PORONTY

4. hét

2006. szeptember 15., péntek 11:55

Most kéne, hogy megjöjjön a menstruációd, de nem fog. Te ezt még nem sejted, és mivel a terhesség első tünetei – mellfeszülés, hangulathullámzások és fáradtság – hasonlítanak a premenstruációs tünetekhez, talán arra számítasz, hamarosan megjön. A méhnyálkahártyába ágyazódott kis sejtcsomó közben vadul osztódik és lassan kialakul belőle az embrió és a méhlepény kezdeménye.

Előző hét - Következő hét

KOMMENTEK

 • 2008.05.28 13:25:29nyulacs

  Okoska: én hőt nem mérek, mikroszkópozok. De úgy tudom, reggel kell mérni azonos időpontban, tehát a napközbeni adat nem érvényes. És a peteérés 1 napig tuti tart, a kilökődés mindegy mikor van, mert úgyis utána, lefele haladva fog megtermékenyülni. Ezért ajánlják, hogy a ciklus közepén 2 naponta szex, mert akkor tuti van mindig optimális állapotú katona harca készen benned. :-) Ha biztosat akarsz tudni, vegyél LH tesztet, az biztosan mutatja a PÉ-t. Van 3-4000 Ft-s is, az rablás, én Expect-et veszek kb. 1.000.-ért, az is tökéletes!

 • 2008.05.28 13:52:29Picicica

  lányok ebbe az iker dologba nagyon belemelegedtetek:-)) E-vitamin főleg a kandúroknak jó,kiskatona javító(+ maca vibe+nagy dózisú C vitamin).Én marha meg a ciklus második felében ittam a cickafarkot.Összekevertem(mert fejből ment)a palástfű helyett azt vedeltem.Kretén vagyok:-)

  Jóslás:na jóslás nekem is volt,kettő gyereket tutira mondott a látónő(nem jósnő,nem cigányasszony)Tutira megmondta a férjemet is:-)(már,hogy hogy fog kinézni)Jó lenne,ha bejönne(nagy sóhaj)

 • 2008.05.28 13:54:21Picicica

  nyulacs!Azt az expect dolgot hol veszed?Gyógyszertárban?(eddig kazettásat vettem,de kutya drága...Ráadásul szerinte kétszer is volt PÉ-m.Egy középidőben egy meg mensi előtt két nappal.Ami több mint furcsa:-O

 • 2008.05.28 13:59:14IxChel

  Sziasztok,

  Okoska, hőmérőzni csak reggel érdemes, úgy, hogy nem kelsz ki az ágyból. Célszerű este bekészíteni a hőmérőt és ébredéskor bedugni. Nem mozog, nem pisil, nem iszik, semmi, mert mindentől változik a hőmérséklet. Mérés után lehet felkelni.  Picicica: Te mikor hagytad abba a gyógyszert? A PÉ-ről meg annyit,hogy, bár én most kezdtem csak mikroszkópozni, mensi előtti 3.-2. napon páfrányosodott... (ekkor volt jónás nap) Aztán tegnap megjött. Mindemellett nem elképzelhetetlen a havi két PÉ, ebből lesznek a kétpetéjű ikrek.

  Nyulacs, mindent bele! Jövőre, inszem helyett irány a szülészet :-) Drukkolok!  én kicsit letörtem szokás szerint, valakinek már megint előbb lesz gyereke. Most jelentette be az egyik munkatársam a hírt. Bár ő "csak" az apuka... Jó undok vok, mi?

 • 2008.05.28 14:15:48Picicica

  IxChel ez az irígység valahol természetes.De ne törj le nagyon,inkább örülj neki.Lesz kitől tanácsokat kérni(apuka hogy látja a gyermekáldást stb:-)Majd eljön a Te/Ti idő/d/tök)is.Lehet,hogy már a következő hónapban;-)

  Bogyót már évek óta nem szedek(cirka 3-4 éve).Volt némi hormonzvarom(sárgatest,FSH)azért próbálok teával rásegíteni.

  Azt a barátcserje bogyót tudja valaki hol lehet beszerezni.Patikában hiába kértem,nem volt ilyen készítmény:-/

 • 2008.05.28 14:25:39IxChel

  Picicica, próbáld meg gyógynövény v. bioboltban, de lehet, hogy a netről is tudsz rendelni

 • 2008.05.28 14:34:30nyulacs

  Picicica: igen, gyógyszertárban. De sok helyen próbáltam, és eddig csak a t.bálinti Corában lévő patikában kaptam. Érdekes. De nekem közel van, így nem gond, ha máshol nincs, csak szemétségnek tartom, hogy mindenhol csak írtó drágákat kapni. Terhestesztből is ezt az Expectet veszem.  Okoska: A peteérés hosszú folyamat, növekszik szépen, a mikroszkóp már páfrányos, a teszt már mutatja, majd egyszercsak a tüsző megreped, kiszabadul, elindul lefele (jóesetben persze), majd találkozik egy katonával és ha megtermékenyül, kb. 2 hét alatt ér le és ágyazódik be. A tüszőrepedést meg lehet érezni (a növekedését is), valószínű a szúró fájdalom az volt. De az esetleges megtermékenyülés még várathat magára kicsit, szerintem, azt nem lehet megérezni. Én pl. nem értem azokat, akik azt mondják, szex után érzik, hogy EZ AZ, és most termékenyülhettek meg, mert az napokig bármikor előfordulhat, nem? Persze nem mondom, hogy nem létezik ilyen, mert miért hazudna bárki is, csak fura.

 • 2008.05.28 14:39:52nyulacs

  A filmekben pl. azt sem értem, hogy a nők hazarángatják a párjukat, hogy most kell, azonnal, mert most van peteérés! Hiszen ha tüszőrepedés előtt 2 nappal van szex, az ugyanúgy célbatalál, mert a spermák 3 napig is elélnek a szervezetünkben. Míg a peteérés kb. 1 nap. Szóval nem kell senkit azonnal hazarángatni. 2 naponta kell együttlenni, oszt hello. Gyakrabban sem jó, mert a minőségük romlik olyankor.

 • 2008.05.28 15:04:16IxChel

  Azt én sem értem, hogy lehet megérezni azt, hogy valaki megtermékenyül. Már csak azért, mert nem hiszem, hogy az aktus végén pont odalövell a cucc és telibetrafálja a petét. Persze, lehet. Én inkább azt gondolom, hogy ez olyan spirituális dolog. (én pl mindig azt érzem, hogy na most, aztán lehet, hogy ha tényleg úgy maradok, akkor én is azt mondanám: figyejjé' én egyből megéreztem ám!)

