PORONTY

Anya, a doktor bácsi megerőszakolt!

2009. augusztus 13., csütörtök 13:38

Az elmúlt napokban az egyik cikk kommentjeiben sok szó esett a gyerekmolesztálásról, ez tépte fel a sebeimet, amikről azt hittem, már behegedtek. Úgy látszik, mégsem, talán ha kiírom magamból, könnyebb lesz. Hátha mások, akik most anyák-apák, tanulnak is belőle és hisznek a gyereküknek... 10 éves voltam. Igen, mindössze 10 éves voltam ekkor.

Szüleimmel egy kerti bulira voltunk hivatalosak, egy orvos barátjuk víkendházába. Örültem, hiszen medence, kert, minden, ami a lakótelepen nincs. Én voltam az egyetlen gyerek, eléggé unatkoztam, figyeltem a felnőtteket, akik viszont kimondottan jól érezték magukat, csúszott a sör, szólt a zene, sötétedés után pedig elfajult a buli. Meztelen felnőttek fürdőztek a medencében, köztük anyám. Máig emlékszem apám szégyenkező arcára és nem értem, miért nem fogott meg engem és vitt haza, ehelyett egyre többet ivott ő is, miközben figyelte, ahogy anyám flörtöl az ismerősökkel.

Hamar elmentem aludni inkább. Nem tudom, hány óra lehetett, nem is számít, oldalt fekve aludtam, amikor arra ébredtem, hogy valaki húzza szét a combom és valami keményet nyomkod be a lábam közé. „Nem akarom” – nyöszörögtem, de egy tenyér tapadt a számra, büdös volt és izzadt, mint a lehelet, ami a fülembe súgta, jobb, ha hagyom magam, előbb szabadulok és a szüleim se lesznek mérgesek rám. Megrettenve feküdtem, némán folytak a könnyeim, miközben a köztiszteletben álló, kétgyerekes orvos elvette a szüzességem, nekem, a 10 éves kislánynak. Mikor végzett, békésen, hozzámsimulva elaludt.

Felkeltem és az udvaron aludtam. Reggel azt mondtam a szüleimnek, hogy nagyon melegem volt bent. Néhány nappal később elmeséltem anyámnak, akitől irtó nagy verést kaptam, amiért van képem meggyanúsítani egy diplomás embert. Többé nem beszéltünk róla, mint később kiderült, anyámnak is viszonya volt az ürgével, inkább őt védte tehát.

Nem tudom, hogy léptem túl rajta, vagy túl vagyok-e rajta egyáltalán? Eltelt azóta 25 év, előre nézek inkább, de ha eszembe jut, máig fel tudom idézni minden pillanatát. A férjem az egyetlen bizalmasom, akinek elmeséltem idáig, de valamiért ez nem elég. Messze futottam a szüleimtől, évente kétszer lefutjuk a kötelező családi jópofizós köröket. Talán pszichológushoz kéne mennem vagy simán csak soha vissza nem nézni. De a lányaimra odafigyelek, ha valamelyik bezárkózik, erre is rákérdezek kerek-perec. Ha valahol vagyunk velük, sasszemmel figyelem, ki hogy néz rájuk, hogy ér hozzájuk. Mindig hinni fogok nekik ezügyben. Remélem, hogy sikerült olyan bizalmi kapcsolatot kialakítanom velük, ami olyan mély, hogy soha nem fogják másnak – azaz egy ilyen gusztustalan embernek – elhinni, hogy ők hibásak bármiben.

Én sose hibáztattam magam, szóltam, mégis én lettem a bűnbak. Kedves anyukák, mindig higgyetek a lányaitoknak és a fiaitoknak!

Andi

KOMMENTEK

 • 2009.08.14 21:35:58baudolinA

  Heatherette,
  szerintem Magenta pont azt a lehetséges támadást próbálta kivédeni, hogy esetleg nem szeretné annyira, ha meleg lenne a fia. Nem állítom, hogy te támadtad volna, csak van ilyen. Illusztrálom (a párbeszéd megtörtént az unokahúgommal).
  - Ha kiderülne, hogy a lányokat szeretem, akkor is szeretnél?
  - Igen.
  - Ugyanúgy, mint azelőtt?
  - Ugyanúgy, mint azelőtt.

 • 2009.08.14 21:37:39csutkababa

  Akkor nem gondolom máshogy én sem a dolgot...

  Dodóó
  Igen, ez is érthető...
  FT
  Egyetértek, azzal a megszorítással, hogy akit nem érdekel, vagy undorítja, az ne tegye ki magát ennek. De odamenni egy jót köpködni.. ez a legalja...

 • 2009.08.14 21:40:13Macskanya

  H, elvetik olyan szempontból, hogy van egy határ. Van egy rész, ami csak két emberre tartozik, legyen bármilyen beállítottságú.

  Egyébként beszélgettünk a témáról, mert ugye várjuk az első gyermekünket, én a 9. hónapban vagyok. Pont egy ismert színész nyilatkozott nem rég a tévében, akiről szinte köztudott, hogy meleg és az egyik sorozatban is egy lány nem merte elmondani a szüleinek éveken keresztül. Akkor jött fel és mindketten abban maradtunk, hogy reméljük, hogy a gyermekünk, ill. remélem majd gyermekeink lesznek olyan bizalommal felénk, hogy elmondják, ha ilyesmit kell megosztani. Nekem csak egy családom van és nem hiszem, nem hiszi a férjem sem, hogy ő fogja megmondani, mit érezzen, akarjon a gyereknek, mi tetszik majd neki. Idáig csak két macskát neveltem, én főleg egy roppant makacs sziámit, képzelem mi lesz az utódokkal. Nem, eszünkben sincs bántani a lányomat (és ha lesz fiamat sem) ilyenért. Egyébként lány, de számomra nincs különbség ilyen szempontból, ha valaki a saját neméhez vonzódik.

  A barátunk, aki fiúkat és lányokat is csíp pedig közeli barát. Sokkal jobb barátunk, mint mások. Szerintem nem számít. Egyszerűen arról van szó, van ami másnak érzékeny pont. Ne vedd magadra véletlenül sem.

 • 2009.08.14 21:41:08dodóó

  #
  2009.08.14 21:05:34csutkababa

  Ha valamelyik lányom azzal jönne haza, hogy bemutatja Katit, akkor azért gyötörném magam, mit nem vettem észre, illetve mennyit nehezíthettem eddig nemtudás okán a dolgát...


  Én bemutattam anyunak Kittyt hogy a barátnőm.
  Háááát félre is értette és tündéri volt.
  Nem kérdezett rá,csak a kávé mellett egyik reggel finoman érdeklődött hogy ezt most hogy is gondolom?
  Néztem rá nem értettem mi van.

