Új ruhákban villog a gyerek az iskolában?

iskdiv

Azt korábban már kitárgyaltuk, hogy nem feltétlen jó, ha a gyereket méregdrága, divatos cuccokban járatjuk óvodába, hiszen idejük nagy részét remélhetőleg az udvaron töltik – homokozóban térdelnek, mászókáznak, fűben esnek-kelnek és egyéb nem éppen ruhakímélő programokat eszelnek ki. Az rendben van, ha a kölyökre nem a legjobb ruháit adjuk, amikor oviba jár, de mi a helyzet az iskolába menő gyerekeknél? Már az iskola alsó tagozatán fontos a jó megjelenés vagy teljesen mindegy, mit visel a kisiskolás gyerekünk? Heti kérdés.

A kérdés csak nemrég ötlött az eszembe, amikor kipakoltam a lányaim szekrényét: csupa olyan holmit találtam, ami az óvodában még elmegy, de az iskolában, ahol már nem az a fő program, hogy a füvön hemperegjenek a gyerekek, nem biztos, hogy egy kicsit kinyúlt pólót vagy kopott térdű nadrágot jó ráadni a gyerekre.

Szerencsére jókor mentem bevásárló-körútra, a nyár végi leárazásoknak köszönhetően tízezerből vettem egy rakás jó minőségű, szép pólót, zoknikat, nadrágokat, így a jövő heti iskolakezdéskor szebbnél szebb ruhákból válogathat a nagyobbik lányom. Csak a kisebbik nehezen érti meg, hogy ő miért nem kap szép új holmikat.

Ti vesztek új ruhákat az iskolába menő gyerekeiteknek? Vagy annyira nem fontos, miben jár a gyerek?

Oszd meg másokkal is!
Mustra