  Szóval ez inkább olyan amerikai feeling, mert szerintem az aktus után eltelik vmennyi idő, amíg télleg megtermékenyül. De mint az elmúlt két hétből látszik, sokan /pl én/ akkor is érzik, ha nincs is semmi :-)

 • 2008.05.28 15:52:02nyulacs

  IxChel: terhes tüneteim nekem is szoktak lenni. :-) Gondolom, majd megszokom. Amit nem fogok azt hiszem, soha megszokni, az a szörnyű fájdalom, ami belenyilall az ember lányába negatív tesztnél. No de poz. energia mindannyiunknak! :-) Most lépek, Okoska: eredményes peteérést mára! :-)

 • 2008.05.28 16:01:09Picicica

  szerintem a babatervezős honlapról fogom megrendelni(amint hazaér a tulaj,most zárva volt a shop).És csík tesztet is fogok nem csak barátcserjét,ha félbevágom tovább tart(kazettát félbevágni nagyon macerás:-)

  Fogantatás:én is olvasgattam itt a lányokat,hogy így meg úgy érezték akció után,hogy sikeres volt.Hát nemtom.Majd ha sikeres lesz és megfogan a baba nyilatkozom:-)

  Terhességi tünetek:jaaj minden hónapban van.Most már a férjem is azt hitte,hogy terhes vagyok,mert szédültem meg kívántam/nemkívántam kajákat.Pedig a szédülés lehetett a közelgő melegfronttól is.A kívánosság meg alap nálam.Lehet kevesebb babafórumot kellene olvasni,akkor nem képzelnék hülyeségeket:-O

 • 2008.05.28 16:22:18IxChel

  Picicica, igazad van. Én rájöttem, hogy tényleg pszichésen produkálom a tüneteket és nagyon rossz, amikor végül negatív a teszt. Elhatároztam, hogy innentől fogva mérem a hőmet, és addig nem remélek, amíg az utsó két hétben nem lesz folyamatosan 37 körül.

  Az a baj, hogy az ember beleéli magát, csak ezzel van elfoglalva, másra se figyel, aztán mikuláskor meg koppan, és elmulasztott egy csomó jó dolgot.

  De mondjuk azt se tudom elképzelni, hogy vkik nem védekeznek és meglepődnek, ha jön a baba.

 • 2008.05.28 16:26:39Hűbele

  "Azt én sem értem, hogy lehet megérezni azt, hogy valaki megtermékenyül"

  IxChel, lehet, hogy nincs tudományos magyarázata a dolognak, de van, hogy az ember megérzi, még azelőtt, hogy bármi jele lehetne. Én például (most lehetek az 5. hétben számításaim szerint) legutóbb utána másnap mondtam a férjemnek, hogy szerintem előző nap összehoztunk egy babát. Soha előtte nem gondoltam volna, hogy ezt lehet, de egyszerűen tényleg éreztem, hogy máshogy viselkedik a testem. A férjem persze bolndnak nézett:-)) Azóta viszont van már 3 pozitív tesztem:-)

 • 2008.05.28 16:27:54IxChel

  Hűbele, Az milyen érzés?

  Nem kétségbe akarom vonni, hogy van ilyen, csak nem értem. Te akartad? Nem volt olyan, h bebeszélted magadnak?

 • 2008.05.28 16:28:02Hűbele

  A dologban mondjuk az a vicces, hogy az előző babánál a férjem gyanakodott, hogy terhes lehetek, és vett rá, hogy csináljak egy tesztet. Én meg váltig állítottam, hogy á, kizárt, hogy terhes legyek, azt biztos megérezném. Hát, ebben akkor baromira tévedtem:-)

 • 2008.05.28 16:31:11Izgiribizgiriribizli

  IxChel!

  Most akkor mi van?! Megjött?

  Egyébként jelzem, a terhes tüneteket én is produkáltam mind az összeset. Utólag tudom, hogy a napokig tartó kettős fronthatás, és a közelgő havibaj miatt voltak. Tehát nem "bebeszéltem" magamnak, hanem összetévesztettem valami mással. :)

  Anyukám is mondta, hogy mind3unknál tudta, hogy "na, ez most összejött", és úgy is lett. Én és az öcsém elsőre sikerültünk, a hugi csak másodjára. Szóval tökre van reményem, ha anyámra ütök. :) 2nél többször neki sosem kellett próbálkozni, és nekünk ugye most lesz a 2nd round. :) Már alig várom a peteérésemet!!! :) Bár jövő kedden jónás nap, szóval, azért az is kap egy-két esélyt. :) Harcra fel, kalandra fel, pasit tölt, tűz! :)

  Hűbele! Gratula & irigyked! :D

 • 2008.05.28 16:32:10Hűbele

  Nem terveztük, így nem hiszem, hogy bebeszéltem volna magamnak. Az a helyzet, hogy a kisfiamat még szoptatom, és így elég lazán vettük a védekezést. Úgy volt, hogy majd pár hónap múlva állunk neki a kistesó gyártásnak, most még nem szeretnénk, persze örülünk neki. Volt már egy két alkalom, amikor "besikerülhetet volna", de akkor nem reztem ilyet utána.

  Szerintem ez inkább a megérzés kategória. Baromi hülyén hangzik, de úgy éreztem, mintha "lenne bennem valaki", és azt vettem észre, hogy akaratlanul is úgy pihentetem a kezem a hasamon, mint a terhességem idején. Egyszerűen tudtam.  Persze lehet, hogy tévedhettem is volna, nem tudom.

  Igazából nem hiszek az ilyen dolgokban, ezért nekem is furcsa volt.

 • 2008.05.28 16:32:57Hűbele

  Izgiribizgitiribizli, köszönöm! Drukkolok!

 • 2008.05.28 16:39:26Izgiribizgiriribizli

  Köszi a drukkot! :) Gyűjtöm egyébként! Ha tudnátok már hány drukkom van! Csoda lenne, ha most nem jönne össze. :D Kivéve, ha mindenki rosszul drukkol. :) Bár azt nem tudom, hogy lehet.

  Egyébként én az első "lebőgés" után elhatároztam, hogy soha-de soha-de soha nem tesztelek többé, csak ha már mondjuk 1 hete késik. Előbb, soha!!!!!!!!!!!!!!! :) Milyen sz*r, amikor ott van az egy csík, és a másik nem jön, pedig már egy leheletnyi vonalkával is megelégednél, de nem. És még ráadásnak meg is jön... Azannyát. :) Türelem bébit terem. Asszem. Hihetetlen, micsoda változásokra vagyok képes a még nem is létező gyermekem érdekében. Egyébként meg teljesen normális, hogy az ember lánya ráparázik, meg beképzeli, meg minden hülyeséget elolvas. Emiatt ne marcangolja senki magát! Csak az nem tesz ilyet, aki nem tervez babát. Babát tervezni pedig nem bűn, tehát hülyeségeket csinálni/olvasni sem bűn! Ez a konklúzió. Uff.

 • 2008.05.28 16:53:21IxChel

  Izgiri, megjött, de meg ám, mint állat! Tegnap olyan görcseim voltak, mint még sose. Sebaj, netes kalkulátor szerint 06.06-11 között van termékeny időszak, jónás bácsi megint mensi előtt lesz 1-2 nappal, úgyhogy az csak a ráadás. Most aztán olyan hőmérőzés meg mikroszkópozás lesz, hogy csuda. De most már nagyonszépenkérem, hogy ne legyen több csalódás. Bár biztos oka van, ha nem jön a manócska, de akkor legalább azt hadd tudjam meg. De inkább jöjjön/jöjjenek, hiszen nem hülyegyerekek vagyunk, nem felelőtlenek, tényleg jó helyre születnének mindannyiunknál, szerintem. Csalódást ne többet, pls!