  Naggggyon jót nevettünk mindketten és én akkor nagyon örültem hogy ő az anyám,mert ha szerettem volna a lányt,anya elfogadott volna akkor is.

 • 2009.08.14 21:42:56Heatherette

  "Mert tudtommal vannak a homoszexuálisok, akik a saját nemükhöz vozódnak. Aztán vannak a transzverziták, akik a nőket szeretik- vagy vegyesen - de imádják magukat nővé maszkírozni. Aztán vannak azok - ezek a legszerencsétlenebbek szerintem - akik férfitestben nők, ill. női testben férfiak, na ezek szokták magukat átoperáltatni."

  transzverziták :))))
  a transzszexuálisok azok, akik más testbe születtek. nekem van egy nagyon kedves barátnőm, Lana, ő transzi. végül is úgy jött a világra, h farka van, de van benne nő is. pl azt mondja, a gátizma női, és emiatt az operáció bajos lenne nála, valszeg el se fogják végezni rajta. abszolút nőnek néz ki, és úgy is él, viselkedik, és rengeteg pasi udvarol neki úgy, h sosem jönnek rá, h mi a téma. és amúgy Gézának hívják :)

 • 2009.08.14 21:44:56csutkababa

  Dodóó
  :)) Jó történet...

 • 2009.08.14 21:45:25A kék madár nem létezik

  FT!

  Bocsáss meg, remélem nem bántottalak meg.

  A melegfelvonulással kapcsolatban nagyon jól megfogalmaztad a helyzetet.

 • 2009.08.14 21:45:53Farkasokkal táncoló

  Csutkababa, mélyen megvetem és nem is tartom ebernek azokat, akik BÁRHOVÁ elmennek csak azért, hogy valakiket megdobáljanak, egyáltalán én olyannyira erőszakellenes vagyok, hogy csak na. (Ettől függetlenül, még nem ítélem el, ha valaki ad egy pofont a gyerekének, mert a helyzet úgy hozza, de ebbe ne menjünk most bele.)

  Csak éppen én mérleg vagyok, és megpróbálok mindent két oldalról nézni.

 • 2009.08.14 21:48:03Macskanya

  Egyébként minden azon múlik, mi történik nyomozási szakban. Van akinél még ott elejtik, de ha a sértett elég kitartó, még van esélye polgáriként is. Sőt, van hogy teljesen inkonzisztens ítéletek születnek. Sokszor elég egy jó ügyvéd, de ha olyan bíró elé kerülsz és látja, hogy valóban vmi történt, a legkevesebb, ha vki felfüggesztettel megússza. Hazudni egyébként még az ügyvédnek is hazudnak az ügyfelek, és ez nagyon jellemző. Ennyi arról, amit én láttam erről az elmúlt években, már amennyit el is meséltek nekem...

 • 2009.08.14 21:50:11csutkababa

  Macskanya
  Sűrűn bólogatok...

 • 2009.08.14 21:51:51dodóó

  Csutkababa,ő egy olyan anya hogy a világon vagyok neki én,én, és én.Aztán mindenki más.
  Nincs kinyalva a seggem,de tudom hogy ha baj van akkor őt hívhatom.
  A férjemre is számíthatok bármikor,de én olyan vagyok hogy ha sétálunk akkor a mai napig fogom anyu kezét :-)


  Ha látok valami jót vagy szépet:telefonálni fogok,anya,gyere nézd meg.

  Ezzel a mondattal köszöntem el tőle sok éve mikor külön költöztem.

 • 2009.08.14 21:53:04Farkasokkal táncoló

  Kék madár, ha engem megbánt valaki, akkor az tudni fogja! :-)

  H.:mit kuncogtál a transzvezitákon? Nem értem, nem jól írtam, vagy nem azok?

  No igen ez a szó nem jutott eszembe, hogy transzexuális - de szerintem akkor is ők a legszerencsétlenebbek, mert nagyon kevés van köztük, aki nem él át folyamatosan lelki kínokat egész élete során, gyerekkorától kezdve.

  Volt egy jó film a napokban C.R.A.Z.Y volt a címe, látta valaki?

 • 2009.08.14 21:54:21csutkababa

  Dodóó
  Az én édesanyám is ilyen, mellette az erő tornya, Jókai-regényben igazi családirányító nagyasszony lenne, allűrök nélkül:)

 • 2009.08.14 21:54:55Heatherette

  FT

  te traverzitákat írtál, most meg transzvezitát :)

  "No igen ez a szó nem jutott eszembe, hogy transzexuális - de szerintem akkor is ők a legszerencsétlenebbek, mert nagyon kevés van köztük, aki nem él át folyamatosan lelki kínokat egész élete során, gyerekkorától kezdve."

  már ne haragudj, de te ezt honnan tudod ennyire? a tévéből?

 • 2009.08.14 21:56:29Farkasokkal táncoló

  Macskanya,
  neked mint ügyvédfeleségnek mi a véleményed arról, hogy képesek ügyvédek védeni olyanokat, akikről ŐK IS TUDJÁK, hogy szemét állat gyilkosok, veszélyes pedofilok, milliárdokat sikkasztó szélhámosok??? MIlyen lelkiismerettel alszanak utána??? Vagy azt ilyenkor a fiókban hagyják, esetleg már nincsen is nekik?

 • 2009.08.14 21:58:16Farkasokkal táncoló

  H.
  Nem. Csak beleképzeltem magam. El se tudnám képzelni, hogy milyen szörnyű lenne nekem, ha én belülről férfi lennék, és be lennék zárva egy női testbe. Vagy ezzel a női lélekkel amivel élek egy nagyfaszú maszkulin testébe lennék zárva, iszonyat.

 • 2009.08.14 22:02:24csutkababa

  FT
  Tudtommal, ha komoly lelki problémákat okoz, az átoperálás TB-re megy.De lehet, h tévedek.

 • 2009.08.14 22:02:38dodóó

  Nagyon OFF

  A barátnőm kihívó kombinés amolyan vonaglós képet tett fel magáról wiw-re.Nagyot csalódtam és szerintem mások is akik megnézik.
  Szóljak neki,vagy semmi közöm.

 • 2009.08.14 22:07:45dodóó

  Tesójának babája született és szerintem csak figyelemfelkeltés akar lenni.
  Én legalábbis nem tudom hova tenni magamban a dolgot.

 • 2009.08.14 22:09:58csutkababa

  dodóó
  Nézze meg pasi is. Oszt csekkold a véleményét.

 • 2009.08.14 22:10:34Heatherette

  könyörgöm, már miért ne tehetne fel magáról szexi képet? nincs is jobb annál.

