolog elrontani a hüvely természetes PH-ját, és majd lehet szép fertőzéseket kapni...

  Komolyan mondom, itt népbutítás zajlik. Meg egészségre ártalmas dolgok terjesztése.

 • 2009.10.20 08:31:53Rosa Rugosa

  Egyébként a szódabikarbónát tényleg ajánlotta Ceizel pl. egy tv műsorban is...
  De én ezeket nem nagyon tartom azért normálisnak.

  Mindegy mi lesz, mindennek örülünk -aztán meg megy a lúgosítás a fürdőben...
  Ez olyan álszent, nem?:)

 • 2009.10.20 08:33:47gftamas

  Akkor a részegen, gumicsizmában módszer mégse hatásos a fiúk érdekében? :)

 • 2009.10.20 08:35:56Rosa Rugosa

  gftamas

  Hát ha hátulról csinálod...
  Meg gondolom attól is függ, mit ittál.:))

 • 2009.10.20 08:41:03Pekár Szabi

  a fürdőben egyébként is lúgosítás megy a tusfürdők habfördők stb miatt...

 • 2009.10.20 08:45:00Rosa Rugosa

  Nekem 3 fiam van és 1 lányom.

  Egyébként csecsemő korom óta utálom az édességet, a kacsazsíros kukoricakása volt az egyetlen étel, amit kisbaba koromban megettem.
  Hosszú éhezés után szegény nagyanyám ötlete volt és bevált.:))

  A sósat viszont imádom.

 • 2009.10.20 08:45:42Farkasokkal táncoló

  Én annak idején pl azt hallottam, hogy ha az apa ki van merülve, akkor fiút nemz, a kipihent apák meg lányokat. Merthogy a háború után sokkal több fiú született...:-)

 • 2009.10.20 08:46:22Meni

  Erdekes. Mondjuk az meg oke, hogy ovulacios teszt segitsegevel jatszom azzal, hogy talan megis inkabb fiut szeretnek legkozelebb. De hogy belepiszkaljak a huvelyfloraba, na ennyira azert nem fontos. Mondjuk lehet hogyha nekem is 5 fiam lenne, mint a sogoromnak, vagy 7 lanyom, mint egy ismerosunknek, akkor nem riadnek vissza semmitol :)

 • 2009.10.20 08:47:11Farkasokkal táncoló

  "Komolyan mondom, itt népbutítás zajlik. Meg egészségre ártalmas dolgok terjesztése."

  Ehhez elég csak végigmenni a h1n1 oltások hisztériáján ami itt a porontyon folyik.

 • 2009.10.20 08:49:05mammina

  :-)

 • 2009.10.20 08:49:24szövetszöcske

  Én azt a praktikát hallottam, hogy ha valaki lányt szeretne akkor be kell mártani a méhszájat csokiba, ha lányt szeretne akkor meg sörrel (esetleg sörhabbal) bekenni, és akkor a megfelelő tipusú spermák majd jobban igyekeznek.
  Egyébként egy biztos megoldás van, csak kicsit hamupipőkés, az anyag mehet petricsészébe, mellé egy másik üres csészét teszünk, elő egy nagyítóüveget és egy jobbfajta csipeszt, és kétfelé kell válogatni a cuccost. Ez a tudományosan megalapozott hótbiztos megoldás a problémakörre.

 • 2009.10.20 08:51:30Temptation

  Xmas: a spermium méretről (és eltérésről a kromoszóma függvényében) Czeizel beszélt a napokban a RTL-en (illetve az egész témáról).

 • 2009.10.20 08:53:06anyamadár

  Áhh mindenki tudja, hogy fáradtan, hátulról, konyhaasztalon - fiú, gyertyafényes vacsora után pedig lány.

  De persze van másik is: gatyapőcbe morzsol a férfiember szárított baziliszkuszherét, kakastaraját, majd ráüti egy fekete macska tojását. Felöltözik szépen majd kimegy a holdfénybe és azt mondja: ángyomkínja szedtevette.
  Ettől biztosan fiú lesz az utód, vagy lány.

 • 2009.10.20 08:53:33Temptation

  Rosa Rugosa: nekem is 3 fiam és 1 lányom van.
  Imádom a sósat, az édeset, a húst, a jó salátát, a tésztát...........szóval ezen az alapon akármi is születhetett volna:-)

 • 2009.10.20 08:54:04atomjani

  Ez kemény.
  Azért annyira szadista sem vagyok, hogy ennyi mindenre figyeljek. Inkább bízom a véletlenre.:D

 • 2009.10.20 08:54:26Rosa Rugosa

  "be kell mártani a méhszájat csokiba"

  Hát ezt most elképzeltem...
  Kiveszem, bemártom, visszateszem.:)

 • 2009.10.20 08:55:07BlackCat

  Anyamadár! :DDDDDDDDDDD

 • 2009.10.20 08:55:24Rosa Rugosa

  Temptation

  Nem a tuti receptet írtam ide.

 • 2009.10.20 09:05:13Meni

  Anyamadar :D

 • 2009.10.20 09:15:43milladuo

  hát a kínai fogamzás-naptár (vagy mi)?
  meg a jónás módszer? az már smafu?
  pedig legalább ilyen megalapozottak...

 • 2009.10.20 09:19:28p543hp

  1lany + 2fiuval azt mondhatom h ez a csokibamartasos dolog lehet h hulyeseg, de nekem tetszik. Csiposet szereto ferfiak hasznalhatnak erospistat?

 • 2009.10.20 09:20:20Reckl_Amál

  Sosem fogom megérteni, hogy lehet ennyit agyalni a világ egyik legtermészetesebb dolgán. Az ember - mint minden élőlény - szaporodik. Nem kell ebből ilyen vallást csinálni! Hülyeség.

 • 2009.10.20 09:25:41szövetszöcske

  Ööö, mégmielőtt valaki kipróbálná a méhszáját sörbe meg csokiba tunkolni, viccnek szántam volna, csak szar vicc lett, szeretnék nyugodtan aludni, hogy senki sem próbálja sem a méhszáját kívülre ráncigálni és úgy leönteni sörrel, sem a sörösüveggel feltunkolni a habot. Vicc volt.

 • 2009.10.20 09:28:50Rosa Rugosa

  szövet

  Ne fokozd!!!:))))

 • 2009.10.20 09:29:02Farkasokkal táncoló

  Nekem anyamadár módszere a legtutibb.

 • 2009.10.20 09:30:34manka78

  Ha mélyre hatol, akkor nagy farkú és fiút tud, ha nem annyira mélyre, akkor kis farkú, és lányt csinál. Ebből következik, hogy akinek lánya van, ott az ember kis farkú.:)

 • 2009.10.20 09:31:46szövetszöcske

  manka, és akinek vegyesen vannak?

 • 2009.10.20 09:36:02manka78

  Az mikor mennyit ad belőle az asszonynak.:)

 • 2009.10.20 09:36:32Ribizlee

  anyamadár :-DDDD

 • 2009.10.20 09:40:21anyamadár

  2009.10.20 09:29:02Farkasokkal táncoló
  Naná mert nem az asszonyokat kínzom és nem is nekik kell beszerezni a hozzávalókat. :))))))

 • 2009.10.20 09:40:31Zahal

  én azt a praktikát ismerem, hogy tövig bele kell élvezni a pinába, és jó eséllyel gyerek lesz az eredménye!:-D

SZÓLJON HOZZÁ!

Kórházfigyelő

 • Budapesti kórházak
 • Vidéki kórházak

Kérdezz szakértőnktől

Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász válaszol.

Kérdezni szeretnék »

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés

Hirdetés