  Iszom is egy kis málnalevélteát, hoztam magammal kulacsban :-)

 • 2008.05.28 17:00:09Izgiribizgiriribizli

  IxChel, na átérzem... belőle is ömlött a cucc hétfőn rendesen. Meg is voltam rémülve picit, mert elfeledtem már milyen is a bogyesz nélküli mensi... Na, együtt leszünk termékenyek is. :) De erre inkább nem is gondolok. D*gás közben biztos elröhögném magam, ha azon járna az eszem, hogy biztos ti is ezen gyúrtok. :D Én még nem vagyok a hőmérőzős ovu tesztes mikroszkópos fázisban. Egyelőre csak teázgatok. :) A párom tegnap olyan ari volt. Aszongya: és akkor most iszod az egyik féle teát, utána a másikat, közbe meg majd a sperma kell? :))) Mondtam, igen. :) Szóval már ő is átlátja rendesen, hogy mik vannak. :) Azon beröhögtem, hogy van nálad kulacsban... :) Én csak esténként, lefekvés előtt tolok egy csészényit. :)

  Na, megyek, ma sütögetünk, uram bevásárolt! :)

  Holnapig pá!

 • 2008.05.28 17:09:20IxChel

  Én se azért csinálom a segédeszközökkel, hogy ha megvan a jel, akkor emberrel haza (v szerverszobába, mert egy helyen melózunk) osztán rajta az ügyön. Ez inkább csak olyan önellenőrzés nálam, mert a korábbi sikertelenség miatt tévképzeteim vannak. Szóval, csak látni akarom, hogy a leány úgy működik-e, ahogy kell.

  Az ember egy tündér, csak nézi a hülyeségeimet, meg elnézően mosolyog. De én próbálom őt nem bezsongítani, egyszer volt olyan, de az a hihetetlen csodálkozás és öröm a szemeiben annyira letaglózott, hogy nagyon szemétnek és erkölcstelennek érezném mindig ezzel zsongítani. Szóval, őt majd inkább akkor terhelem, ha kétcsíkos leszek.

  Szóval, ez a "közösség" már a perverzió határát súrolja. Ez olyan távgruppen szerű... :-)

  én is lépek lassan, holnap ugyanitt (még kb egy hónapig, utána szigorúan 5-6. hét :-) Ámen

 • 2008.05.28 21:52:40Nadett

  Sziasztok!

  Idáig csak olvaso voltam remélem befogadtok. SZoval juliustol szeretnénk probálkozni férjemmel.Addig még gyógyszert szedek nőgyógyászom szerint nem gond, de már kezdek türelmetlen lenni, mert azt mondta kicsi az esély h elsőre lesz peteérésem, sőt azt i mondta h ne lepődjek meg ha 2-3 honapig nem lesz menstruáciom,mert ez természetes, és csak utána lesz esélyem a teherbe esésre.De máshol meg azt olvasom h rögtön teherbe esnek gyógyszer után.Szoval az a dilemmám, h szedjem a gyógyszert ,még vagy hagyjam abba már most? Bocs ha kicsit összevissza vagyok.De idén nagyon szeretnék teherbe esni.Szurkolok mindnekinek!

 • 2008.05.28 22:00:22másutt

  Nadett, mindig higyj az orvosodnak. :)

  A tabit akkor hagyd abba, amikor keszen allsz a gyerekre, a mostani tablettaknal szinte minden hiheto es megbizhato forras szerint nem kell szunetet tartani a szedese es a bebigyartas kozott.

  Azutan, hogy mikor esel teherbe, az millio mas dolgon is mulik.

  Teljesen "normalis" havi peteeressel is eltarthat 1-2 evig a dolog.

  Sokunknak azonnal sikerult a tabletta utan... nem (csak) azon mulik a dolog.

  Szerintem addig is elvezd az eletet es kezdj el szedni magzatvedo vitaminokat, szedess paroddal is multivitamint es eljetek "tiszta" eletet.... azutan mindent bele.

  Sajat, szereny velemenyem.

 • 2008.05.29 08:18:53IxChel

  Szia Nadett,  Nekem azt mondta a dokim, hogy a gyógyszer gyakorlatilag legkésőbb 1 héten belül kiürül, a szünetre inkább azért van szükség, hogy helyreálljon odabent minden. Én azt mondanám, hogy a gyógyszer után próbáld meg megismerni a saját ciklusodat, addig esetleg védekezhettek másként, de az se baj, ha nem. Ez azért jó, mert akkor nem leszel ilyen ütődött, mint én, hogy mindenre azt hiszem, terhes vagyok :-)

  Elvileg, gyógyszer után könnyebb teherbe esni, legalábbis elég sok cikk van erről fenn a neten is. De valószínűleg ezt embere válogatja.

 • 2008.05.29 08:30:32Nadett

  Köszi a segitséget, multivitaminnak már neki álltam, terhes vitamint jövő honaptol szeretnék szedni Gravidára gondoltam, nem tudom kinek mi a tapasztalata melyiket ajánlja. Egyébként a nőgyógyász nekem is azt mondta h persze a gyógyszer egyből kiürül és van is esély elsőre teherbe esni,de arra nagyobb h honapokig semmi.Pedig én már ugy elterveztem h mikor mi történik , persze tudom ez hülyeség, de olyan jo volna...

  jah és én is ikrekre vágyom mert drágám csak egy babót akar én meg kettőt, igy nem lenne kérdés.A családjainkban vannak ikrek, de lehet valamivel növelni az esélyeket?

  Szép napot mindenkinek!

 • 2008.05.29 08:45:22IxChel

  Látom, azért Te is szépen rá vagy kattanva erre a témára? Mennyi idős vagy?

  Én is multit szedek két hónapja, majd júniustól elkezdem az Elevitet nyomatni.

  Szerintem tényleg próbáld meg a gyógyszer abbahagyása utána, hogy van-e PÉ-d. Vannak, akik érzik is, de én pl nem, így lehet mikroszkóppal, hőmérőzéssel v. ovu teszttel nézegetni. Aztán ha van, akkor igazándiból nincs akadálya a dolognak.

 • 2008.05.29 08:46:54Sue

  Nadett! Úgy tudom, hogy tényleg növeli az esélyt, ha van iker a családban. Ált. két generációnként "öröklődhet" leginkább. Nálunk is volt a családban, de nem lett iker sehol sem, de gondolom, hogy ez tényleg a szerencsén/szerencsétlenségen is múlik. Sok sikert a babához!

 • 2008.05.29 10:19:51Izgiribizgiriribizli

  Sziasztok!

  Nadett, üdv a brigádban! :)

  Személyes tapasztalatom a következő (tehát, ez megtörtént eset!): abbahagytam a gyógyszert április 23-tól, majd május 10-től peteérésem volt, amikor is ugye én meg az uram... Viszont: nem lettem terhes egyáltalán. Múlt hét végén jött a havibaj, mára véget ért. Hétvégétől jónás napos próbálkozás, aztán megvár peteérés (az meg jövő hét vége), és ismét próbálkozás.