 • 2009.08.14 22:12:47rita a felcser

  Szolj,hogy szedje le. En tapasztalatbol beszelek. Es most a cegek meg szoktak nazni a profilt,ha alkalmaznak valakit.

 • 2009.08.14 22:18:14dodóó

  Írtam neki hogy szerintem kihívó.

 • 2009.08.14 22:20:58Macskanya

  Farkasokkal táncoló, sehogy, sehogy sem alszik. Volt egy olyan időszak, hogy annyira zsarolták pl, hogy azt hittem rámegy. Persze minden ember más. Egyébként van választása az ügyvédnek is, pl. egyszerűen azt mondja, hogy nem. Az én férjem is mondott nemet, máskor is sokat vergődött is sok minden miatt, bár ő nem büntetős ügyvéd, de volt jó pár könnyű testi sértés és gazd. büncselekményese is. Gazemberek mindenütt vannak, lesznek és a legjobb, ha megtanul valaki nemet mondani. Érdekes, kevés eset volt, hogy egy karakán nemleges választ nem fogadott el valaki.

  Egyébébként ez is olyan, hogy kívülről könnyű, de mikor faszikám megfenyeget, hogy szétlövi a térdedet, lehet, hogy befosol. Főleg, ha külföldön vagy, a családod meg itthon. Ráadásul a kamara, mint szerv, nem kifejezetten védi meg őket, sőt. Régi ügyvéd családok sarjai talán rutinosabbak, sztem azok járnak a legszarabbul, akik úgy csöppennek a világukba, hogy nem kapnak kiképzést.

  Egyébként nem fekete-fehérek ezek a dolgok. Volt olyan könnyű testi sértése, hogy faszikám egy giliszta volt és szemét is, a másik fickó meg megfogta a nyakánál Bud Spenceresen és jót taszított rajta. A gond ott volt, hogy a faszi hanyatt esett. Két oldala van az éremnek.

 • 2009.08.14 22:21:08dodóó

  Mondjuk azért mert állást keres és tényleg nézik a munkáltatók.
  Nekem is mániám hogy ha teszveszen vásárolnak tőlem megnézem ki az.
  Egy nőci 9 héten keresztül hitegetett hogy megveszi a cipőt amit megnyert.A 10.héten feladtam neki ajándékba.

 • 2009.08.14 22:27:23Macskanya

  Dodóó, most már mindegy. Szerintem igazad lehet, ha túlzás. Amúgy viszont szerintem jobb ezt személyesen. Írásban sokszor félreértik, meg ugye sokszor nagyon be kell ezt vezetni, hogy ne egyből elutasító legyen a válasz.

  Egyébként tényleg nézik a cégek, engem több fejvadász is megkeresett iwiw-en. Lehet, hogy a saját cégem is, egyszer elég gyanús volt - leírták kb. a munkakörömet és az angol meghatározást, ami a szerződésemben van, ami azért vicces. Spec én tojok rá, mert nem akarok olyat feltenni, amit ne láthatnának.

 • 2009.08.14 22:34:55Macskanya

  Most én is nyertem egy babaőrt, marha jó áron, de a csaj szivességből tette fel és a tulaja egy paraszt, egy hete átver (4x) és fel sem veszi a telefont. Sőt, ő sértődött meg. Hál' istennek ő az első ilyen bunkó... még egy smst sem ír, hogy nem ér rá. Amúgy mást is vettem volna tőle, de lehet, hogy semmit sem fogok, hiába akarnám. Az ilyen mi a f*sznak akar eladni???

 • 2009.08.14 22:35:41dodóó

  Most olvastam hogy Lara jól van és éjszaka is aludt rendesen.


  Illetve hogy az egyik megyében segély helyett egy kártyát adnak amivel bizonyos üzletben ruhát kaját könyvet mosóport lehet venni.

 • 2009.08.14 22:36:32dodóó

  Küldj neki figyelmeztetést.

 • 2009.08.14 22:39:22Macskanya

  Ez tök jó :-)
  Az ilyennek nem használ. A férjem stilusa inkább, de sztem már az sem. Reménytelenül h*lye. A legjobb, amit tehetek, hogy várok még pár napot, utána letojom és szerzek másikat.

 • 2009.08.14 22:43:00Macskanya

  FT, amúgy a férjem 38. Van olyan büntetős volt évfolyamtársa, akinek nincsen már nem ősz hajszála 30 éves kora óta. Nyilván genetika, de nem ritka jelenség. Gáz.

 • 2009.08.14 22:44:02Farkasokkal táncoló

  Macskanya, ez csak onnan jutott eszembe, amikor pl az egyik fő sikkasztó ült a vádlottak padján, körülötte SZTÁRÜGYVÉDEK, és a nemtudomhány milliárdos kárt megúszta cirka 3 milliós büntetéssel... ilyenkor görcsbe csavarodik a gyomrom.

  Mellesleg, amiokor valakiről mondják, hogy XY, vagy MX a védőügyvédje, akkor már egészen biztosan tudom, hogy ő a bűnös...

 • 2009.08.14 22:44:43dodóó

  Én 2006-ban vettem egyet 4900ft-ért a tecsóba is szoktam látni.A mai napig jó,szinte minden éjjel be van kapcsolva 3 éve.DE!!hiába van rajta hogy elemmel is műkszik,meg két csatorna...
  Csak hálózatról.

 • 2009.08.14 22:47:26dodóó

  Most már csak pár holmim van fent az is csak napokig.Meguntam a jutalékot fizetgetni.
  Itt van egy rakás baba holmi hordozó pelenkázó megmiegymás.

 • 2009.08.14 22:52:43A kék madár nem létezik

  dodóó!

  nézz szét a zsibvásár-on. "ingyé" van, szla.sz. és tel.sz. alapján ellenőriznek, hitelesítenek.

  Az alapdíj, amit a tesz és a vatera is bevezetett itt nem létezik. Hogy az eladás után van-e jutalék fizetés, azt nemtom, mert még csak vásároltam róla.

 • 2009.08.14 22:57:18Macskanya

  FT, sztárügyvédekkel nincs különösebben jóban, de sztem náluk nincsenek ilyen gondok, mint az első kommentemben leírtam. Ill. kevésbé, talán. Nem tudom. Ez egy elég mocskos szakma sajnos. A férjem főleg ingatlanos volt, ott csak kihasználnak, de jól keresel azért, amíg be nem üt a válság. Azt hiszem, nem akar már ügyvéd lenni többé. :-(

  Sajnos nem szentek a legelitebb emberek sem köztük, sőt... hát ennél többet nem merek leírni, remélem megérted.

  Dodóó, hát vaterán tök mindegy mennyi időre teszed fel. Én hirdetek, mert más esélyem nem volt kiüríteni a helyet a babaszobának. Nem egyszerű, de nekem bejött.

