Villámgyors sütireceptek időhiányos anyáknak

Sütemények

A tészták mellett ezek a nagy kedvenceim, főleg, ha gyorsan elkészíthetőek, hogy utána minél hamarabb felfaljuk. Íme három gyors recept, kevés hozzávaló, gyorsan kész, és finom. A magos pár pillanat alatt összedobható, fagyasztóban eláll, ha vendégek jönnek, csak elő kell venni és megsütni. A banános sütéssel együtt maximum 20 perc alatt kész, a banán és a zabpehely miatt tápláló, de ne felejtsünk el sok folyadékot inni mellé. A pudingos is hamar kész, csak azt kell kivárni, hogy kihűljön, és már fogyasztható is.


Sós sajtos-magvas keksz

Az eredeti recept a Chili&vaniliáról van, de nekem abban túl sok volt a vaj, és a sütési idő. Szóval ez a saját verzió.

Hozzávalók:

10 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt - feljavítva esetleg egy kis füstölt sajttal)
10 dkg liszt
10 dkg mag (tökmag, szotyi, dió/ez kihagyhatatlan-nagyon finom lesz tőle/, esetleg szezámmag, pisztácia, ami eszünkbe jut)
5 dkg vaj
2 db tojás

Elkészítése:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd vizes kézzel hengert formázva belőle folpackra rakjuk, feltekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt begyújtjuk, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 5-10 perc alatt megsütjük. Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre.

Pudingos süti

Hozzávalók:

két zacskó pudigpor (egy vaníliás-egy csokis)
keksz
tej
cukor
opcionális: banán, mazsola

Elkészítése:

A tasakon található útmutató alapján elkészítjük a pudingot, amig fő, egy tába lerétegezzük a kekszet, banánt, megszórjuk a mazsolával. Ráöntjük a pudingot, majd jön a következő réteg. Ha nagyon sietek, akkor csak egy pudingot csinálok meg, a rétegezést kihagyom, a kekszet, banánt, beleszórom az edénybe, rá a puding, összekeverem, kész. Ízlés szerint rakhatunk bele más aszalt gyümölcsöt, vagy lecsöpögtetett befőtett, keksz helyett babapiskótát.

Zabpelyhes-banános süti

Hozzávalók:

2 db banán
1 pohár (kb. 14 dkg) zabpehely
1 pohár liszt
fél pohár cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítése:

Egy tálban villával összetörjük a banánokat, hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Fahéj helyett használhatunk más fűszert is ízlés szerint. Előmelegítjük a sütőt, a tepsire sütőpapírt rakunk és kanállal kis halmokat rakunk rá a masszából. Kb. 10 perc alatt készre sül.

Moira
Oszd meg másokkal is!
Mustra