  Mi ebből a tanulság: gyógyszer abbahagyás után van normális időben peteérés, de a szervezetem vágyott még egy gyógyszermentes tisztító havibajra (amitől megjegyzem sokkal jobban érzem magam), és most azt hiszem, jöhet a mindent bele! :) Ja, Elevitet cirka 1 hónapja szedek, folsavat is szedtem külön, amikor azt hittem, hogy már terhes vagyok, de azt abbahagytam, mikor kiderült, hogy mégsem. Kár belém a semmire, és valamennyi az Elevitben is van. Aztán hétvégétől megint elkezdem a folsavat is szedni. Ja, meg áttérek a málnalevélről a palástfűre. :) Jónásos szex után azért már nem mernék se málnalevelet, se cickafarkot inni, hiába nem nagyon hiszek benne. :D

 • 2008.05.29 10:35:07másutt

  az a baj, hogy a gyereket legtobbunknek "nem lehet eltervezni". sokaknak ez az egyik legnagyobb pofon az elettol. a nyaralast is nehez, mert lehet rossz ido. :)

 • 2008.05.29 10:38:07másutt

  Izgiri

  Olyan embereknel is evekig eltarthat a bebi letrehozasa, akik azt sem tudjak, mi az a fogamzasgatlo tabletta....

  Nem ijesztgetesbol mondom.. de valszinuleg semmi koze nem volt a 2 dolognak egymashoz.

  Egy egeszseges parnak, ha mindig van peteereskor aktus, asszem 15%-a van, hogy teherbe essenek egy adott honapban.

  Ugy emlekszem, 50% esik teherbe 1/2 even belul es tovabbi 30-40% 1 even belul. Ha kell a pontos adat es a forras, megkeresem.

 • 2008.05.29 10:46:14IxChel

  Én valahol azt olvastam, hogy az átlagos teherbeesési idő (deszépen mondtam!) kb 4 hónap, és az kortól függ, hogy egy ciklus során mennyi az esélye. Én úgy tudom, hogy valahol 25-27 év körül van egy választóvonal, azalatt kb. 30%, 30-33 éves korig lesz 20-25%, és efelett 15%. De aztán lehet, hogy nem jól tudom.

  Ha optimisták akarunk lenni, és az átlaggal számolunk, akkor júni 33%, júli már 50% és ha még akkor sem, akkor augusztus 100% :-))))))

 • 2008.05.29 10:53:38psyché

  Nekem azt mondtak, hogy atlagosan 1 ev alatt lehet teherbe esni. ez elött felesleges aggodni.

 • 2008.05.29 10:54:36másutt

  Amen.  igen, en nyilvan a kesobbi adatokat neztem, mert 36 evesen kezdtuk probalni.

  A masodik honapban sikerult. :D  csak az az elkerulheto, havonkenti szivfajdalom, amikor megjon, az nagyon nehez annak, aki azt hiszi, ez valami naptar szerint mukodik (jovo juniusra KELL a gyerek, stb)  csak annyit akartam mondani, hogy mi remelunk, aztan a gyerek jon, amikor tud.  nagyon sok embert lattam osszeroppanni, mert azt hitte o sikertelen valamiert, pedig teljesen atlag. szoval, csak ovatosan a tervezessel.

 • 2008.05.29 10:54:53IxChel

  Másutt,

  Tudjuk ám, csak ez olyan kezdeti nagy lelkesedés. Egy csomó dologtól függ és még ha minden adott is, akkor is kell hozzá egy pici plusz lökés a Sorstól v. a Jóistentől, ki hogy hívja.

  Viszont - itt a magam nevében beszélek - annyira jó, hogy a fórumon elmondhatjuk egymásnak az örömünket-bánatunkat és (főleg Izgiri) mindig olyan pozitív és jókedvű, hogy feltöltődöm tőle, rám is átragad ez az életvidámság és a sikertelenség sem olyan szörnyű ilyenkor.

  Másrészt nagyon jó, hogy itt vagytok Ti is és elmondjátok a tapasztalataitokat, véleményeteket és néha helyrepofozzátok a hozzám hasonló dinkákat. Ezt már vagy két napja gondolom elmondani, mostanság megszállít az érzelgősség.

  Szóval: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNJÜK!

 • 2008.05.29 11:05:36Izgiribizgiriribizli

  Persze, hogy nem lehet kitalálni, hogy na holnapután terhes leszek, punktum. De remélni kell, és remélni kötelező! :) Ha már alapból úgy állnék hozzá, hogy á, most csak X% esélyem van, akkor úgy én nem is tudnék ráhangolódni. Teljes erőbedobással kell belevetnünk magunkat, tudván, hogy érhet csalódás. De a csalódást túl lehet élni, újbóli lelkesedéssel, és pozitív hozzáállásal! Szóval nem kell ijesztgetni senkit, hogy "baj" lehet. Majd, ha valakivel baj lesz, akkor és ott kell foglalkozni a megoldással! :) De ezt persze csak én gondolom így! A problémát akkor kell megoldani, amikor az jelentkezik. Uff.

 • 2008.05.29 11:57:28Nadett

  TÉnyleg lelkesitő itt lenni köztetek! 25 vagyok szoval papiron a legideálisabb kor babához, lelkileg is vágyunk rá, csak a munkám miatt semmi képp sem szeretnék jövő tavasz-nyár előtt szülni, ezért csak juliustol szeretnénk probálkozni.Most megyünk nyaralni rápihenünk kicsit, mostanában ugyis stresszesebbnek érzem magam (nem babaügy miatt)Egyébként hiszek benne h a vágyodás elősegiti a dolgokat CSernus szerint ez a pozitiv bevonzás! Gravidás tapasztalata van valakinek?

 • 2008.05.29 12:06:18Izgiribizgiriribizli

  Figyi, ha SEMMIKÉPP nem szeretnél jövő tavasz előtt szülni, akkor azért nem biztos, hogy júliustól kéne próbálkozni. :) Már csak azért, mert szerintem akkor max. augusztusban már terhes leszel. :) Szóval jól gondoljátok meg! Egyébként végre valaki, aki érti a pozitív bevonzást! :) Bár Csernus doktor nézeteit eleddig nem ismertem ez ügyben. :) Gravidás tapasztalat nincs részemről, mert én az Elevitet szedem. Egyébként szerintem tökmindegy! Azt nézd meg, hogy miből mennyi van benne, vagy nemtom. Van itt a porontyon egy írás a terhesvitaminokról, ott tök jól részletezik, hogy melyikben mi van, mennyibe kerül, stb.