 • 2009.08.14 23:00:36manka78

  Egyre többen hagyják ott a teszveszt. Mi is lépni fogunk onnan. Nekünk is a zsibvásárt javasolták. Még én is szeretném eladni a megmaradt cuccait a kicsinek.

 • 2009.08.14 23:11:07EvelynW

  Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nagyonis idevágó olvasnivalót. Melyek azok a helyek, amelyeken fokozottan ki vannak téve az emberek attrocitásoknak. Nézzétek meg és kerüljétek azokat, amennyire csak lehet.

  http://www.hovane.blogspot.com/

  "Hova ne?

  Röviden: ez a blog azért indult, hogy felkerüljenek azok az utcák, terek, kocsmák stb. amik veszélyes egy átlag ember számára. Leginkább budapesti helyek lesznek megjelölve, de ha úgy alakul, akkor a fővároson kívüli területek is felkerülnek. Ha tudsz, segíts, küldj egy e-mailt, hogy neked hol volt rossz tapasztalatod, és mi volt az. A kamu történeteket kérem mellőzni. e-mail cím: hovane@citromail.hu "

  http://personalprotection.blog.hu/2009/04/21/a_fenyegetes_kiertekelese

 • 2009.08.14 23:42:16dodóó

  vannak bizony ilyen helyek.
  Pécs Meszes.Fehérhegytől indulva.
  Komló Kazinczy utca.
  Pécs Balokány
  Lehetne sorolni.

 • 2009.08.14 23:43:57dodóó

  Köszi kipróbálom a zsibit.
  Börzézni szoktam de Pécs elkér egy asztalért 2200ft-ot.Sokallom.
  Komló,Siklós 200ft-ot.

 • 2009.08.15 08:17:45undokmano

  Magenta, olvastalak a fiaddal kapcsolatban. Azon tűnődtem közben, hogy jár edzésre, meg ha igen, milyenre, milyen korosztály van ott stb. Nálunk családon belül van olyan fiúgyerek, aki állandóan a külsejével van elfoglalva, mégis csajozik. Az ékszer és a borotválás volt az, ami miatt az edzéses dolgot kérdeztem. Elég az, ha vki, akire felnéz, borotválja magát, és ékszert visel.
  Elvileg én elég lazán gondolkodom ezzel a témával kapcsolatban, egy héttel ezelőtt visítva röhögtem a 2,5 évesemen, mert kilopta a szekrényből a puccos magas sarkú cipőmet, és megpróbált benne járni, de nem tudom, hogy 8-10 év múlva is visító röhögést váltana ki belőlem az, hogy próbálgatja a cuccaimat. De azt sem felejtem el, hogy én 14 évesen apukám gyakorlóját meg kardigánjait próbálgattam, és mai napig is kényelmes viseletnek találom a gyakorlót és a ffi pulóvereket, kardigánokat. És tökre nem vonz a saját nemem. :)

 • 2009.08.15 08:57:05Chang Yai

  van egy olyan kategória, hogy metroszexuális - ezek a nyálas buzinak tűnő de heteró pasik, akik sok pénzt és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy jól nézzenek ki (smink, öltözet, fodrász stb). nekem inkább ez ugrana be arról, ha egy gyerek, kiskamasz túlzásba viszi a tükör előtt mászkálást. tesóm legjobb haverja volt ilyen, hát szerintem inkább legyen egy pasi buzi, mint hogy órákon át sminkeljen, kozmetikázzon és száz pár cipője legyen. grrrr.

 • 2009.08.15 11:02:46baudolinA

  Chang Yai,
  bevallom neked, én nőben sem kedvelem az órákon át tartó sminkelést és a száz pár cipőt. Mindig miattuk késünk el valahonnan.

 • 2009.08.15 11:58:49Chang Yai

  Baud, teljesen igazad van.

 • 2009.08.15 12:28:01baudolinA

  Chang Yai,
  kipanaszkodom magam, jó? :)
  Van egy barátnőm, akit nagyon kedvelek, de ő smink nélkül nem megy sehova. Természetesen mindig rosszul időzíti a dolgokat. Pl. indulás előtt félórával jut eszébe, hogy ő éhes. Mondom, útközben bekapunk egy pogácsát, néha belefér. Neeeem, ő előbb eszik valamit. Bekap. 15 perc.
  Mondom, hogy induljunk, mert elkésünk. Utálok késni: nem szeretem megvárakoztatni az embereket, és azt sem szeretem, ha engem megvárakoztatnak. Olyan, mintha lopnám valakinek az idejét. Mert addig semmit sem tud csinálni, de legalább ácsoroghat. Nem szeretem az ilyen "ó, csak 10 percet késünk"-dolgokat. Ha azt mondtuk, hogy ötkor, akkor az nem negyed hat. Esküszöm, nem britek a felmenőim. :)

  És szinte mindig elkésik valahonnan. Egyszer meg is mondtam neki, hogy ezentúl max. öt percet vagyok hajlandó várni rá. Egyébként velem is előfordul, hogy elkések valahonnan, de akkor szólok az embernek, hogy bocs, nem érek oda időben. És nem állítok oda fapofával és 15 perc késéssel a hátam mögött, mintha semmi sem történt volna.

 • 2009.08.15 12:33:43manka78

  Baud! Én is ilyen vagyok. Szeretem a pontosságot. Igaz néha ha egyedül kell elkészülnöm a két gyerekkel, akkor kapkodás a vége.:)

 • 2009.08.15 12:38:25baudolinA

  manka,
  nyilván nem arról van szó, hogy szívrohamot kapok, ha egy barátom késik öt percet. Csak lehet szólni, hogy "bocs, most tojt bele a tiszta pelenkába, késünk félórát". És akkor tudom, hogy nem ácsorgok, hanem addig sétálok egyet, vagy előre beülök a kávézóba, ahol találkoznánk stb.

 • 2009.08.15 12:44:01drlucifer

  Wolff!
  Pasim exe notórikus késő... Meg az én exem. És másztam falra, hogy miatta késtünk el mindig...

 • 2009.08.15 13:12:43Chang Yai

  én azóta vagyok pontos, mióta elvesztettem az éves bónuszomat azzal, hogy minden másnap kb 2 perc késéssel csekkoltam be a melóban. olyan népek vannak itt, akiket másképp nem lehetne rávenni a pontosságra, csak a zsebükön keresztül, úgy viszont hatékonyan. még jó, hogy csak két percre lakok, gyors zuhany, öltözés, öt perc, aztán beujjlenyomatozás után ráérek kávézni meg reggelizni. meghalnék, ha sminkelnem is kellene, és egyébként is éljen az egyenruha.