 • 2008.05.29 12:07:50nyulacs

  Nadett: velvet.hu/poronty/2008/05/23/terhesvitamin_korkep/

 • 2008.05.29 12:11:57másutt

  Nadett

  en is izgirivel vagyok ebben, akkor hagyd abba a tabit, amikor JOHET a baba.

  a hozzaalasod, a korod es a lelkesedesed tul jo. :D

  bar mondom, a kor nem minden, en 36 voltam, elegge stresszes, munkanelkuli es ketsegbeesetten allast kerestem... sot akkor meg dohanyoztam is :( megis nagyon hamar osszejott.  egyebkent nem hiszek az "idealis kor"-ban a babahoz. mindenkinek sajat idealis kora van. van akinek ez 18, van akinek ez 40.... szerintem.

  egy 18 eves is lehet meddo, es van ismerosom, aki 37 evesen ment ferjhez es most 3 egeszseges szep gyereke van 6 evvel kesobb. • 2008.05.29 12:13:48Izgiribizgiriribizli

  nyulacs, ja arra gondoltam én is. :)

  másutt, abszolute egyetértek, mindenben. :)

 • 2008.05.29 12:14:14csepszon

  egy rossz poén jutott eszembe: a meddőség örökletes! ha a szüleidnek nem volt gyereke akkor neked se lesz!

  Mer az én anyukám egyikünket se tervezte de egy picit nem figyelt oda és huss, elsőre, mind pont akkor jöttünk szegénynek amikor a leginkább nem kellett volna. ( de hamar belejött és várt minket, nincsenek lelki traumáink emiatt )

  Remélem ez is örökletes...

  mindenesetre meglepett mikor első élesben hónap után kopp nem jött össze, hát hogy is van ez???? Egész mostanig csomó energiát fektettünk védekezésbe és azt hinné az ember hogy ahogy egy tabi kimarad ha egy ovszer elszakad azonnal jön a gyerek mint valami végzet, sunyin lesben áll és csak az alkalmat lesi. (lehet durván hangzik de annakidején ez ültetődött el a tizenéves fejemben, mostanára nőttem ki belőle)

  na majcsak lesz valahogy...  asszem igy ciklus elején inkább ráhajtok a melóra, mint láttuk utolso 2 hétben ugyis el van szállva az agyam és jórészt csak netelek, ugyhogy csendesebb vagyok.

  jók legyetek

 • 2008.05.29 12:23:01másutt

  csepszon: olyan erdekes, hogy az ember lanya soha nem tudhatja, hogy lehet-e gyereke, amig nem lesz! en sem tudtam, tavalyig!  at is ment a fejemen joparszor: uristen, lehet, hogy 17 even at MINDEN NAP beszedtem egy tablettat es hiaba, mert ugysem lehetett volna???? :D  egy tovabbi jo gondolat: mr megvan benned a pete, amibol a gyereked lesz! vigyazz ra. ;)

 • 2008.05.29 12:25:31Nadett

  Egyébként ismerősöknél becsuszott egy baba 1 alkalommal nem védekeztek , örültek neki, aztán hamarosan el is vetélt szegény, azota meg nem esik teherbe pedig nagyon szeretne! Szoval tényleg sohasem lehet tudni mikor jön össze. A kor dologban én hiszek, nem az egészség miatt, hanem mert önző vagyok és szeretnénk minnél több időt tölteni gyerekemmel és több dolgot látni az a ő életanéből, sajnos ebben az országban még nem olyan nagy az átlagéletkor..

  Izgiri ha valami csoda folytán juliusban terhes lennék az már áprilisi baba az már jöhet :)

  Ti is annyiszor elképzelitek h milyen lesz? Kire fog hasonlitani? A szülést nem kell elképzelnem mert láttam párat gyakorlaton...

 • 2008.05.29 12:30:22nyulacs

  Azért nem árt tudni, 35 fölött fele annyi bennünk az alkalmas tüsző, mint pl. 25 éves korunkban. Attól még összejöhet elsőre (és akár soha) persze, ez is csak egy adat. Az optimizmus nagyon fontos, de úgy gondolom, alapvetően születni kell rá. Vagy az vagyok, vagy nem. Tehetek ellene, ha nem vagyok az, tanulhatom, átragaszthatják mások, meg lehet irigyelni is. Jó annak, aki az, hiszen neki biztos jobb saját vidám önmagával együtt élni. :-)

 • 2008.05.29 12:34:47Izgiribizgiriribizli

  Nadett, jaaaaaaaaaaaaaaa, hogy a születését akarod jövőre, akkor minden ok! Akkor félreértettem. :) Akkor hagyd abba a bogyeszt, tisztulj, próbálkozz! :)

  Csepszon, te kis háttérből figyelős csendes típus vagy, aki ritkán szólal meg, de akkor nagyot mond! :) Ezt megállapítottam. :) Dolgozz, dolgozz, aztán jövő hét végétől szaporodjatok és sokasodjatok mindannyian! :) Aztán a 9-és héten jöhetünk vissza ábrándozni, és agylágyulni, és terhestünetezni. :D

 • 2008.05.29 12:39:54Izgiribizgiriribizli

  nyulacs, akkor én optimistának születtem ezek szerint. :) Bár már nagyon sokminden el akarta venni életemben a kedvemet a nagy pozitívkodástól, de eddig ez még senkinek és semminek sem sikerült, pedig történtek velem olyan sz*r dolgok, hogy csak na. Pl. 20-21 éves koromban ért egy olyan sokkhatás, amitől elég durván meg is őszültem. Még szerencse, hogy van hajfesték a világon. Anélkül 50-nek néznék ki. :D De azt gondolom, hogy ha valami az ember NEGATÍVan ráparázik, az sosem jó. A bajt ugyanúgy bevonzza az ember, mint a jót. Én pl. ezért nem ülök repülőre soha az életben. Meggyőződésem, hogy amelyik gépre én felszállok, az tuti lezuhan. Ettől annyira parázok, hogy ha én felülnék egy gépre, akkor egész biztos, hogy az le is zuhanna, úgy ahogy van. :) Márpedig hiába kérnék felszállás előtt ejtőernyőt, tuti nem adnának... ami fura egyébként. Mert minden hajón van annyi mentőmellény+mentőcsónak, amivel az utasokat ki lehet menteni (a Titanic óta erre biztos figyelnek), viszont egy gépen sincs 200 ejtőernyő. Pedig tuti, hogy többen tudnak úszni, mint repülni... :)

  Namindegy. Elkalandoztam asszem. :)

 • 2008.05.29 12:43:03Nadett

  Igen a szülést tervezem jövőre :) Jo lenne...még nem merem abbahagyni meg már ugyis csak 1 plusz levél van dobozban azon kivül amit szedek, bár gondolkozom h beszedjem e az utolsot.Nem tudom, nem tudom..összevissza vagyok

 • 2008.05.29 12:57:00nyulacs

  Nedett: hol itt a gond? Hagyd abba nyugodtan, nézd a peteérésed, és ciklus közepén no szex (már ha lesz rendes ciklusod). Vagy más védekezési eszköz. Én abbahagynám a helyedben. :-)

 • 2008.05.29 13:02:32Nadett

  CSábitó gondolat,végül is ha összejön akkor mi van :) Boldog leszek! Már az is márciusi születés..

 • 2008.05.29 13:02:52Izgiribizgiriribizli

  Nadett, nekem pont így volt... először azt gondoltam, hogy az a + 1 levél ne vesszen már kárba... :) Aztán mégis úgy döntöttem, hogy kell a fenének. :D

 • 2008.05.29 13:05:16Izgiribizgiriribizli

  Hihihi! Buzdítás, buzdítás! Hagyd abba! Ha úgy gondolod, hogy ha következőre összejön már az is belefér, akkor naná, hogy ne szedd tovább! Mármint a megkezdett levéllel azért fejezd be, mert egyébként összezavarodhat a ciklusod! De utána egy darabot sem!!! :) Örömmel üdvözölnénk még egy főt a szaporodók klubjában! :D

 • 2008.05.29 13:13:54tiverton

  Hello Lanyok,

  a mai nappal sajna az en remenyeim is elszalltak erre a honapra... Na de majd a kovetkezoben:)

  Ez lesz a 9. honap probalkozas, ugyhogy a kezdeti lelkesedest es minden honapban terhesnek erzem magam allapotot mar nagyon ismerem.

  Eloszor en is megszabtam, hogy legkesobb melyik honapban szeretnek szulni:) Persze ezt hirdettem is, amit mar nagyon megbantam, mert lassan 1 eve allandoan azzal a kerdessel nyaggatnak, hogy na mi van mar...

  Szoval tervezni lehet, (sot kell is!) felkeszulni nagyon fontos egeszsegileg es lelkileg is, de amit a legnehezebb megtanulni nekem: a turelmet es elfogadast, hogy nem minden a terv szerint alalkul, hiaba teszunk meg mindent.

  En peldaul tablettat soha nem szedtem hosszabb ideig, az utobbi par evben pedig tobbnyire csak az alapjan vedekeztunk, hogy a peteeresemet mindig megerzem. Ebbol gondoltam, hogy oh, hat akkor tutira osszejon majd, amikor mar igazan akarom, mivel amikor nem akartam, nem jott ossze:)

  Most kerultem abba a szakaszba, amikor el kell valahogy engedni ezt a vagyat, hogy mindenaron MOST akarok gyereket. Attol a hozzaallasom meg pozitiv, azt is tutira tudom, hogy hamarosan megerkezik:) megis valamit kell kezdeni azzal, hogy gyakorlatilag a legtobb gondolatom a tema korul forog. De ugy latom, ezzel nem vagyok egyedul:)

  Kivanom mindannyiotoknak (es persze magamnak is), hogy minel elobb megtapasztalhassuk, milyen egy megfogant eletet hordozni.

 • 2008.05.29 13:15:20Nadett

  köszönöm ! Iagzán aranyosak vagytok, de decemberig dolgoznom kell,2 évet igértem a főnökömnek és az decemberben jár le. Persze én akár végig is dolgozom..

 • 2008.05.29 13:17:34nyulacs

  tiverton: nem gondoltál még orvosi kivizsgálásra? Mert peteérés ide vagy oda, ha a spermák nem jó minőségűek, a petevezetékek nem átjárhatóak, vagy a szervezeted kinyírja a kiskatonákat stb., orvosi segítség nélkül nem tud a nő teherbeesni.

 • 2008.05.29 13:26:20tiverton

  nyulacs, nemreg kezdtek el a kivizsgalasokat. Ultrahang, hormonok, verkep rendben, atjarhatosagi meg nem volt. A paromat par eve neztek, nagyon jok voltak az eredmenyei, de megismetlik meg egyszer, hogy valtozott-e azota valami.

  Igazabol remenykedem, hogy az atjarhatosaginal kiderul, hogy ott van a gond. Mert akkor legalabb tudnam, hogy miert nem fogant meg meg. Ugy a legnehezebb turelmesnek lenni, hogy tudod, hogy minden rendben van, es megsem jon valamiert.

 • 2008.05.29 13:26:30Izgiribizgiriribizli

  tiverton, mint azt korábban írtam, én pl. gyűjtöm a drukkokat. Már nagyon sok összegyűlt! Ezért most ünnepélyesen neked adom a felét! Nekem még csak 2. próba lesz, tehát egyelőre kevesebb drukkal is beérem. :) Szóval az én összegyűjtött drukkjaim fele + 1 egész ami a sajátom, jár neked, az kábé összesen 9 drukk. :) Azt hiszem, 9 drukkal igazán nekivághatsz a 9. próbálkozásnak! Egyébként a 9-es egy nagyon jó szám! Számmisztikában is! És lehet, hogy nálad a 9-es lesz a nyerő, mert 9. hónapra összejön a baba, aztán 9 hónap múlva megszületik. Aztán lehet, hogy 9 hónaposan megtanul járni, majd 18 hónaposan perfekt beszélni. :D

 • 2008.05.29 13:29:23Nadett

  Szerintem még nem szükséges orvosi vizsgálat, meg ugyis azt mondják h ki kell várni az egy évet! Inkább figyeld a párodat is nincs e megfázva felfázva. Lehet h észre sem veszi és ez a gond.Lehet h abszolut banalis oka van. Nyugalom, bár el tudom képzelni én milyen idegállapotban leszek ha nem jön össze 9 honapig, szoval le a kalappal előtted Tiverton!

 • 2008.05.29 13:30:17tiverton

  Izgiri, teljesen meghatodtam, koszonom:)

 • 2008.05.29 13:34:13tiverton

  Nadett, igen, 1 ev varakozast szoktak mondani 30 alatt, es fel evet 30 felett. En az utobbi kategoriaba tartozom:) Emiatt szeretnem tudni minel elobb, hogy van-e gond, hogy ne kelljen feleslegesen varakozni evekig.

 • 2008.05.29 13:37:56Nadett

  Persze megértem.Egészségügyis vagyok sokszor találkozom hasonlo problémákkal! ÉS azota születtek babák rendesen, ikrek is:)

 • 2008.05.29 13:40:17nyulacs

  tiverton: a spermákat évente kell nézetni, igen, mert bármikor változhatnak sajnos. És ugyan nem tudom, az milyen vizsgálat, lehet csak meddőségiben csinálják, amikor együttlét után 1 nappal vesznek a nőtől mintát, hogy van-e élő sperma. Erről még nem sokat olvastam. Én is most fogok menni petevezeték átjárhatóságira. :-( (Én azt remélem, azzal már nem lesz gond, ha már hormonálisan igen.)

 • 2008.05.29 13:50:06tiverton

  Nyulacs, es olyan hormonalis problemad van, ami kezelheto?

  A spermavizsgalatot tudtommal a ferfitol levett minta alapjan nezik, es nem a notol. De lehet, hogy igazad van, es az a kovetkezo lepes, vegul is mashogy hogy derulne ki, hogy a szervezetem befogadja-e rendesen?

 • 2008.05.29 13:58:19nyulacs

  tiverton: az egy másik vizsgálat, hogy a Te szervezeted nem nyírja-e ki rögtön őket. Azt a nőtől veszik, de semmi többet nem tudok még róla.