 • 2009.08.15 14:09:01manka78

  Azt utálom a legjobban, mikor valaki bejelentkezik vendégségbe hozzánk, lebeszéljük, hogy du. 4-re jönnek, én igyekszem mindennel végezni, ők meg ideérnek fél hatra.:( Basszus, addig aludhatnék is egyet délután.

 • 2009.08.15 14:16:16baudolinA

  manka,
  velem ezt egyszer lehet eljátszani. Nyilván vannak kivételes esetek: dugó, baleset, rosszullét, vagyis bármiféle hirtelen bekövetkező esemény. És még az is belefér, hogy fél hatra érjenek ide, csak szóljanak fél négykor, hogy nem érnek ide időben.

 • 2009.08.15 14:22:01baudolinA

  Egyszer megtörtént egy hasonló eset: úgy volt, hogy hat órakor együtt vacsorázunk, fél hétkor még sehol semmi. Az étel a sütőben kezdett már roskadozni, kihűlni, én pedig idegeskedni. Közben telefonáltam háromszor is, semmi. Aggódtam, hogy mi van, hogy még a telefont sem veszik fel. Hétkor beesnek nagy vidáman, hogy azért késtek, mert a lány nem tudta eldönteni, hogy mit vegyen fel + ehhez milyen smink talál a legjobban. Kétszer átöltözött, és ugyanannyiszor átsminkelte magát. Megjegyeztem, hogy azért szólhattak volna. "De úgyis itthon voltál, nem?" Ööö...
  Bevallom, többet nem hívtam őket hozzánk.

 • 2009.08.15 14:29:39psyché

  én úgy szoktam csinálni az ilyen ismeröseimmel, hogy eleve kb 2 órával korábbi idöpontot mondok, mint ahogy szeretném, ha megérkeznének. remekeül müködik a módszer.:-)

 • 2009.08.15 14:38:38manka78

  psyché! Tuti, hogy akkor pontosan jönnének.:)

 • 2009.08.15 14:54:07Farkasokkal táncoló

  Jaj az örökké késő ismerősök nekem is az agyamra mennek!
  Volt egy barátnőm, az két három órákat késett. Később megszoktam, hogy nem csinálok vele se találkákat, se nem hívom meg vacsorára, inkább én mentem el hozzá. Nem mintha piperészkedett volna vagy valami. Egyszerűen nem volt időérzéke.

 • 2009.08.15 16:00:08Magenta

  undokmanó, köszi!
  Leesett.

  Igen, az exférjeméknél van egy 15 éves mostohatesó, ékszer, belőtt séró, borotvált láb, a fiam nagyon felnéz rá, mert igazi "lazacsávó".

 • 2009.08.15 16:03:50zoxó

  Névnapi ebéd, kezdés 1 óra. 12-kor telefon hugomnak, hol járnak. Válasz: most indulunk (ez aznap már negyedjére hangzott el, szinte félóránként). Ja, 100 km-re laknak, nem autópálya mentén. A többi vendég nem várta meg őket. Természetesen.

 • 2009.08.15 16:11:14dodóó

  Nekem sincs időérzékem.
  Kikészítem a rucikat kivasalom.10 percen belül elkészülünk a lányommal,de elkések.Mindig a következő busszal megyünk.Van hogy nézem az időt,látom igyekeznem kell.Áhh megyünk a következővel.Míra pisil én még ezt meg azt elpakolom és nini,sietünk hogy elérjük a buszt.Azt ami már a következő.

 • 2009.08.15 16:16:35Magenta

  Én meg pont az ellenkezője vagyok, akárhova megyek, mindig még toporgunk a ház előtt kicsit vagy amikor állásinterjúra mentem, megismertem a környéket.

 • 2009.08.15 16:37:51zoxó

  Nem szeretek várni, és várakoztatni sem. Úgyhogy pontos vagyok:).

 • 2009.08.15 16:38:35Pandi

  Baud

  "Utálok késni: nem szeretem megvárakoztatni az embereket, és azt sem szeretem, ha engem megvárakoztatnak."

  Na, ezt akár én is írhattam volna.:)

  Ehhez képest anyósomék (akiket már többször megemlítettem itt a Porontyon is), egyszerűen képtelenek bárhová is időben odaérni. A leginkább akkor voltam kiakadva, amikor megszületett a fiam és az első hetekben-hónapokban ugye szinte minden (másod)percünk be volt táblázva.

  Előfordult olyan eset, hogy a megbeszélt fél 2-2 helyett 3/4 3-kor még sehol sem voltak (egyébként egy városban lakunk, sajnos:D) és amikor mi rájuk csörögtünk, hogy mi van már, még ők voltak felháborodva, meg hogy nem kellene mindenen ennyit idegeskednünk!

  De a barátnőm is aranyos volt, amikor először jött hozzánk babanézőbe, szintén 1/2 2-2 között beszéltük meg a találkozót. Erre beállított 3 órakor, nagy álmosan és még be is nyögte, hogy "jaaaj, kockásra aludtam a fejemet!"

  Brrrrrrr!:)

 • 2009.08.15 16:40:58dodóó

  Azért azt hozzá teszem hogy kések de a magamhoz igazított órával szemben.
  Tehát nem munkából,vagy orvoshoz menet ahová időpontom van.

 • 2009.08.15 19:51:01csutkababa

  Halálom a késés. És ha hozzátartozóm a beígért időben nincs, akkor még paranoiás is vagyok, hogy baja lett...hívom ezerrel.

 • 2009.08.15 19:54:08baudolinA

  csutkababa,
  én is mindenféle borzalmat szoktam vizionálni: az "elütötte egy villamos" a kezdőkép. :)

 • 2009.08.15 20:13:24csutkababa

  Nálam az autóbaleset fantázia játszik...brrrrr...
  Illetve édesapám infarktusa után sokáig, ha anyum hívott, a Szia! után a Mi a baj?!!!kérdés következett...

 • 2009.08.15 21:11:25Farkasokkal táncoló

  Csutkababa te én vagyok?
  Mert nálam is azonnal az ugrott be ha valamelyik szerettem késett, hogy biztosan autóbaleset (régebben meg, hogy a lányokat elrabolták, megerőszakolták, megölték) . Nekem megvallom egy égi áldás volt a mobil feltalálása, mióta mindenkinek van, azóta egyszerűen csak felhívom őket és kész. Egyébként nálunk a család minden tagjánál nagyon sokáig kitart a mobilkártya - nálam a kb 3000 ft-os majdnem fél évig - mert egy percen túl soha nem beszélünk, és csak akkor hívjuk egymást, ha valaki késik, vagy valamit kéne még hozni a boltból. Jaj de utálom a mobilon órákig cseverészőket...)

 • 2009.08.15 21:43:13Macskanya

  Jellemző amúgy, hogy én is így vagyok. Sosem volt semmi gondom sem az idő betartásával, sőt ez még rengeteg meló mellett is mindig ment, nevelés kérdése, megtanultam beosztani.

  Most a babavárás ideje alatt azonban másképp van. Már ami az elkészülést és az időre menetelt illeti. Kiakaszt azonban, hogy a környezetem nem érti meg. A férjem szülinapját anyósék pl. úgy rendezték meg, hogy megbeszélték az időpontot a sógoromékkal. Hiába mondta a férjem, hogy hányingerem van, ebédre kellett menni és szalonnás hagymás hús volt :-S

  Sokan hívnak látogatóba még most is, fix időpontot adva. Kisgyerekeseknél ez ok, de meg szoktam mondani, hogy kalkuláljanak vele, hogy képtelen vagyok néha tartani az időt. Most pl. 37. héten vagyok, pont egy hete van az, hogy olyan szinten beakaszt a kiscsaj a bordámba, hogy a fájdalomtól lilát látok és nem kapok levegőt, sőt, ilyenkor már aludni sem megy. A módszer az oldaltfekvés, kézzel tologatás, de előfordult, hogy 1 óra hosszat készülődtem, 3x kellett ledőlnöm. Nekem, aki fél óra alatt mindig kész volt. Full sminkben, összeillő ruhában, cuccokban, puccban és parádéban. Nem értem, főleg ott, ahol már volt egy nő terhes, akár többszür is, mért nem lehet megérteni azt, hogy utálok késni?? Mért nem lehet az, főleg családnál, hogy majd megyünk, indulás előtt telefonálunk, mert a pofám ég, hogy mertem pont akkor rosszul lenni... :-S

 • 2009.08.15 21:43:52Macskanya

  Egyébként a névnapi ebédnél 3 órát késtünk. Persze direkt szóltunk. Nem nagyon kapcsolt az anyósom, apósom, hogy ebéd előtt kitettem a taccsot és talán nem kéne nagyon tukmálni... persze én szeretem őket így is, csak olyan kellemetlen. Szólsz előre, de mégis magyarázkodnod kell. :-S Azt meg nem is mondom, hogy a sogoroméknál az egész család influenzás volt, ami véletlen derült ki és, ha a férjem nem szól, simán eljönnek befertőzni. 3 hónapig folyamatosan betegek voltak, ki épp mikor

 • 2009.08.15 21:43:52manka78

  Farkasokkal T! Ezért jó a flotta díjcsomag. Mi a férjemmel, a lányunkkal és a férjem cégénél, aki belépett azzal mindenkivel ingyen beszélünk.:)

 • 2009.08.15 21:56:26Farkasokkal táncoló

  Macskanya, a kisgyerekes anyák és a terhes nők kivételek. Soha egy büdös szavam nem volt, mikor azt mondták, hogy kb 5-re jönnek, de aztán csak 6-ra sikerült, mert a gyerek nem ébredt fel a délutáni alvásból, a terhes nők állagállapota meg külön fejezet... most éppen szegény ikerszomszédasszonykám terhes, hát vérzik a szívem érte, már a 12. hetet is betöltötte és folyamatosan émelyeg és hány szegénykém, ráadásul már most akkora a hasa, mintha minimum 5 hónapos lenne (nem vár ikreket)... annyira sajnálom szegényt, mert olyan afféle tüchtig kis feleség, akinél a lakás állandóan ragyog, és még arra is gondja van, hogy a hatmillió futómuskátliról ami mindenhol van náluk folyamatosan csipegesse a száradt részeket, és amellett dolgozik is, és van egy nagyobb 10 éves fia, aki diskalculiás, és vele is folyamatosan foglalkozni kell..... :-(

 • 2009.08.15 21:57:48jazmine

  Macskanya, én már kisgyerekes vagyok. Hiába tudom, milyen terhesnek lenni, az nem segít azon, h a gyerekeimnek fix napirendje van, amitől most (1,5 és 3,5 évesek) fél órákkal már el lehet térni, ha muszáj (de pl. az alvásidők tolása nem sok jót ad, mert nyűgösek), de a szopik idején egy késés azt jelentette, h egy 1 órás látogatásból min. fél órát szoptatok., akár az egészet.
  A nagyobb viszont nem AKAR aludni, ha vendég van, mert izgatja. Szóval egy kisgyerekes nem szenilis, hanem már nem a maga ura, ha jót akár az egész családnak.
  Én pont azt nem értem, h akinek már volt gyereke, annak ezt miért kell minden alkalommal elmondani és mondjuk akkor is késik, csak mert nincs abból baj, úgy is itthon vagyunk...

 • 2009.08.15 22:02:31manka78

  Nincs gond a késésből, csak azért két hányás között csörögjön már rám, hogy fogalma sincs mikor tud jönni.:)

 • 2009.08.15 22:06:57yukikoka

  Macskanya, mióta gyerekeim vannak, én is utálom a percre pontosan kezdődő vendégségeket. A terhesség alatt azonban sosem késtem el, az elsőnél sem, de ott reggelente megvolt a kis rituálém (hányás, majd minimális evés és hányás, utána gyors indulás), hogy sikerüljön megúsznom a kitaccsolást a munkába vezető úton (metró, tömött busz). A vizsgákról sem késhettem. A gyerek(ek) melletti terhesség meg már felért egy túlélő túrával, hiába éreztem, hogy képtelen vagyok felkelni, stb., muszáj volt. Hánytam játszótéren bokorban, szaladtam utánuk az utcán, játszótéren stb., hát nem sírom vissza:) Szóval a gyerekek és a háztartás miatt kénytelen voltam talpon lenni és helytállni, de ha egy nyomorult büdös hagymás húsos ebédre parancsoltak volna oda pontban X órára, hát tuti elkések vagy odarókázok az asztalra:D

 • 2009.08.15 22:09:31yukikoka

  Mondjuk mostanában sem nagyon szoktam elkésni, csak utálom, hogy pörgetni kell a gyerekeket. És én is utálom, ha megvárakoztatnak, de a felesleges kínos pontosságot baráti vagy családi találkozókon nem szeretem. Mi pl. mindig azt mondjuk anyósoméknak, hogy egy óra körül megyünk, és megpróbálunk egyre odaérni. Vagy sikerül vagy nem, de fél kettőig tuti odaérünk, és telefonálunk is,.