  Nekem nincs normál ciklusom, spontán peteérésem, tehát idén - ha az átjárh., és a spermavizsg. eredményei jók - peteérést serkentünk (most hormont kapok, hogy legyen szép 28 napos ciklusom). Azt már írtam, ha jövőre sem semmi, megyek meddőségibe, és jöhetnek az inszeminációk, lombikok, el vagyok szánva! :-)

 • 2008.05.29 14:12:30mazsola84

  Nekem az a gondom, hogy mióta abbahagytam a gyógyszert (6 év után, 3 hónapja)rendre 21-23 napra jön meg. Rohadtul idegesít, hogy 3 hetente menstruálok és azóta sokkal jobban fáj is.

 • 2008.05.29 14:25:08Izgiribizgiriribizli

  mazsola84, nekem is mindig ez volt, amikor szüneteltem a bogyóval, nekem is huszonegypár napra jött meg, és nekem is a tököm tele volt, hogy folyton mensizek, ja és nekem is jobban fájt. Most is 25-26 napra jött meg közvetlen a bogyó abbahagyás után. Node, ha most összejön a bébi, akkor ugye egy jó darabig tuti nem jön meg! :) Javaslom, te is légy terhes, és akkor prob. megoldva. :D Jobb most nem jut eszembe!

 • 2008.05.29 14:28:45nyulacs

  De sajna nem biztos, hogy ilyen ciklus során, peteérés után meg is tud tapadni az esetlegesen megtermékenyített petesejt. Úgy tudom, a rövid ciklus is okozhat problémát. Ha nem áll vissza a normális ciklus, én azért dokihoz fordulnék.

 • 2008.05.29 14:33:48Nadett

  Izgiri!

  Olvastatok ti a jónás módszerről? Nem tudom mennyire megbizható,de most elkészitettem az interneten és holdfázis alapján kiszámolta h mikor lezsek termékeny, sőt egy két honapnál a leendő bab nemét is beirja...

  EGy másik kinai horoszkop szerint idén csak lányom foganhat.A hétvégén volt a Czeizerrel is egy érdekes interju

 • 2008.05.29 14:42:36tiverton

  mazsola, nyulacs (es akinek hormonalis problemaja van), aviva tornarol hallottatok mar? Rendbeteszi a hormonhaztartast, beallitja a peteerest es a menstruaciot. Par eve tanultam meg, akkor csinaltam is rendszeresen, mukodott.

  Homeopatias kezelessel is nagyon szepen rendbe lehet hozni a ciklust.

 • 2008.05.29 14:45:27mazsola84

  tiverton, remélem nekem nincs hormonális problémám. Abban reménykedem, hogy a szervezetem még nem heverte ki a 6 év gyógyszerezést. Peteérésem pedig egyértelműen van.

 • 2008.05.29 14:46:04mazsola84

  gyerekezés szeptembertől aktuális.

 • 2008.05.29 14:46:39tiverton

  Nadett, vannak, akik eskusznek a jonas-modszerre:) Artani nem art mindenesetre, maximum ha nagyon beleeled magad, hogy marpedig tuti osszejon a jonas napon.

 • 2008.05.29 14:50:59másutt

  tiverton, ki mond 1 evi varakozast?

  azt mar a nagyon regi tipusu tablettaknal sem mondtak.

 • 2008.05.29 14:54:02tiverton

  asszem, valamit felreertettel masutt.

  1 ev vedekezes nelkuli probalkozas utan tanacsos kivizsgalasokra menni, ha nem fogant meg a baba. 30 ev folott pedig fel ev utan mar ajanlott megnezetni, hogy miert nem jon a gyerek.

  Nem volt szo tablettarol:)

 • 2008.05.29 14:54:41nyulacs

  másutt: tiverton a kivizsgálásra mondta az 1 évet. 30 év alatt 1 év, 30 fölött fél év után érdemes dokihoz fordulni egészséges pár esetén, akinél nem jön a baba.

 • 2008.05.29 14:55:08nyulacs

  Bocs! Egyszerre!

 • 2008.05.29 14:56:48nyulacs

  tiverton: aviva 2 könyvet megvettem, próbálkoztam. Érdekes! Már a megfogalmazástól kitört a frász. DVD nincs? Nem tudom, jól csinálom-e. Amúgy nálam ez és a term. gyógy. nem nagyon segít, annál nagyobb a baj.

 • 2008.05.29 14:57:42Izgiribizgiriribizli

  Nadett, persze a jónásra is gyúrunk! :) Annak ellenére, hogy én abban nem igazán hiszek... Nekem most szombattól keddig kell hemperegnem jónás szerint. :) Csak azért nem akarom kihagyni, hogy ha esetleg nem jön össze, akkor ne azzal marcangoljam magam, hogy vaze jónáskor kellett volna... :) Mint már több ízben említettem, nem bízok semmit a véletlenre! :) Ezt úgy értem, hogy rajtunk ne múljon! A pasasommal mindent megteszünk! :)

  mazsola, ez csak pár hónapig tart gyógyszer után, hogy sűrűn jön meg, utána beáll. Aggodalomra semmi ok. Szeptemberre rendben leszel minden szinten, és hipp-hopp meg is lesz a baba. :)

 • 2008.05.29 15:01:59Picicica

  Izgiribizgiriribizli :a repülőtől én is be vagyok tojva.Nem is ültem még rá sosem:-)

  Részemről a novembert és az augusztust jelöltük be mint a Gyermek születésének időpontja(mivel nyilaska vagy oroszlán babát szeretnénk).Aztán rájöttem,hogy marhára fogok örülni bármilyen hónapnak,csak jönne már össze:-D

  Nadett:Azért ha betöltöd a következő szülinapodat váltsál.Nekem augusztusban lesz a 30.és onnantól két hónapig lány lehetne,viszont 29 évesen meg majdnem végig fiú.Per pillanat még egyik nemet sem tudom felmutatni:-D

 • 2008.05.29 15:30:05IxChel

  A jónásban én sem tudok igazán bízni. Most mensi előttig volt sanszos, de ömlöttem még tegnap, úgyhogy nem hiszem, hogy bármi is ottmaradt. Júniusban meg mensi előtt és első napján aktuális. Szerintem ez annak működik, akinek esetleg hónap közepén van jónás is meg PÉ is. Kerestem sokmindent a neten róla, de olyat nem olvastam, hogy vkinek tutiszázra a jónás jött volna be. Nekem a mikroszkóp páfrányosodott kicsit jónáskor, de semmi. Nálam ez a múlt hónap slágere volt, ehónapban teázok :-)

 • 2008.05.29 15:40:16Izgiribizgiriribizli

  IxChel, egyetértek nagyon. :) Valahogy nem tudom elképzelni, hogy lehetnék terhes egy olyan napon, amikor nincs peteérésem?!!! Vagy lehet, hogy a XXI. században már nem is kell érett pete meg tüszőrepi egy babához? Csak jónás meg sperma?! :))) Azért ez bizarr... Mindegy, babonából jónásozunk is tuti, ami hót ziher. :) De én azért továbbra is abban hiszek, amikor látom, hogy érik a petém.

 • 2008.05.29 15:41:30Izgiribizgiriribizli

  Picicica, anno én csak azt döntöttem el, hogy bármi lehet a kölköm, csak Halak ne legyen. Most baromira nem érdekel, hogy mi lesz. Csak legyen! :)

 • 2008.05.29 15:44:48IxChel

  Halak miért? Én inkább Ikreket nem szeretnék.