 • 2009.08.15 22:16:54Heatherette

  én nem kések, ám késésben vagyok folyton, rohanok állandóan, és úgy esek be a legutolsó pillanatban mindenhová

 • 2009.08.15 22:39:03Macskanya

  Jazmine, pont ezért mondom, hogy az ok, ha kisgyerekes baráthoz megyünk. A helyzet viszont az, hogy hiába akarok elindulni, ha nem tudok, mert wc-ben a fejem. Jártam így fogorvossal, egyszerűen nem ment! Hidd el, én tényleg egy tüchtig csaj vagyok, kínosan pontos voltam mindig munkában és egyéb más dolgokban is.

  Ma épp egy ilyen babás tali volt és mivel semmi gond nem volt, oda is értünk. Azonban a kollegám tudta, hogy mi van és mondtam neki előre, hogy max elhalasztjuk, ha nem jön össze, mert zavarni utálok. Viszont az anyósomat rohadtul nem értettem sosem. Múltkor pl. egy hete tudtunk a vihart is, hogy romboló szél lesz stb., sikerült órára pontosan akkorra hívnia és persze megdöbbent, hogy senki nem ült kocsiba. Jóslókról már ne is beszéljünk, végülis az nem akadály, csak kellemetlenség. Lehetne mondjuk olyankor is partit rendezni, mikor nincs front. Nyugdíjasok. Persze mi mindig telefonálunk, ez a minimum.

  A dokinál lévő időpont egy másik story, ezt nyilván mások miatt is illik betartani, ill. ha olyan a dokid, mint az enyém, magad miatt. Sosem késtünk el tőle, viszont ennek az az ára, hogy jóval előbb nekiállok elkészülni és max a végén még ráérek rápihenni. Nem azt mondtam, hogy a nem késés tarthatatlan, csak gáz az, ha a saját családodnak kell elmagyarázni, hogy a családi együttlét ne kényszer legyen, hanem öröm forrása.

 • 2009.08.15 22:41:56Macskanya

  A sogoromék is iszonyat mit szívnak a két gyerekkel, mert időre kell megmondaniuk mikor jönnek és köztük még 2 év sincs, a nagyobbik 3 éves és egyikük sem a nyugis, jól elvan magában típus. Volt, hogy 2 helyett 4-re értek oda, az anyósom meg nem volt hajlandó tálalni. Olyan szinten ki voltam idegileg (pedig birka türelmem van), mert aznap még nem ettem és majdnem ott ájultam el.

  Ezek teljesen felesleges dolgok. Érdekes, a spontán látogatásaink annyira vidámak náluk, ezek meg mind tiszta görcs. Próbáljuk leszoktatni legalább őket, de nagyon nehéz.

  FT, én tényleg szerencsés vagyok, mert relatíve jól voltam a mostani időszakot és a 9-16 hetet leszámítva, de tervezni sosem tudtam, mert azért hébe hóba előfordult, hogy vmit le kellett mondani. Szerintem nincs is semmi gond, csak azt nem értem, mért nem lehet megérteni, hogy ez így van.

  Te pl. tök jó fej vagy és ezt átlátod, de a legtöbb embert ez nem érdekli, sőt... még idegesíti is őket. Elég gáz. Szomszédnőnek jobbulást. :-D

 • 2009.08.15 22:54:02jazmine

  Gyerekkel (és a terhesség végén) tényleg csak az ment, h 1. este mindent összepakolok, ami másnap kell: papírok, ruhák kikészítve, táskámba gyereknek plenka stb. 2. induláshoz sokkal hamarabb elkezdeni készülni, mint amit normálisnak tartanék, mert mindig történik valami (terhesen hányás, keményedés; gyerkkel bukás, bekakál, nagynak pisilés/kakálás, engem lebuknak/összekennek; kiesik a busz; szakad az eső).
  Így nagyjából odaérek. Kivéve, mikor reggelre valaki beteg, akkor minden lemondva.

  Macskanya, én nem voltam túl pontos, ahová kellett odaértem, de azt megszokni, h nem tőled függ az indulás, idő...

 • 2009.08.15 23:31:51manka78

  A gyerek tuti, hogy akkor szart be, mikor már mindenkin nagykabát, csizma és rajta pedig bundazsák volt.:)))

 • 2009.08.16 10:48:25baudolinA

  Macskanya,
  szerintem a terhesség, kisgyerek az a kategória, amikor annak kell alkalmazkodni és megértőnek lenni, akinek nincs kisgyereke vagy nem terhes. Családon belül pedig természetesnek kellene lennie, hogy vannak csúszások, ez nem hivatalos ebéd az üzleti partnerekkel.

  Többször is megtörtént, hogy a nővéremmel megegyeztünk, hogy találkozunk valahol, aztán hívott, hogy késni fog félórát. Mert az egyik most tojt be, a másik pedig rugdossa belülről. :) Úgyhogy volt olyan, hogy lemondtunk a fagyizóról, inkább vettem én egy nagy adagot, elvittem hozzájuk, és ott voltunk. :)
  Csak szóljon az illető, hogy ne álljak az utcán félórát, ennyi.

 • 2009.08.16 11:00:08Heatherette

  "kisgyerek az a kategória, amikor annak kell alkalmazkodni és megértőnek lenni, akinek nincs kisgyereke vagy nem terhes"

  ezzel nem értek egyet

 • 2009.08.16 11:22:43Macskanya

  Hmm, hát én csak annyit mondok, hogy ez az alkalmazkodás dolog mindig kétoldalú dolog. Minden emberi kapcsolatban vannak lemondások, az a jó, amikor ez spontán jön és a másikban van annyi empátia, hogy érzi, mikor kell neki lépnie. H, szerintem max olyan szempontból van igazad, hogy lehetnek fordított esetek, nagy átlagban azonban azért Baudnak igaza van. Ilyenkor szerintem mi, nők nem vagyunk teljesen beszámíthatóak. Egyébként rájöttem már, hogy szinte reménytelen a dolog, többnyire egykedvűen veszem tudomásul.

  Annak azért örülök, hogy a főnököm is egy fiatal nő és bár még nincs gyereke, roppant megértő, erre tanítja a csapat vezetőjét is. Mi ketten ugyan majdnem egy szinten vagyunk, de ő azért mégis feljebb. Mégis, azért maximálisan megértik, hogy az elkövetkezendő hónapban már nem nagyon mondom meg előre, mikor megyek be, max 1-2 alkalommal, a végső dolgokat elrendezni. Végülis, bármikor megszülethet a lányom és heti 2x fél napokat ülök a dokinál. A fodrász barátom is átjött tegnap és levágta a hajam, olyan jól esett!
  :-D

  Szóval nem kell feltétlen hozzánk igazodni, de azért, ha valaki kisegít vele, nagyon nagyon jó érzés. Hál' istennek ebben édesanyám is nagyon ügyes, pedig ő azért általában fura tud lenni.

  Baud, amúgy szerintem ez a dolog, hogy nem váratjuk vagy verjük át a másikat, alap dolog. Ez egy minimum követelmény, ha család, ha ismerős, ha idegen. Szerintem ez gyerekszoba kérdése. Annak idején apám tűzzel-vassal véste belém. Akkor nagyon rossz volt és nem értettem még annyira, de ma azért örülök neki.

 • 2009.08.16 11:41:20Macskanya

  Wolff, hát ne tudd meg. Nálunk sok fiatal női főnök van már, ez persze céges politika is, de meglepődnél! Mondjuk úgy, hogy a mostani sem semmi, de az előző szintúgy fiatal nő volt (neki ugyan van 2 kislánya, de ő is nagyon rendes volt, bár a terhességem első 3 hónapja után felfele mozdult).

  Szóval, a te szakmád nyilván más, de ezek a nők mind nagyon mások, mint a nagy átlag. Mondjuk úgy, hogy a férjem egy nagyon határozott, karakán ember és elég jól ismeri az előző főnökömet, mikor kérdezték, milyen ő...? hát azt mondta, hogy hát nem egyszerű, még ő is zavarba jött tőle. Neki ugyanis nem szoktak nemet mondani.

  Nem véletlenül, és nem kis feladat hárul mára rá, és a pénzügyi világban sem nagyon átlagos ma (legalábbis itthon) egy magas női vezető, de egyre többen vannak. Én személy szerint mindkettőjüket szeretem, ugyanis, ha valaki jó munkaerő, maximálisan meghálálják és nagyon tisztességesek. Más kérdés mi lesz azokkal, akiknek a hozzáállása finoman szólva sem kielégítő.

  Egyébként a volt főnökömre nem jut jobb kifejezés eszembe, annak idején ő is ezt mondta rám egyébként párszor. Angolul: 'tough'. Roppantul kemény nő. Egyébként azelőtt nekem is csak rossz tapasztalatom volt, bármilyen női főnökkel. Ez azonban nem igaz a mostani munkahelyemre. Nagyon szerencsés vagyok.

 • 2009.08.16 14:11:45prolee

  "Messze futottam a szüleimtől, évente kétszer lefutjuk a kötelező családi jópofizós köröket."

  Én nem futnék velük ilyen köröket. A következő családi jópofizós alkalommal kipakolnék és elküldeném őket oda, ahova valók.

  Akkor pszichológusra sem lenne szükség.

 • 2009.08.16 14:30:27baudolinA

  Heatherette,
  nyilván nekem is van programom, életem stb. De akkor is könnyebben tudok alkalmazkodni (értsd: várni félórát), ha az a gyerek pont akkor tojja össze magát, amikor végre kívül vannak az ajtón. Bár mondjuk nálam alapszabály, hogy ha kisgyerekessel találkozom pl. a városban (valamelyikünk lakása más helyzet), akkor nem számolom ki percre pontosan, hogy ha kettőre nem ér ide, akkor két óra tíz perckor villámokat szórok. Tudom, hogy kisgyerekkel nem lehet mindenki kiszámítani, ezért a saját programomat is úgy szervezem, hogy ne kavarjon be a csúszás.

  wolff,
  én sem szeretnék előítéletes emberek főnöke lenni, nehogy azt hidd... :D

 • 2009.08.16 14:36:09csutkababa

  Én úgy nőttem fel, hogy alapvetés volt, hogy bármilyen program lefújható, amíg a kicsi gyerekkel bármi van. Szipogás, hőemelkedés, bármi, ilyenkor program stornó, és senkinek nem jut eszébe megsértődni.
  Ugyanez, ha a gyerekkel átöltöztetés,akármi fennakadás van.
  De a mobil korában egy sms vagy odacsörgés szerintem is lap, h késés lesz.

 • 2009.08.16 14:37:12csutkababa

  lap=alap

 • 2009.08.16 15:45:37Farkasokkal táncoló

  Így van, terhes és kisgyerekes anyák késés szempontjából más lapra tartoznak. Csak éppen mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik se nem terhesek,se nem kisgyerekesek, és mégis állandóan pontatlanok.
  Jelzem a férjem is ilyen volt az elején... ő ugyan soha nem késett sokat, de azzal ment az idegeimre, hogy ő kiszámolta, hogy PONTOSAN mennyi időbe telik az odajutás, és én már tűkön álltam, amikor ő még "csakmég megeszek egy kenyeret, van idő", vagy "még kipucolom a cipőmet" stb állapotban leledzett.
  És persze mindig van az odaúton valami, ami miatt nem érünk oda pontosan. De ez már a múlté, mert megunta a "hisztijeimet", úgyhogy ma már ha mondom, hogy indulás, akkor indulás van és nem készülődés.

 • 2009.08.17 13:25:46Veg_

  Fura ez a pontosság kérdés... Én, ha időpontra kell menni, odaérek - ha senki se sürget!!! Családdal, barátokkal olyasmik vannak, hgoy pl. 1-2 közt találkozunk, 3tól lehet jönni, buli 9ig, jön aki amikor akar, stb.
  De abban a percben, hogy nekiáll bárki sürgetni - ide beletartozik, hogy türelmetlenül toporog körülöttem, morog, szól, bármi, egyrészt fele tempóra lassulok, másrészt ideges leszek, ami akár a kiborulásig fokozódhat, harmadrészt képes vagyok bármit otthonhagyni (bőröndöt, irattárcát, pénztárcát, vagy akár elindulni télen papucsban kabát nélkül) - ergo garantált a késés... Ha konkrétan el kell készülnöm, és odaérnem valahova pl. hajnali kettőre, azt is meg tudom oldani, másodpercre kiszámitani az indulást, 5 perccel elöbb odaérni, csak ne sürgessenek.

 • 2009.08.17 13:26:18Veg_

  Szintén gyerekkor, fater indulás elött egy órával elkezdett mindenkit sürgetni, akár össze is vesztek muterral, hogy miért ilyen lassu, én meg néha inkább elmentem otthonról, pl. 1kor, ha 3kor indultunk és az utcán vártam őket, ugy idegesitett...
  Ráadásul a párom is olyan tipus, hogy ha nem időre megyünk, akkor is izgul az indulás ideje miatt, szintén szülői befolyás. Szerencsére, mióta látta a dolog hatását, és elhiszi, hogy nem kell másodpercre az előre kitüzött időben menni, ha az odaérési időszak 8-10 órán belül bármikor oké, azóta nincs ilyen gondunk.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

SZÓLJON HOZZÁ!

Kórházfigyelő

 • Budapesti kórházak
 • Vidéki kórházak

Kérdezz szakértőnktől

Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász válaszol.

Kérdezni szeretnék »

Shopline

OnGo beszámolók

Hirdetés

Hirdetés