  Én, ha választhatnék, nem horoszkópra nézném (az aszcendensét úgyse tudod belőni), hanem inkább egy őszi-téli babát szeretnék. Aztán, ha a kis drága úgy határoz, hogy 45 fokban akar a pocakomban vonszolódni, akkor legyen. Tök mindegy, a baba az baba. Lehet, hogy megköveztek, de én inkább a nemével vagyok úgy, hogy ha egy mód van rá, fiú legyen. Úgyhogy tuti, hogy Ikrek ikerlányaim lesznek, göndör hajjal és barna szemmel. (apja és én kék szeműek, a göndör haj meg vhogy nem jön be)

 • 2008.05.29 15:50:11Nadett

  én tavaszi nyári babát szeretnék, mert azt mondják akkor van ideje megerősödni a hideg télig, mert sokat lehet levegőztetni. mig ha ősszel születik nem igen teheted meg h kiviszed sokat, én ikreket szeretnék egy fiú egy lány verzioban:)

 • 2008.05.29 15:53:26Izgiribizgiriribizli

  IxChel, lökött vagy kissé. :) Halak... egyetlen Halak jegyű embert ismertem életemben, és az akkora egy hazug/szemét/sz@r volt, hogy hánynom kell tőle. :))) Csak ezért. Nekem a hugom meg a főnöknőm is ikrek, és jól megvagyok velük. Szal az nem gáz. Téli gyereknek meg nem jó lenni, én is az vagyok. Soha nem kérhetek szülinapra fürdőruhát, és ez borzasztó!!! :)Amúgy vízöntő vagyok (skorpió aszcendenssel)... na, szóval legény a talpán az emberem, hogy elvisel. :) Ja, és mellette kínaiban majom. Szóval velem kár szívózni, mert az végzetes lehet. :D

  Mellesleg 18 éves korom óta tudom, hogy először fiút szeretnék, aztán lányt. De már elbizonytalanodtam. :) Tök mindegy, hogy mi lesz. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Bár nálam a favorit még mindig az, hogy iker baba, de két petéjű! És az egyik fiú a másik kislány. :)

 • 2008.05.29 15:54:49Izgiribizgiriribizli

  Nadett, detto. Mindenben. :)

 • 2008.05.29 15:57:47IxChel

  Ja, ne legyenek már egyformák! Előre elképzelem, ahogy mész majd velük az utcán és majd mindenki ott fog gügyörészni, meg a hülye kérdések, hogy hogyan tudod megkülönböztetni őket... Bár a nagyiknak jó, mert nem vesznek össze rajtuk.

  Én amúgy Nyilas vagyok, Halak aszcendenssel, az ember meg Vízöntő, Rák aszcendenssel. Ja és én is majom. Nehéz esetek vagyunk :-)

 • 2008.05.29 16:06:07Izgiribizgiriribizli

  IxChel, pont azt mondom, hogy 2 petéjűek legyenek!!! Ergo: NEM egyformák. :)))

  A pasim meg Rák vízöntő aszcendenssel. Na, az milyen? Fordított pasink van. :) Sőt az enyém Sárkány a kínaiban, nyami! :)A Nyilas jó, az öcsém is nyilas. :)

 • 2008.05.29 16:15:57mazsola84

  köszi Ribizli, én Halak vagyok. Anyám detto, és egyikünkre sem illenek a halakkal kapcsolatos sztereotípiák. Ez egy hülyeség. Én egy bakot és skorpiót ismerek, akik mindketten irtó nagy gecik, ha a gyerekem mégis az lenne, az sem érdekelne.

 • 2008.05.29 16:22:35Izgiribizgiriribizli

  mazsola, ne vedd magadra. Az illető hapsi volt, nem nő! Egyébként is írtam, hogy már nem érdekel, ha az lesz, az lesz. Csak legyen. Amikor kifundáltam az élethossziglan tartó halak gyűlöletemet, akkor még fiatal kis csikó voltam, tudatlan. :)

 • 2008.05.29 16:36:59Picicica

  A halak jegy szerintem nem olyan gáz.Kicsit lekvár néha(bocsi mazsola-most azokból indulok ki akiket eddig ismertem),de nem rosszindulatúak.Az ascendens igazándiból az ahogy mások látnak Téged.Nekem pl bak.Az meg nem túl kedves jegy,munkamániás,nem tudja kimutatni az érzéseit stb.De otthon,a szeretteimmel családommal már a napjegyem dominál(oroszlán).

  Gyerkőc neme:nem kövezek meg senkit,ha van favoritja.Mi lányra gyúrunk.Aztán lesz amilyen lesz:-)

 • 2008.05.29 16:40:12Picicica

  Izgiribizgiriribizli :anyukám és a férjem is nyilas(jobban hasonlítanak egymásra még külsőleg is, mint én meg a tesóm:-D).Nagyon cuki jegy.Pörgös,kedves,temperamentumos.Azért is szeretnék nyilas babácskát.:-)(is)Igazi tüzes jegy

 • 2008.05.29 17:01:27IxChel

  Az én pasasom igazi jófiú, én ehhez képes eléggé romlott nőszemély vagyok. Ebből valszeg egy skizoid kölök fog kisülni :-)

 • 2008.05.29 17:59:52Nadett

  Most megint elbizonytalanodtam:) juniustol vagy juliustol menjen...

 • 2008.05.29 18:58:49zsuzsa79

  Sziasztok lányok!  íme egy kis elvi segítség a baba nemére vonatkozóan.

  A környezetemben lévő anyukákra megnéztük és elég jól bejön!!!  Nekem az első babánál bejött és most is ezzel próbálom kicsit befolyásolni.  www.bebilap.hu/terhesseg/knaptar.htm • 2008.05.29 19:01:30Izgiribizgiriribizli

  IxChel, az se kutya! De én már alapvetően önmagam skizo vagyok. És nem is csak 2 személyiség lakozik bennem, hanem annál sokkal több. :) A gyerekem szerintem őrült lesz. De lehet, hogy emellett professzor is. :D

  Nadett, egy hónap ide-vagy-oda nem oszt, nem szoroz. És amint látod ált. nagyobb az esélye, hogy nem elsőre jön össze a dolog... Tehát kell szánni időt a próbálkozásra is. :D

 • 2008.05.29 19:02:08Izgiribizgiriribizli

  Zsuzsa csúcs vagy, köszönjük! :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46

SZÓLJON HOZZÁ!

Kórházfigyelő

 • Budapesti kórházak
 • Vidéki kórházak

Kérdezz szakértőnktől

Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász válaszol.

Kérdezni szeretnék »

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

 • Utazzon Szép-kártyával! Itt az őszi pihenés ideje - válasszon a kedvezményes csomagajánlatok közül!
 • Jön a síszezon, válasszon szállást időben! 11500 Ft / apartman / éjtől
 • Őszi wellness az egész családnak - szállások kedvező áron.
 • 9 napos utazás Vietnám gyöngyszemeinek nyomában 324900 Ft / fő / 8 éjtől

Hirdetés

Hirdetés